Camper sau Rulota?

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Cica Ovidiu
Membru forum
14
Oras: craiova
Data nasterii: 19 Apr 1967

Re: Camper sau Rulota?

Mesaj de Cica Ovidiu »

domnu rusu!
puteti fii amabil sa faceti o apreciere asupra transmisiei (fata vs spate)pt un camper mai ales pt drumuri forestiere si locuri situate la inaltime(deci necesita urcari mai frecvente)
din cate stiu ati avut si una si alta
multumesc
Cica Ovidiu
Sa mai auzim si de Bine , ca de rau este pamantul plin !
Iveco Daily 4x4 - expedition vehicle
0722 299 447
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

@Ovidiu...iti raspund eu...am condus dube de 3.5t si cu tractiune fata si spate, cea mai buna varianta, pe anotimpuri ,iarna/vara este puntea dubla pe spate, stiu ca sunt putine variante ale constructurilor si sunt limitate optiunile, ce cunosc eu este Iveco care are roti duble pe puntea din spate la aceasta categorie...te asigur ca iarna nu vei folosi lanturile in cea mai proasta varianta de drum, zapada, noroi,cu anvelope de iarna ....vara nu sunt alte probleme...ce este de retinut ca distributia sa fie pe lant...camperul este exact ca un turism daca nu mergi cu ea mananca bani, mai exact...orice schimb de ulei se face la un numar de km, 15.000 la turisme si 20-30000 la autoutilitare pe an, subliniez...pe AN...daca nu faci km in fiecare an faci revizia aferenta numarului de km sau la trecerea anului...daca nu e camper cu distributie pe lant care se schimba la 230000 de km si ai pe curea care se schimba la 60000 sau la 4 ani...ai pus-o!....
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Camper sau rulota, important e sa te poti folosi de ele ( sa ai timp si bani). Eu prefer rulota :mrgreen:. Ma duc unde vreau cand vreau, mentionez ca nu am avut camper si nici nu am condus "dube", dar am avut un bus VW de 8+1 locuri.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

CICA OVIDIU scrie:domnu nelu!
daca nu va cer prea mult ,cand aveti dipozitia necesara puteti masura garda la sol?...
Da ovidiu, nu e vorba de o anumita dispozitie, insa numai cand ajung acasa, la camper, acum sint pe litoral si mai stau pe aici cca. 10 zile.
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Sint de acord cu Niky Radu, pt primele 3 rinduri din postarea de mai sus, mai putin ultimele 2 rinduri, lucru ce o sa-l comentam la o bere, la prima intrevedere.
In rest, pt Radu P din BV, care zice bine ce zice, revin cu parerea ca rulota e foarte f buna pt majoritatea doritorilor de independenta, comparativ cu camperul.
Pt Ovidiu, pot sa spun, ca garda la sol la campere, difera mult in functie de marca si de anul de fabricatie. Cele dupa 2005, au garda joasa. Lumea evolueaza.. :lol:

Imagine
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

te salut niky!
am avut un bus(vw t3-tractiune spate)si o duba mercedes 206(tractiune fata!),iar la servici am condus iveco 35-8 si 35-10 ambele cu roti duble pe spate(asta timp de vreo 5 ani-si peste 300 000 km!)
eci nu sunt chiar un neavizat!
am vazut decat foarte putine iveco camper si cateva ford transit(cu duble pe spate0
sunt de acord cu tot ce ai scris(inclusiv cu lantul de distributie!)
doresc pareri (in primul rand)de la posesorii(fosti si actuali)de campere pt duba este troaca(fra mobile si alte alea prin ea)si camperul are toate cele si sunt curios daca in mars pot sa ma inteleg cu ceilalti ocupanti ai habitaclului sau trebuie sa fiu atent la ce sertar s-a mai deshis,ce troncane,una alta!ma intelegi?da!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

Nelu Predonu scrie:
CICA OVIDIU scrie:domnu nelu!
daca nu va cer prea mult ,cand aveti dipozitia necesara puteti masura garda la sol?...
Da ovidiu, nu e vorba de o anumita dispozitie, insa numai cand ajung acasa, la camper, acum sint pe litoral si mai stau pe aici cca. 10 zile.
aoleu!
camperist veteran!...si pe litoral fara jucaria preferata?si in sezon!
sau sunteti in delegatie? 😉
sa aveti vreme frumoasa!

domnu rusu?
ma astept (de la un alt veteran in ale camperelor!)la informatii punctuale de la d-voastra(daca se poate,bineinteles!)
vad ca in gasca aveti 3 campere diferite
deci?
transitul m-ar interesa cel mai mult
si chestia spate vs fata:haideti nu fiti zgarcit!
Cica Ovidiu
0722 299 447
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

CICA OVIDIU scrie: ...aoleu! camperist veteran!...si pe litoral fara jucaria preferata? si in sezon!...
Camperist veteran, nu, nici chiar asa, daca stau bine sa ma gandesc chiar azi, acum 3 ani, eram in Germania in negocieri in vederea achizitionarii camperului.
Veteran paote fi numit domnul Mihai, eu din pacate nu am apucat sa merg cu camperul decat putin peste 20.000 de km.
Pe litoral nu merg cu camperul pentru ca am o casa de vacanta la Costinesti, insa cred ca dupa 20 Agust am sa reiau circuitele prin europa, plec intr-un circuit in Alpi - Austria, Elvetia, Italia, Franta, o iau pe urmele lui Tomi Coconea, dar binenteles cu camperul.

Revenind ontopic, despre tractiune pot sa-ti spun ca tot timpul am preferat-o pe cea fata. In momentele de aderenta scazuta, ai posibilitatea sa mai virezi stanga-dreapta de volan pana in momentul in care prinzi o zona cu aderenta mai buna. In cazul tractiunii spate, odata pirduta aderenta, in afara miscarii inainte-inapoi care de multe ori te ingroapa, nu prea mai ai ce face. Sigur, probabil in cazul rotilor duble pe spate aderenta este mai buna, dar si pretul unei astfel de masini este altul. Cred ca masina camper cea mai buna in astfel de situatii este Unimog-ul de la Mercedes, insa, cine isi poate permite un astfel de camper ?
Ultima oară modificat 07 Aug 2011, 11:56 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Ovidiu, am raspuns pe pagina 1 ceea ce am considerat si cred , iar in plus, am mai punctat si completat si dupa in topicurile anterioare.
Sintem 3 campere diferite, vine si al 4lea care-l consider un camper foarte bine aranjat, o sa vezi. Fordul e de vinzare, vb cu Gigi Ionita

Imi permit sa scriu domnului Nelu P. sa ne spunem Nelu Si Mihai , avind in vedere virsta asemanatoare si ceva alte lucruri si pasiuni in comun.
E drept ca-s la al 7 lea camper, iar daca pun si Reimo Ducato cel mic, ar fi al 8 lea...Cu modestie, cam am ceva idei cum se comporta fiecare
Sincer mi-as dori un integral cu dublu pe spate, dar sint cam rare , in general Laika face asa ceva, insa sint scumpe si 99% depasesc 3,5 tone..
Asa ca ramin la asta, care are configuratia ce ne place si pe care l-am dotat cu tot ce ne este necesar si pt conditiile off, care ne plac mult :)
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Am inteles Mihai si eu sunt adeptul unor astfel de adresari, mai ales intre rulotisti.
La momentul in care am ales camperul am luat in calcul nevoile de moment, copii sunt mari nu ii mai prindem cu noi decat foarte rar, am optat pentru un campervan dotorita
facilitatilor oferite dpdv. al accesului in zone si locuri mai greu abordabile cu vehicule mari, iar pentru noi, 2 persoane, este chiar foarte bun.
Salutari lui Stefan si vacanta placuta in continuare!
Cica Ovidiu
Membru forum
14

Mesaj de Cica Ovidiu »

am inteles !
modestia dubleaza calitatile!
20000 km in 3 ani nu-s tocmai putini!
cu sanatate la mai multi prin zone care sa va ,,imbogateasca,,!

domnu rusu!
4 panouri solare?vindeti surplusul de energie?
7-8 campere ?
acuma chiar ca nu mai scapati!
deci:inteleg integral pt aerodinamicitate(consum si stabilitate),strecurare pe carari inguste si vegetatie lasata,roti duble pe spate pt aderenta si inca o data stabilitate
dar, totusi:spate sau fata?si de ce !
ceva date despre transitul de vanzare pe pm se poate?
multumesc
Cica Ovidiu
0722 299 447
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Ar putea sa-mi spuna cineva care sunt costurile de inmatriculare si taxele anulale a unui camper in Italia? Am inteles ca acolo ar fi varianta cea mai ieftina, plus ca nu ai numar de Bulgaria :lol:
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Scrie răspuns