Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Anul trecut intentionam sa iau rulota de afara ,insa m-am razgindit .Am gasit in tara la un pret bun ,cei drept este din '88,dar ma satisface .Este in regula,am mai si dotat-o si sunt multumit.Cu banii economisiti din cumparare,am imbunatatit-o cu ceeace am dorit si ne-a fost util noua, fiind doi pensionari si un nepotel.Nu doresc sa o schimb ,cu toate ca un vecin are o englezoaica cei drept mai noua,dar nu este multumit ,ma invidiaza de cite ori iesim impreuna si ca ar face schimb oricind ,bineinteles cu o diferenta.Eu insa nu as schimba-o pentru nimic,este cocheta ,ma multumeste si ne este draga ca si lui Lorant.Aproape ca sunt surori.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
@Cristian.....Suzy e bine si plina de energie ,suspina dupa padure si viseaza ca poate va trage si rulota prin zona mea cind voi avea in program si un pic de off-road.
Am inteles ca rulota trebuie sa o iau si cu inima.Trebuie sa ma simt bine in ea indiferant de an,optiuni sau alte criterii.
Prin urmare cele mai bune criterii de selectionare sunt individuale fiecarui posesor.
Si mai trag concluzia ca baza trebuie sa fie buna ca apoi se pot face up-grade-uri.
Va multumesc inca odata pentru ca incet,incet inteleg fenomenul RV :D
Pina acum cele care ca si design imi plac sunt HOBBY,KNAUS ,ADRIA
Iei rulota cu inima dar te uiti si la calitate/pret. Adria e mai slabuta si ieftina, Hobby pe la mijloc, Knaus mai scumpa si solida. Si daca mergi in Olanda marca nationala e Kip. Nu am vazut nicaieri un top al firmelor dpdv. al calitatii, probabil ca fiecare firma are serii scumpe si serii ieftine, insa toti producatorii folosesc repere comune: sasiu AlKo, sobe Truma, frigidere Electrolux, toalete Thetford, in afara de design oare ce le deosebeste? Grosimea izolatiei in pereti?
Sanatate!
Cred ca cea mai buna este aceea ce ti-o doresti si mai ales pe cea care ti-o poti permite .Cum se vede din semnatura si avatar ,eu am o DETHLLEFS RT 2 si sunt foarte incintat si multumit de ea .Vad ca nu a-ti introdus-o in topul dvs.si nu cred ca este o marca mai prejos decit cele enumerate . :mrgreen: Este o rulota usoara de 644 kg.,dotata atit pentru marimea ei cit si pentru pretentiile stapinilor. :) Ce zici Lorant....? esti de acord cu mine ? :D
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
DETHLLEFS nu am gasit la banii astia.Pe net era la peste 2000euro.
Nu exclud nici o marca de rulota.Le voi studia cu rabdare si deja voi incepe in timpul ramas pina la plecare sa le vad pe cele de pa piata constanteana.Sa vad preturile la care se poate incheia trnzactia ,dar si calitatea acestora.Iar cind voi ajunge acolo voi face comparatiile si voi decide.
Adrian Filip scrie:DETHLLEFS nu am gasit la banii astia..
Poate ca asta spune ceva...referitor la marci,fiabilitate...si pretul poate fi un criteriu de departajare a calitatii,daca vreti un top.Nu ca avem noi Dethleffs;eu am citit referinte bune despre aceasta marca de la cei vechi pe forum;am cumparat intamplator marca asta(asta am gasit atunci la cerintele mele si n-am vrut sa vin fara rulota).Acum ma bucur de alegere,mai ales ca am citit feed back-uri pozitive despre calitatea acestei marci.
Isdraila Ioan scrie: :) Ce zici Lorant....? esti de acord cu mine ? :D
De acord cu 'Nea Nelu.... Ce stiu eu ca in cinci ani de cand o avem, n-am strans la ea 5 suruburi. I-am pus doua telescoape noi, la trei luni dupa cumparare si acum doi ani (bineinteles cu ajutorul lui Sandu 8) ) i-am reetansat trapele.... in rest nimic mare lucru.... in rest incet - incet cu 25 - 35 km/h unde drumul e cu multe gauri si cratere..... sau pe alocuri contine pete de asfalt :P :lol: Cine se grabeste cu rulota si nu are rabdare sa mearga mai incet (cu toate ca, deseori masina poate mult mai mult) il costa mai mult dacat cazarea la Hotel.......
Am tot cautat si nu am gasit....Poate nu exista asa ceva...
O clasificare a rulotelor in functie de nume,marca model care sa cuprinda si in functie de anul de fabricatie si optiunile standard.Am gasit ceva dar doar pentru cele peste 2000(care depasesc bugetul meu)
Spre exemplu:
Sa zic HOBBY 400C din 1990-sa stiu ca are 12v,220v si gaz ,toaleta cu dus si aragaz cu 2-3 ochiuri.
Mi-ar fi mie mult mai usor in cautare mai ales "acolo" daca cele pe care le am pe lista nu sunt ceea ce par in foto.
Multumesc de link.
Dar l-am vazut pe acesta si pe altele citeva.Dar nu m-au ajutat.
Am specificat ca am gasit despre rulotele cu anul de fabricatie peste 2000.
Nu am gasit pentru perioada 1990-2000.Mai ales perioada 1990-1995 pe care eu o urmaresc din cauza bugetului.
Te asigur ca un Hobby din '89, '90 il gasesti acolo in jurul sumei de 2000 euro, sunt anumite modele care nu sunt dotate cu spatiu pentru toaleta, au doar toaleta mobila, sunt mai mici dar pentru 4 persoane, iar altele au spatiu pentru toaleta si nu au cadita de dus,poate nu este cazul la Hobby, dar este un criteriu de cautare,, exista si astfel de modele sa vizionezi cu atentie pozele de pe site-uri, de obicei daca sunt cu probleme ei fac poze si prezinta defectele!...sa-i intrebi daca stopurile de frana sunt fisurate?...de noi pot ajunge si la 50 de euro bucata!!!, daca exista vreun geam fisurat, mai sunt unii care "uita" sa spuna dar daca ii intrebi iti raspunde,un Hobby pentru 4 persoane si cu baie cu dus ajunge pana la 1300 de kg!!! deci atentie cu ce o tragi sa nu-ti trebuiasca "E" ul
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India