butelia englezeasca

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Re: butelia englezeasca

Mesaj de Popescu Niculae »

Intrebarea erea pt buteliile englezesti cum le incarci ?

Am si eu 2 butelii mici de 6kg romanesti stiu cum se incarca la statie problema este la cele englezesti ca nu are nimeni acea reductie pt. incarcarea celor englezesti.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Nu le incarci, le arunci ca-s mici si nu renteaza sa le schimbi capul; nu stiu de ce atata bataie de cap cu ele. Apropo am una noua de pe rulota mea si o arunc contra ceva mai util la rulota, un sistem antifurt de exemplu.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Popescu Niculae
Membru forum
14

Problema majoritatii rulotelor englezesti este ca nu intra butelii mari pe usa in spatiul de butelii , nu intra pe usa de la compartiment ca inauntru incape si mai mare decit cea obisnuita dar uite ca nu intra pe use de aceea ziceam sa o fac utila butelia ei originala, deocamdata o folosesc la argazul de cort fiindca a sosit plina din Anglia si ma agit poate exista metoda de incarcare
NAE - 0761211081
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Nae, de ce nu bagi o poza pentru idei ? Poate s-a lovit cineva vreodata...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Popescu Niculae
Membru forum
14

Gata s-au facut si pozele acum sa vedem cum este.
Caut metoda de incarcare
Fişiere ataşate
001.jpg
001.jpg (85.6 KiB) Vizualizat de 2921 ori
002.jpg
002.jpg (76.95 KiB) Vizualizat de 2921 ori
003.jpg
003.jpg (62.95 KiB) Vizualizat de 2921 ori
NAE - 0761211081
Laur Stanciu
Membru forum
15

Mesaj de Laur Stanciu »

Nea Popescule dai chederul de la usa jos,iei un flex si tai 1cm sus si 1 cm jos,bagi o butelie mare,pui chederul la loc-regulator-si ai rezolvat problema-simplu!!!
Opel mokka,Beyerland Sprinter,Ford Mondeo mk4,tel.0766461536
Popescu Niculae
Membru forum
14

Mai Laure daca intrii din an in paste nu stii, am cumparat 2 butelii mici care intra frumos dar asta englezeasca ziceam sa nu o arunc sa o folosesc ca si acum la aragazul de cort , si cind se va termina vreau sa aflu cum fac sa o incarc ca de aruncat e simplu. Si ce fac cu butelia mare ca astea care le am se incarca la orice statie am reductie am tot ce trebuie.
NAE - 0761211081
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Rulote anglia, Butelia?

Unread postby Vasiliu Ion » 23 May 2011, 18:55

Am luat o rulota din anglia,minunat, dar am 2 butelii originale,si nu am reusit sa incarc cu gaz. Ce ma sfatuiti ? sistemul e cu o cupla rapida la rulota. Am incercat sa gasesc o formula romaneasca dar nu se gaseste ventil. Sfatuiti-ma ce sa fac , nu am gaz pentru ieseala. multumesc mult de tot. Jan omvesel. Poate mai sunt proprietari de englezoaice, cu butelii ca ale mele.jan omvesel Ploiesti.0722626632.Janvasiliu@gmail.com.

JANE ! Atentie unde postezi !!! Cauta daca subiectul respectiv a mai fost discutat !
Orice problema are o rezolvare practica
Florin Tutunaru
Membru forum
16
Oras: Alexandria
Data nasterii: 10 Apr 1973

Mesaj de Florin Tutunaru »

Nae nu cred ca vom gasii in Alexandrica noastra pe cineva dornic sa ne incarce astfel de butelii. Eu unul nici nu incerc sa imi bat capul cu ea. Am sa cumpar la englezoaica asta un regulator cu manometru pt a stii si cat mai am in ea(tot fac investitia) si pun o butelie normala de-a noastra. Nu am inteles foarte bine daca tie iti incape una obisnuita in fata la protap; mie imi intra oarecum fortat dar daca voi da jos unul din cele 2 suporturi ce tin buteliile cred ca imi va incapea la fix.
SWIFT CORNICHE + Passat Tel. ...0766367662
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Florine ! "Investitia" facuta intr-un regulator cu manometru este ca lumanarea la capul mortului...
Pot sa-ti spun ca informatia oferita de manometru este...pur orientativa si de cele mai multe ori eronata.
O butelie plina la minus 5 grade poate sa-ti arate 3 bar....dar si una aproape goala care sta la plus 40 grade poate sa-ti indice 5-7 bari si sa te bucuri ca ai gaz destul.
Cel mai sfant in acest caz este cantarul electronic "tip pescaresc de max 40Kg cu care stiind tara buteliei (poansonata) si faptul ca 1 litru de gaz = 0,55 Kg, poti sti exact cat mai ai de consumat.
"Scula" te poate costa (in functie de pravalie) intre 12 si 30Ron) si are intrebuintari multiple.
Orice problema are o rezolvare practica
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Am rezolvat cu reductia pentru butelia englezeasca in felul urmator:
Acesta este regulatorul englezesc cu sfera in capat

Imagine

Am desfacut sfera de regulator cu un imbus de 5 sau 6

Imagine

Am facut reductia la un strungar cu materialul meu (am cumparat din p-ta de vechituri Obor o bara rotunda plina, de bronz, erau si din alama) pentru a merge cu regulator romanesc, implicit butelie romaneasca, butelia englezeasca ramane permanent cu reductia pe ea si se poate umple la orice statie GPL, avand doar o butelie englezeasca in dotare, m-am gandit ca modificarea trebuie facuta in asa fel incat pe acelasi regulator sa mearga si butelia englezeasca si cea romaneasca, in poza este piesa din partea dreapta.

Imagine

Asamblata reductia la regulator romanesc arata asa

Imagine

Am fost inspirat de aceasta rezolvare in urma unei reductii facute de Cristi Stoica

Imagine

...de care 2 strungari au strambat din nas ca nu ar putea sa faca sfera dintr-un capat al piesei identica.Acest lucru m-a obligat sa gasesc o alta rezolvare si zic eu a iesit foarte bine
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Sandu Matei

Mesaj de Sandu Matei »

poti sa imi faci si mie rost de un astfel de ansamblu?
suna-ma te rog
Scrie răspuns