CICA OVIDIU scrie: ...aoleu! camperist veteran!...si pe litoral fara jucaria preferata? si in sezon!...
Camperist veteran, nu, nici chiar asa, daca stau bine sa ma gandesc chiar azi, acum 3 ani, eram in Germania in negocieri in vederea achizitionarii camperului.
Veteran paote fi numit domnul Mihai, eu din pacate nu am apucat sa merg cu camperul decat putin peste 20.000 de km.
Pe litoral nu merg cu camperul pentru ca am o casa de vacanta la Costinesti, insa cred ca dupa 20 Agust am sa reiau circuitele prin europa, plec intr-un circuit in Alpi - Austria, Elvetia, Italia, Franta, o iau pe urmele lui Tomi Coconea, dar binenteles cu camperul.
Revenind ontopic, despre tractiune pot sa-ti spun ca tot timpul am preferat-o pe cea fata. In momentele de aderenta scazuta, ai posibilitatea sa mai virezi stanga-dreapta de volan pana in momentul in care prinzi o zona cu aderenta mai buna. In cazul tractiunii spate, odata pirduta aderenta, in afara miscarii inainte-inapoi care de multe ori te ingroapa, nu prea mai ai ce face. Sigur, probabil in cazul rotilor duble pe spate aderenta este mai buna, dar si pretul unei astfel de masini este altul. Cred ca masina camper cea mai buna in astfel de situatii este Unimog-ul de la Mercedes, insa, cine isi poate permite un astfel de camper ?