.
Etapa 5 : 30 iunie 2014 -
ANT Erdek -
Lapseki -
Gelibolu -
Edirne =
330 km - plecare la 13,30 sosire ora 19 -(
5,30 h ) inclus trecerea cu feribotul si alte doua pauze.
Dupa o despartire neplacuta de Ahmet si scumpa lui doamna, pentru ca daca puteam as mai fi ramas la ei minim inca o saptamina, am plecat agale catre feribotul de la Lapseki-Gelibolu.
Nici nu eram decisi sa plecam, ne-am hotarit abia la prinz sa mergem catre vama cu Bulgaria respectiv la campingul Omur din orasul de frontiera, Edirne, strabatind sudul marii Marmara
Peisajul este ca in clipul ce urmeaza, sosea de coasta peste dealuri domoale, adica fara nici o problema pt RV uri, mai ales ca 90 % este modeernizat pe 4 benzi, se va putea vedea in clip
Traversarea Dardanelelor cu Feribotul este o placere, cu toate ca de data asta fata de Canakkale unde am fost pe un feribot mare, acum am trecut pe unul mic model vechi, dar a plutit :)
Traversarea a durat mai mult de 30 minute pentru ca a dat prioritate unor vase mari ce strabateau canalul. Se va vedea in clip cit de in scurt a trecut turcul, prin spatele vaporului gigant.
Peisajul vazut de sus de pe feribot este fara cuvinte cind e si soare pe cer.. Ajunsi in Gelibolu, dupa ce am strabatut primele strazi inguste, am urmat calea catre Erdek pe o sosea super.
Nu are rost sa mai postez fotografii, pentru ca in clip se poate vedea atit traseul cit si starea drumurilor ce m-a pus pe ginduri de cind am re-intrat in Turcia... Frumos si bine, bravo lor.
La 7 seara am ajuns la camping
Omur situat inaintea orasului Edirne. Eram singuri in camping noi si un motan frumos foc cu coada taiata, care era un mare alintat...si asta se va vedea.
Fiind un camping care nu are acces la apa, la mare, este pe post de "tranzit" pentru cei ce nu doresc a transpira la volan.. Pret/ echipaj 16 euro / 24 ore, piscina si altele, extra tarifului.
Fiind singuri, cu toate ca aveam net inclus, nu prea ne-a prins tirziu, asa ca dupa o joaca cu portocaliul ciunt, ne-am bagat la cusete.. A 2a zi urma etapa finala Erdek - Giurgiu- Ploiesti
Despre drumul intre Erdek si Edirne, detalii in clipul care mi-a scos peri albi din cauza sumedeniilor de secvente ce a trebuit sa le unesc pe fond muzical care sa fie si agreeat de youtube
Abia dupa 4 modificari, la a 5a incercare am reusit sa poata fi vizionat fara restrictii.. Voi incheia acest topic cu o prezentare a drumului prin Bulgaria, dar pina atunci, clipul aferent :)
.