Multumesc moderatorilor pentru modificarea Regulii ce a facut obiectul acestui topic !
Din pacate, aceasta modificare a nascut multe polemici care puteau fi evitate printr-o mai rapida reactie din partea celor in drept.
Pentru cei ce considera ca au fost deranjati in aceasta perioada de criticile mele aduse pe forum si nu au putut sa se gandesca, sa viseze la viitoarele iesiri in natura, le cer scuze lasnadu-i sa viseze frumos in continuare. Ca si in cazul telecomenzii de la televizor, aveti posibilitatea ignorarii acestor postari.
Pentru ca acest topic in continut a manifestat o critica, fac si aici cateva mentiuni legate de "critica" si modul in care eu vad acest lucru:
1. Exista o critica devenita tot mai la moda in ultimul timp, aceea a lui "Gica Contra" care este lipsita de substanta.
Tot ce ar incerca sa faca cineva, bun sau rau, acest Gica va critica. El, indiferent de suma lucrurilor bune si bine facute, niciodata nu le va recunoaste, le va critica in continuare si pe acestea. Am avut astfel de exemple aici pe forum, nu mai nominalizez.
2. Un al doilea fel de critica, este cea cu tenta, la persoana. "Criticul", urmareste peste tot acea persoana si indiferent ce ar face aceasta el o critica "il belesc pe unde-l prind" ...nu conteaza ce spune acea persoana, nu pierde timpul cu argumente ...el o critica. Aici, nu pot sa ma abtin si vin si cu un recent exemplu:
Mihai Gheorghe scrie:Mă, iar n'ai "sirvici" ...Ai probleme grave ca nu esti bagat in seama, vezi ca exista" unitati specializate" Inteleg ca te plictisesti dar chiar esti agasant. ... prefer sa-mi miroasa gura a "fraguta" decat a ceea ce mananci tu de obicei ...
Dupa cum vedem, acest gen de "critic" nu se sfieste sa recurga si la aprecieri suburbane. Unde vede ca postezi, acolo ...hop si el.
3. Un al treilea gen de critica este cel pe care eu il manifest. Critic ce nu mi se pare corect facut, mentionez, argumentez in ce consta greseala sesizata, dar, lucru foarte important intr-o critica - vin si cu solutii, argumentez de ce nu-i bine asa si este bine cum propun eu. Fac o critica constructiva !
Din pacate, de multe ori lumea intelege ca "criticul", respectiv eu, am ceva personal cu "criticatii". Nu am nimic personal cu acestia, am ce am cu anumite decizii luate de ei, decizii care se abat de la ce consider eu ca este normal pentru aceasta comunitate.
Sigur, nici eu nu sunt Mafalda, si eu pot sa ma insel in privinta anumitor lucruri sustinute, insa, doresc sa mi se demonstreze acest lucru prin argumente.
Pe taramul acestor argumente doresc sa port discutii cu eventualii contestatari ai demersurilor mele critice.
Ciprian, ma acuza la un moment dat ca sunt lipsit de diplomatie si poate asa si este, asa se vede din exterior, insa eu nu sunt genul sa fac pe diplomatul pentru a nu deranaja pe nu stiu cine, "nu bat saua ca sa priceapa iapa", eu sunt genul care spune direct ce are de spus. Nu pot fi acuzat ca nu tin cont de orgoliul altor oameni Ciprian, atata timp cat In aceste discutii trebuie sa intervina luciditatea, argumentele, bunele intentii ...nu orgoliul.
Sigur, pot fi acuzat de o anumita virulenta a criticii mele, insa cand vezi ca trebuie sa treaca atata timp ca cei criticati sa-si indrepte greselile, sa se nasca atatea polemici, nu credeti ca acesta virulenta se justifica ?
In dese randuri am fost criticat de aceste postari lungi pe care le fac, in special de Sandu Toma si Cristi Irimescu. Mentionez inca odata ca pentru a fi cat mai pertinent in ceea ce afirm, venind cu argumente in sprijinul ideilor sustinute, nu pot face acest lucru in doua trei cuvinte. Imi asum acest neajuns pe care il manifest in aceste postari. Eu nu pot face postari de genul:
"Forumul este al asociatiei, modul cum acesta functioneaza e decis de asociatie..
punct...Discutie incheiata."
Un "punct" la acest mod nu poate tine loc de argumente. Nu doresc o noua polemica cu acest citat. Nu vreau iar sa divagam.
Si pentru ca am "prostul obicei" sa mai vin si cu ceva constructiv, avand in vedere ca in acest topic s-au facut dese referiri la neajunsuri ale Regulamentului acestui forum, am sa va invit in sectiunea membrilor asociati, in cadrul unui topic nou pe care ar trebui sa-l deschida Sandu. Cum am facut si in cazul modificarii de structura a forumului, sa incercam cu o cat mai larga colaborare a membrilor asociati sa discutam despre revizuirea regulamentului anterior amintit.