Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Eu zic sa nu neglijezi calitatile unui element peltier. Daca intr-o lada cu izolatie termica aproape inegzistenta, reuseste sa tina rece (nu sa raceasca)-cel putin a mea de 2 lei asa face- eu cred ca la ladita ta cu izolatia suficienta pe care o are, si cu o ventilatie corecta ar putea sa te scuteasca de sticle purtate de colo colo care mai ocupa si locul inutil. Nu o lua ca o polemica, era doar o idee. Oricum proiectul si lada este a ta. Scuze daca am fost prea insistent.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Problema cu elemntul respectiv este urmatoarea:el poate face o diferenta de temperatura intre temperatura de afara si cea din interior de 20grade.Daca in rulota vor fi de ex.35 grade,in lada vor putea fi 15 grade.Consumul este destul de mare pentru doar asa o temperatura.
Probabil ca te referi la 20ºC ÃŽâ€t ca diferenta de temperatura intre cele doua fete ale elementului. ÃŽâ€t intre afara si inauntru, cred ca tine mult si de izolatia laditei.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Asta scrie in datele tehnice ale lazii respective,prevazuta cu acest element.Ca poate mentine aceasta diferenta de temperatura.Bineinteles ca are importanta si izolatia laditei.
Multa teorie...,hai sa vedeti cum este off la Corbu si mai vorbim ! Marius zice si face bine, pentru ca este important sa ai in afara de cele 2,3 beri la "congelator", si niste fripturi cu toate cele numai bune de pus la jar... :P , pe care le scoti din cutie ...
Pentru cine este interesat de optimizarea spatiului in rulota, am vazut la Selgros, la raionul de produse de unica folosinta, o lada frigorifica plata avind urmatoarela dimensiuni, la exterior: L=60cm/ l=38cm/ h=28cm, la pretul de 78 lei. Este o lada de genul celor in care se transporta pizza la delivery, din polistiren doar, fara imbracaminte din plastic. La mine sub bancheta ar fi intrat la fix insa am apucat sa o fac pe cea pe care v-am prezentat-o. Daca-i suride cuiva ideea poate sa treaca sa o vada! Nu am facut poze pt ca nu aveam telefonul la mine, dar poate revin si cu acestea!
Eu am una asemanatoare pe care o folosesc langa gratar, si tin carnea calda pana o mancam. O captusesc pe interior cu folie de aluminiu ( ca sa n-o murdaresc) Arata asa pentru ca au pictat-o copii :D
Astazi am amplasat lada la locul ei sub bancheta din coltar si am facut si capacul; a iesit super! Ramane ca maine sa ma duc sa iau un termometru cu sonda de la Hornbach(cca 20 lei) si sa-i fac proba: bag un bidon de 5 litri in congelator pina se face tun de gheata, il bag in lada si masor temperatura in fiecare zi; sa vedem ce o iesi!
Si acum poze:
Asta-i capacul
capacul de la lada intra putin presat, astfel nu este piardere termica pe nicaieri!
Am luat termometru cu sonda: 15 lei de la Hornbach! Am bagat 7 baterii de gheata in lada(dinacelea de marime normala speciale pentru lazile frigorifice), inghetate, evident, precum si sonda de la termometru; mentionez ca in cutie nu mai era nimic inafara de bateriile de gheta. Dupa 3 ore situatia era in felul urmator: temperatura in rulota 34 grade, iar in lada 14 grade. O sa las asa cateva zile si o sa fac masuratori. Va tin la curent!
Marturisesc ca daca temperatura ramane la nivelul asta un timp mai lung sint multumit! Daca cu 7 baterii am temperatura asta, ma gindesc ca daca folosesc 2 sticle de 2 litri de apa(congelate) sau un bidon de 5 litri(tot congelat) randamentul va creste. Oricum o sa refac masuratorile si cu acestea din urma!
Bateriile alea speciale pentru lazi frigorifice,au ceva lichid inauntru,care prin congelare nu-si maresc volumul.Daca pui sticle cu apa,sa nu crape cand le congelezi... :? ;eventual daca pui mai putina apa...