Pe la noi, prin tara !

George Chirila

Re: Pe la noi,prin tara !

Mesaj de George Chirila »

Spre Manastirea Varatec
Fişiere ataşate
Tur Romania 532.jpg
Tur Romania 532.jpg (57.95 KiB) Vizualizat de 2258 ori
Tur Romania 535.jpg
Tur Romania 535.jpg (55.47 KiB) Vizualizat de 2258 ori
George Chirila

Continuare
Fişiere ataşate
Tur Romania 540.jpg
Tur Romania 540.jpg (61.62 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Tur Romania 543.jpg
Tur Romania 543.jpg (58.58 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Tur Romania 545.jpg
Tur Romania 545.jpg (57.74 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Tur Romania 546.jpg
Tur Romania 546.jpg (72.36 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Tur Romania 547.jpg
Tur Romania 547.jpg (74.48 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Tur Romania 550.jpg
Tur Romania 550.jpg (54.58 KiB) Vizualizat de 2201 ori
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

George nu esti plictisitor deloc in postari , astea e menirea forumului , asta e genul de topic care ne reprezinta asta facem noi rulotistii de fapt , asta iubim sa facem ! :)
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
George Chirila

Am vizitat in aceasta zona superba ,Manastirile Varatec si Agapia ,si le voi posta la subiectul "Prezentare obiective Turistice pe judete".
Totusi o sa incarc si aici cateva foto pentru continuitatea subiectului:
Fişiere ataşate
Tur Romania 552.jpg
Tur Romania 552.jpg (65.66 KiB) Vizualizat de 2080 ori
George Chirila

Am continuat micul periplu spre Manastirea Agapia,care se afla la mica distanta de Manastirea Varatec .
Fişiere ataşate
Tur Romania 585.jpg
Tur Romania 585.jpg (60.37 KiB) Vizualizat de 2075 ori
George Chirila

Mai multe amanunte despre Manastirea Agapia la subiectul " Prezentare Obiective Turistice pe judete".
Fişiere ataşate
Tur Romania 611.jpg
Tur Romania 611.jpg (64.43 KiB) Vizualizat de 2075 ori
Tur Romania 609.jpg
Tur Romania 609.jpg (69.29 KiB) Vizualizat de 2075 ori
George Chirila

De aici am luat drumul spre orasul Targu Neamt ,un orasel micut ,cochet si curat.Cu parere de rau nu am putut vizita Cetatea Neamtului ,deoarece am ajuns in jurul orelor 18.00,si era inchisa.In schimb am vizitat ,Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti ,practic un cartier al orasului Targu Neamt .Cu aceasta ocazie am vizitat Parcul Tematic Ion Creanga ,localizat gard in gard cu casa memoriala . Acest parc tematic te duce in timp cu gandul la toate povestile nemuritoare ale marelui nostru povestitor hatru ,Ion Creanga .
Aici vom gasi personaje din " Ursul pacalit de vulpe "," Capra cu trei iezi ",personajul Nica ,din frumoasele si neegalatele " Amintiri din copilarie ",si multe alte personaje care ne-au incantat copilaria si adolescenta .
Fişiere ataşate
Tur Romania 051.jpg
Tur Romania 051.jpg (73.57 KiB) Vizualizat de 2485 ori
George Chirila

Dupa ce am plecat din orasul Targu Neamt ,am luat cap compas soseaua spre manastirile Secu si Sihastria pe drumul 15 B care duce spre Borsec- Toplita .
Pana sa se intre in comuna Leghin,jud. Neamt ,am traversat podul peste " Ozana cea lin curgatoare ",facand la stanga pe drumul 157 F,spre manastirile susmentionate.
Ce pot spune despre situatia carosabilului ? Soseaua ce merge paralel cu raul Secu este buna ,iar pe alocuri este plombata . Pe langa sosea pana aproape de Manastirea Sihastria sunt nenumarate locuri de campare off camping cum imi plac mie,adica langa un parau ce curge lin .Cum am facut stanga spre manastiri s-a intunecat cerul si a inceput sa ploua puternic cu rafale de vant .( ploaie cu ...galeata )
Manastirile Secu si Sihastria le voi prezenta detaliat la subiectul " Prezentare obiective turistice pe judete" .
Fişiere ataşate
Tur Romania 108.jpg
Tur Romania 108.jpg (54.2 KiB) Vizualizat de 2483 ori
George Chirila

Si incet ,incet am ajuns si la Manastirea Secu
Fişiere ataşate
Tur Romania 116.jpg
Tur Romania 116.jpg (58.3 KiB) Vizualizat de 2314 ori
Tur Romania 122.jpg
Tur Romania 122.jpg (60.58 KiB) Vizualizat de 2314 ori
Tur Romania 123.jpg
Tur Romania 123.jpg (58.45 KiB) Vizualizat de 2314 ori
George Chirila

De la Manastirea Secu ,pis,pis ,si lipa ,lipa cu hardughia in spate ,pe o ploaie torentiala am ajuns si la Manastirea Sihastria
George Chirila

Manastirea Sihastria .Voi prezenta in amanunt manastirile Secu si Sihastria la " Prezentare obiective turistice pe judete "
Manastirea Sihastria :
George Chirila

Am dorit sa vizitam si Schitul Sihla ,dar din cauza ploii ,drumul a devenit neutilizabil. Mentionez faptul ca pana in Manastirea Sihastria se face un drum pietruit spre stanga ,care duce la Schitul Sihla .Am dorit sa campam off camping pe valea paraului Secu dar intrucat ploua din ce in ce mai mult ,am parasit zona in mare graba,luand directia Borsec - Toplita .Nici Manastirea Neamtului nu am putut s-o vizitam din cauza conditiilor vitrege ale naturii.Ceasul arata orele 20.00 ,noi eram pe drum ,cu hardughia in spate care era batuta de vant puternic ,afara ploua cu galeata ,vroiam sa beau un coniac bun de la fratele Ulian ( sa -mi " incalzesc " instalatia ),care mi-l daduse la Valea Cerbului ,ce sa mai zic ? Decat rabdare .
Mergeram in orb .Ma interesasem pe net de un camping prin zona Borsec ,si mi-am scris numarul de telefon al patronului ,cu gandul ca il voi suna cand voi ajunge in Borsec.Cum am intrat in judetul Harghita ,dintro-data ,dar dintro-data zic ,ploaia s-a oprit instantaneu .In localitatea Tulghes era uscat ,ca-n palma . Nici-un strop de apa nu cazuse .Bucurosi ca vantul si ploaia se oprisera am luat-o lipa ,lipa cu " cantec inainte mars " ,spre Borsec .In jur de ora 21.00 ajung in Borsec,si sun la camping . Imi raspunde o voce cu un puternic accest maghiar . Dupa ce-i explic ce vreau si cu ce sunt imi spune per total ca nu pot sa-mi pun rulota in camping ,dar pot sta in parcarea lui in schimbul a 30 de lei .Daca doresc sa fac dus ,ma va costa dusul 3 lei de persoana .Bineinteles ca mi-a " sarit schanteia de la bujie " si l-am injurat intr-o neaosa limba romanesca curata ,nemaitinand cont ca este fii-mea de fata .Nu pot reproduce ce i-am spus stra- stra- stra -stra- stranepotului lui Attila ,deoarece voi fi banat pe termen lung ,iar Audiovizualul ma va sanctiona cu vreo amenda severa pentru ultranationalism,cu toata ca jumatate din grupa mea sanguina este ungureasca (dar cealalta jumatate de gena romaneasca este mai puternica ) .Asa ca am gasit in localitatea Borsec ,un loc intr-un parculet de langa soseaua principala ,unde imediat mi-am calat hardughia ,si-am baut repede un pahar de coniac de la Ulian,sa nu ma razgandesc sa plec.
Fişiere ataşate
Tur Romania 199.jpg
Tur Romania 199.jpg (69.96 KiB) Vizualizat de 2298 ori
Tur Romania 223.jpg
Tur Romania 223.jpg (46.02 KiB) Vizualizat de 2298 ori
Scrie răspuns