Re: Madrid 2011 - Spania
Scris: 22 Iun 2011, 19:16
Am vizitat Muzeul Jambonului ( adica un lant de restaurante ,mai bine zis )-Museo del Jamon ( se citeste hamon ).
Jamon-ul este pulpa de porc uscata ,pregatita cu sare si afumata cu " fum rece ",obtinut prin arderea rumegusului .
" Jamonul " se imparte in mai multe categorii ,dupa rasa porcului :
-Jamon Serrano ,este sunca obtinuta din pulpa de porc alb
- Jamon Iberico este sunca obtinuta din " Cerdo Iberico ",o rasa de porc negru ,care seamana cu porcul mistret .
Dupa " dieta " porcului ,jambonul poate sa fie :
-Cebo ,jamonul se obtine din porcii hraniti normal toata viata .
- Recebo -jamon obtinut din porcii care in ultimele luni sunt hraniti cu ghinda
-Bellota -jamon obtinut din porcii care toata viata lor sunt hraniti numai cu ghinda .
Aceste informatii le-am luat din Muzeul Jamonului .






Jamon-ul este pulpa de porc uscata ,pregatita cu sare si afumata cu " fum rece ",obtinut prin arderea rumegusului .
" Jamonul " se imparte in mai multe categorii ,dupa rasa porcului :
-Jamon Serrano ,este sunca obtinuta din pulpa de porc alb
- Jamon Iberico este sunca obtinuta din " Cerdo Iberico ",o rasa de porc negru ,care seamana cu porcul mistret .
Dupa " dieta " porcului ,jambonul poate sa fie :
-Cebo ,jamonul se obtine din porcii hraniti normal toata viata .
- Recebo -jamon obtinut din porcii care in ultimele luni sunt hraniti cu ghinda
-Bellota -jamon obtinut din porcii care toata viata lor sunt hraniti numai cu ghinda .
Aceste informatii le-am luat din Muzeul Jamonului .





