Decalogul Bunului Rulotist

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Luidort Peti
Membru fondator
18

Re: Decalogul Bunului Rulotist

Mesaj de Luidort Peti »

ce bine stie altul ce trebuie sa fac eu...
cine a facut mai mult pentru aceasta asociatie si cine a postat mai multe informatii pe acest forum ,acela sa-mi dea indicatii.
ce gasesti ca este util,- mihai- cine te opreste sa imparti si cu altii ?
ia-l de acolo si pune si aici.
da,vorba multa saraci... omul sarac din pacte nu prea stie ce este bunul simt,el stie doar lupta pentru supravietuire cu ori ce pret.
cand le ai pe toate si nu painea de toate zilele este gandul prioritar,atuncia ai timp si pentru bun simt...
nu ma svadesc cu nimeni,cum altii isi pot exprima parerea ma gandesc si eu... stiu ca sunt off topic etc...dar ce conteaza...
o sa ma straduiesc sa sterg...
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Adica noi trebuie sa primim indicati !?!?...de la cine ???? ...Ceausescu Romania-stima noastra si mandria!...Uraaaa!..Uraaaa !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

basescu...ai ramas cam in urma...
dar poti recupera... !
indicatii cel mai bine de luat de la forumisti care nici macar nu au rulota...dar indicatii !
glumim oameni buni,glumim in serios...
tel. 0722 509492
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

O idee.... NU inseamna ca este o indicatie....dar bine zici hai sa ne destindem...inveseleste-ne cu niste chesti(care sti tu mai bine) :D...oferte la ce vinzi tu...sau poate ca daca vreau ceva de la tine.....astept mult si bine :?
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

oamenii cred ca eu din asta traesc...si le doare.
o sa-mi retrag in viitorul apropiat ofertele.nu doresc sa deranjez.
sunt aici destui ,destepti,frumosi,isteti,descurcareti...unii si rulotisti...
tel. 0722 509492
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu am mai scris pe undeva,ca doar faptul ca avem rulota nu ne schimba ca oameni,obiceiuri,afinitati,prietenii.Suntem aceiasi,cu sau fara rulota.Ca atare,exista un minim de reguli de convietuire in societate,pe care ar trebui sa le cunoasca toti(rulotisti sau nu);in rest,Peti are dreptate,mai bine ne alegem grupul care ni se potriveste pentru a iesi impreuna si totul va fi rezolvat,cred.Pasiunea pentru rulotism(sau pentru unii doar o modalitate de a petrece timpul liber mai putin conditionat de un loc anume pt. dormit sau de sedere) nu poate sa schimbe stilul de viata pe care-l are fiecare(genuri de muzica preferate,tabieturi,etc).Astfel,cred ca un decalog,(adica mai mult decat regulile elementare de conduita colective),este dificil de formulat si mai ales de impus.Sigur asta ar fi ideal,dar idealul nu prea exista.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

---dupa ce vizitezi citeva zeci de campinguri cu traditie de zeci de ani infiintate, germania,austria elvetia,italia,franta..olanda !
o sa vezi cam care sunt regulile acceptate de aceasta comunitate...
da,mergi vezi, dar vii acasa si fac ce vreau,ca asa-mi place mie...doar e democratie !
ca si conducatorii auto ! vedeti ce regulamentar cunduc in strainatate,vedeti ce politicosi sunt ! si sa le vezi acasa!
cam asta e si cu rulotismul...original ! ca toate.
tel. 0722 509492
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Odenie Sergiu scrie:Eu am mai scris pe undeva,ca doar faptul ca avem rulota nu ne schimba ca oameni,obiceiuri,afinitati,prietenii.Suntem aceiasi,cu sau fara rulota.Ca atare,exista un minim de reguli de convietuire in societate,pe care ar trebui sa le cunoasca toti(rulotisti sau nu);in rest,Peti are dreptate,mai bine ne alegem grupul care ni se potriveste pentru a iesi impreuna si totul va fi rezolvat,cred.Pasiunea pentru rulotism(sau pentru unii doar o modalitate de a petrece timpul liber mai putin conditionat de un loc anume pt. dormit sau de sedere) nu poate sa schimbe stilul de viata pe care-l are fiecare(genuri de muzica preferate,tabieturi,etc).Astfel,cred ca un decalog,(adica mai mult decat regulile elementare de conduita colective),este dificil de formulat si mai ales de impus.Sigur asta ar fi ideal,dar idealul nu prea exista.
Cred ca este o evaluare eronata, pripita. Oamenii se schimba cand intra intr-o comunitate, respecta regulile. Daca te duci la cineva in vizita iti arunci pantofii si paltonul ? Si este clar ca regulile sunt diferite, pentru ca si oamenii sunt si au interese diferite, de aceea se aduna dupa afinitati, se formeaza grupuri care mai apoi se destrama, se incropesc altele si tot asa, altfel este monotonie. Iar faptul ca ti-ai cumparat o rulota este clar ca preferi un mod de viata, un stil, in natura cu respectarea legilor ei, cu petreceri si muzica atunci cand se cade. "Decalogul" nu trebuie formulat, el exista,doar trebuie respectat :!:
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Multă lume face o confuzie fundamentală.
Anume că rulotismul este o formă ieftină de turism.
Este scump acest gen de turism pentru că de fapt este un hobby.
Cine nu investeşte in echipamente sau nu le ingrijeste pe cele pe care le are, nu face faţă pretenţiilor şi siguranţei.
Forumul este, deci,pentru cei nu prea săraci.
Eu, prin natura informaţiilor personale pe care le deţin la nivelul asociaţiei, pot să afirm că majoritatea membrilor noştri, nu au grija zilei de mâine şi fac turismul cu rulota chiar de plăcere.
De plăcerea de a fi liber în călătorii dar şi de a dormi în patul personal.
Regulile de bun simţ social sunt necesar a fi aplicate oriunde.
Rulotiştii, în mod deosebit, având şi un spirit aventurier mai dezvoltat, o viziune mai deshisă asupra lumii, se adaptează tuturor condiţiilor.
N-au nevoie decât de o sursă de apă şi , eventual curent.Sunt sociabili în general, şi îndemânatici la acţiunile practice.
De aceea , poate, nu acceptă reguli noi, decât cele verificate în timp.
Prin forumul nostru, fără a exagera, încercăm să facem şi puţină educaţie în domeniu.
Să-i integrăm pe cei nou veniţi în comunitatea noastră.
Uneori se reuÅŸeÅŸte acest lucru alteori nu.
Comportamental suntem toţi diferiţi.Dar există reguli obligatoriu de respectat atunci când eşti rulotist:
1 Autoturism si rulota perfecte din punct de vedere tehnic si cu documente valabile
2. Deplasre pe drumul public în siguranţa şi cu respectarea regulilor de circulaţie; planificarea din timp a călătoriei
3.Campare in locuri sigure si eventual amenajate
4.Respectarea timpului de liniste si odihna pentru cei langa care ne asezam;
5.Intr-ajutorarea cu ocazia camparii cu ceilalti rulotisti
6.Folosirea grupurilor sanitare comune cu respectarea curateniei; folosirea foselor septice pentru golirea wc-urilor chimice
7.Folosirea focului deshis doar dacă se permite şi în locuri special amenajate; un pericol maxim pentru rulotisti este incendiul
8.Atenţie la scurgerile accidentale de curent şi instalaţia de gaz a rulotei
9.Animalele de companie să fie ţinute sub control pentru a nu-i deranja pe cei din jur
10. La plecare verificaţi toate bagajele şi ancorarea lor. Practica demonstrează că nu este călătorie la care sa nu se strice câte ceva.

Călătorie plăcută!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Cristi Nastase

Mesaj de Cristi Nastase »

Subscriu celor spuse de domnul Curelea :D
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Mihai Gheorghe scrie:
Odenie Sergiu scrie: Cred ca este o evaluare eronata, pripita. Oamenii se schimba cand intra intr-o comunitate.... se destrama, se incropesc altele si tot asa, altfel este monotonie
Nu prea se schimba,sau cel putin,nu toti,de aceea sunt si pe forum uneori discutii pe care le stim...;ca se destrama si se incropesc alte relatii,pentru a "alunga monotonia",asta e consecinta firilor diferite,care nu se pot schimba intr-o comunitate de dragul comunitatii.Dovada este si acest topic,unde sunt pareri diferite,nu toata lumea gandeste la fel,unii nici nu si-au exprimat parerea;de fapt cred ca e mai bine asa pt. ca teoria e teorie si practica... se vede in teren.
Regulile mentionate de d-l Curelea mai sus,(cu exceptia celor specifice posesorilor de rulote:ex.golirea wc-ului,etc) sunt reguli generale de bun simt care ar trebui aplicate de oricine;cortist,rulotist,excursionist,etc.nu trebuie sa faca obiectul unui decalog specific rulotistilor.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Scuze de offtopic. Desi nu suntem la cafenea mi-am amintit de vorbele unui coleg la ultima intalnire, care spunea ca exista pe forum un tip (si i-a spus numele) care, la orice fel de problema are replica, le stie pe toate, si se "implica" ... Acum costat ca are dreptate. :D
Scrie răspuns