Transalpina- Drumul strategic

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
DanutLupu
Membru forum
14

Re: Transalpina- Drumul strategic

Mesaj de DanutLupu »

Multumim de informatii, eu chiar imi doream sa vizitez zona si ma gandeam sa deschid un topic cu tema asta. Sunt cumva in zona si campinguri amenajate cu utilitati ?
Sau ceva poze cu locatii unde se poate campa off fara a avea probleme sau risca amenzi ? Mi-as dori sa gasesc in zona o poiana la ceva distanta de sosea cu un paraias cu apa limpede, umbra si priveliste........... cer prea mult ? :)
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

@george:
mi-ai luat-o inainte cu crearea topicului; tocmai ce m-am intors si eu de la Ranca! Zona este extraordinara, se poate campa off in multe locuri fara sa ai probleme(numai sa va lase vremea-de obicei noaptea este ff frig). Cu rulota nu stiu daca se poate ajunge, cel putin eu unul nu m-as risca! Erau cateva corturi la Coada Rancii(de fapt unde incepe Transalpina), insa nu vreau sa stiu cate cuie au batut la cort toata noaptea! :lol: de Sf.Ilie au fost 6 grade!
O sa revin cu poze!
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Mie-mi spui Marius ce cancer am facut la cort ,la Obarsia Lotrului in noaptea de 13 iulie a.c . Nevasta-mea si cu fata s-au bagat in masina si m-au lasat pe mine sa fac piroane de 18 ,in cort !!! Marius de ce crezi ca nu s-ar putea face Transalpina cu rulota ?
Vreau sa-ti spun ,ca eu daca as avea rulota as merge cu ea . Pana la urma de ce am mai luat-o ? Sa ma duc cu ea numai la campie ,si la mare ?
Marius Beldiman

Revin cu poze:

vedere din Ranca spre Varful Papusa -2200m, la poalele careia incepe Transalpina

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Vedere de unde incepe Trasalpia, de la poalele Vf.Papusa; vedere: aproape-Coada Rancii, mai departe-Ranca, mai departe-Releul lui Irimescu :lol:

Imagine

Cum se schiaza vara la Ranca

Imagine
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Foarte frumoase fotografiilie, chiar multe a postat George. S-au purat discutii frumoase de mult pe forum despre Transalpina, incepute de Fabian din 2009 si vor mai fi.
Zona e deosebita si o cunostem din anul 1982. La aprox 6 km de la Obirsie, spre Rinca, dupa trecerea drumului peste apa, dupa inca 1 km, a fost o cabana a Ocolului Silvic
Cabana a fost preluata de Aeroportul Craiova, singurii care au aranjat-o pt a fi locuita in vacante. Acolo ne-am facut timp de 7 ani concediile, avind unda verde de la Ocol
Pe timpurile alea drumul spre Rinca era blocat sus in munte, nu se putea trece spre statiune. O mare dezvoltare a avut Rinca, dupa implantarea unor personalitati in zona.

Imagine

Avem microbul acestei traversari, de obicei dinspre Jiet Paring spre Voinea .Ultima oara, am fost in zona cu camperul Ford Tranzit, in 2006, camper cu roti duble pe spate.
Fiind la Plaiul Foii, nu am foto reprezentative disponibile, dar citeva imgini cu Obirsia sint in a doua parte a acestui clip : http://www.youtube.com/watch?v=RoDm7-XFJlI
Important e ca a iesit ceva super si abia asteptam ocazia a vizita noul drum. Totusi nu m-as incumeta cu camperul intre Rinca si Obirsie, deoarece am vazut si o fotografie...
De aici si intrebarea mea catre George C care scrie ca ar merge cu rulota. Intrebarea e: daca ne intilnim aici , eu cu camperul si dvs cu rulota, care din noi da cu spatele ? :lol:

Imagine

Amintindu-mi de ultimii 2 km de la urcarea dinspre Petrosani catre Obirsie, unde pe anme sectoare nu prea intrau doua masini, e mai bine sa pun intrebari suplimentare...
Astept si alte pareri ale colegilor ce-au facut acest drum curind, daca cred ca este practicabil pt rulota mai mare sau camper. Trimitem nevestele 1 km in avans cu statia ?

PS : Unul din cele mai reusite filmulete cu Transalpina mi s-a parut a fi acesta, drept pt care i-am felicitat pe realizatori...http://www.youtube.com/watch?v=jxpag7i6PM4
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
George Chirila

Domnule Rusu ,cu respect va salut .
Doresc sa va spun ,ca tot drumul de la Sebes - Alba ,pana la Ranca ( teoretic si practic vorbind ,pana aici este mai dificil putin )are doua benzi de circulatie practicabile . De-a lungul drumului m-am intalnit cu diferite autoturisme si cu diferite camioane ( mai mari sau mai mici ),care lucreaza in zona ,si nu am avut probleme de a trece unul pe langa celalalt . Chiar in Pasul Urdele m-am intalnit cu ditamai camionul de 22 de tone ( aproximativ ),si nu au fost probleme . Probabil dumneavoastra stiti cum era inainte . V-am vazut pozele vechi cu " mamaia Dacia 1300 " ,si va respect ,pentru curajul avut . Astept si parerea unor " initiati " care au fost de curand pe Transalpina . Cu respect !
George Chirila

Domnule Rusu ,filmuletul pe care l-ati pus dumneavoastra ,despre Transalpina ,ori este mai vechi ,ori temerarii off-road sunt pe "Strategica " ,vorba domnului Sandu Toma ,drum ce se desprinde din Transalpina ,si duce catre Vidra si Voineasa . Va garantez cu cea mai mare seriozitate ,ca nu veti avea probleme de nici-un fel pe Transalpina .
In 2009 ,am fost si eu pe traseul Petrosani - Voineasa ,pe valea Jietului ( unde am si campat o noapte cu cortul ),si drumul era vaio de mama lui ( parca fusese bombardat de catre trupele NATO !!!
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Multani de raspuns. Daca ziceti, ca-s doua benzi e ok. Nu-s omul care sa nu urc in munte, dar am intepenit in 2006 cind m-am intilnit cu un camion cu busteni.
Eram pe sectorul cu o singura banda. Norocul a fost de citeva secunde diferenta, ajunsesem in coama si nu a trebuit a da cu spatele...De aceea am si intrebat.
Stiti cum pleca omul off camping, cu 110 l apa, cu plinul facut, cu conserve, bere, etc, incit sincer avem 4 tone in loc de 3,5 si nu-i tocmai usor sa mergi asa...
Cu toate ca eu din experienta avuta, nu incarc camperul si exclud orice bagaj in exces, ( o verific pe nevasta-mea ce ia si sortez ) tot se aduna destule bagaje..
Poate nu va vine a crede, dar cu toate ca in camper ai anumite avantaje, insa in munte, de multe ori e mult mai usor cu rulota...Deci...aici, tin cu rulotistii. :lol:
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
George Chirila

Domnule Rusu ,probabil ca va poate da detalii mai multe, Marius Beldiman ,care a fost si el cam in aceiasi perioada cu mine despre Transalpina . Mergeti fara grija ,aveti ce sa vedeti . Sunt superbe peisajele . Cu respect
Marius Beldiman

Eu am fost doar de la Ranca pina la Urdele, adica pina in varf. Despre acest tronson pot sa spun urmatoarele:
-drum foarte bun, doua benzi - se pot trece doua autovehicule lejer una pe linga alta
-drumul insa nu este marcat cu banda despartitoare alba si nici cu parapeti de protectie; tocmai de aceea nu recomand sub nici o forma traversarea noaptea, deoarece limita intre carosabil si restul este foarte greu de recunoscut
Din punctul meu de vedere pentru a trece cu rulota trebuie sa ai ori o masina destul de puternica, ori sa ai o rulota mica si usoara.
Si totusi...daca cineva urca cu rulota pina in varf sa nu uite sa aibe butelia full! :lol: Cu siguranta o sa mearga truma toata noaptea!

Cat despre campare se poate opri de transit la Ranca, unde la baza partiei este o parcare destul de mare!
Ultima oară modificat 29 Iul 2011, 09:32 de către Marius Beldiman, modificat 1 dată în total.
George Chirila

Marius ,pai cam asta este tronsonul cel mai greu. Pasul Urdele - Ranca .
Ca spre Ardeal curbele si nivelul de elevatie ,sunt mai " dulci ".
Cu butelia sunt in totalitate de acord .
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

george chirila scrie:Domnule Rusu ,filmuletul pe care l-ati pus dumneavoastra ,despre Transalpina ,ori este mai vechi ,ori temerarii off-road sunt pe "Strategica " ,
Filmul prinde ambele drumuri... cel larg e transalpina in timpul lucrarilor, celalat este strategica..
Scrie răspuns