CATEGORIA BE!(SAU EB)

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Daca o sa te uiti in certificatul de inmatriculare al rulotei o sa vezi ca la rubrica "numar de locuri" sunt toate anulate,deci...
mig03
Mircea Ionescu
Membru fondator
18
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 29 Iun 1972

Mesaj de Mircea Ionescu »

Cosmine... Tu esti in culpa rau de tot :D :D Daca te prinde organu te baga direct la puscarie fara posibilitate de eliberare conditionata :D :D
1. Strici frumusete de masina pe toate porcariile de drumuri si pe de-asupra o mai pui si sa care ca nebuna...
2. Tragi rulota dupa tine desi n-ai voie (vezi talon)
3. Mergi cu persoane in rulota ceea ce e total interzis (am vazut in poze)
4. Apasarea pe carligul de remorcare depaseste 100 kg (cand esti cu oameni in rulota)
5. N-ai carlig omologat

Esti terminat, ce mai, tre sa cotizezi la greu la club ca sa nu te dam pe mana politiei...

:D :D :D
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Mircea,cand ne intalnim cu el,il pocnesti tu sau il pocnesc eu???!!! :D :D :D Poate-si revine. Cosmine faci numai rele!!! :D :D :D
frandos cosmin

Mesaj de frandos cosmin »

Tot aceasta intrebare am abordat-o cu doi agenti de circulatie si sa sti ca am ramas surprins cand mi-au spus amandoi acelasi lucru da se poate nu este vreo lege care sa interzica acest lucru !ei ce sa mai cred ? am vrut si parerea voastra iar la sarcina de remorcare sa sti ca este o greseala facuta de cei de la registru probabil aveau putine informatii despre masina la fel si cu vit max 120km/h in cartea tehnica este 160km/h iar greutatea proprie in talon este 1100kg iar in cartea tehnica 1330kg si max 1830autorizata???iar carligul de remorcare nu cred ca se omologa pe vremea aceea cu toate ca este original de ford consul ?este absurd sa nu poata trage ce in 1972 nu erau rulote? sa nu mai vorbim de partea de sasiu care este neintrerupt din bara in bara nu ca la masinile astea de generatie mai noi si inca ceva eu mai am un Ford identic dar din 1976 a fost inmatriculat cu carte de identitate iar la rubrica remorcabila cu disp de franare este 1150kg si fara 650 am sa postez o poza drept dovada ca nu vorbesc prostii !!!!!!!!
Ultima oară modificat 23 Ian 2007, 13:07 de către frandos cosmin, modificat 1 dată în total.
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Stai ase bre ca abea acum am vazut de unde esti :D :D Pai de ce n-ai zis asa de la inceput?? La voi sunt alte legi si oricum se aplica diferit... :D :D numai sa ai grija daca vii p-aici si-ti cere vre-un politist talonul sa zici ca nu-l ai... :D :D
Bafta!!
frandos cosmin

Cum sa fie alte legi? este absurd doar traim in aceeasi tara!!!
Marius Bogdan
Membru fondator
18

Mesaj de Marius Bogdan »

Despre transportul persoanelor in rulota atat timp cat nu ai specificat un numar care poti sa-l transporti trecut in Certiifcatul de inmatriculare nu o poti face legal.
Cat despre masa maxima remorcabila am sa-ti dau un exemplu.
Daciile papuc,care tocmai s-au scos din fabricatie au avut 3(trei) tipuri de transmisie:
1. 4x4 cu o masa maxima remorcabila de pana la 1075 kg.
2. propulsie (transmisia pe spate prin cardan) cu o sarcina maxima remorcabila mai mare,pana la 1095 kg.
3. tractiune (transmisie fata cu planetare) cu sarcina maxima remorcabile 0(ZERO) kg.
Deci,se poate sa nu fie o greseala si sa depinda de anumite considerente costructive ale masinii!
mig03
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

:D :shock:
Mircea Ionescu
Membru fondator
18

Cosmine... Era o gluma !!!
frandos cosmin

Atunci de ce la cealalta masina identica este completata rubrica aceasta in cartea de identitate ?Sa sti ca maine dau o fuga la registru sa -mi dea niste explicatii!!
McChrysT

Mesaj de McChrysT »

coupe scrie:Mc... Nu prea merge ce vrei tu... Chiar daca gasesti o rulota si tatoasa si frumoasa si devreme acasa asa cum vrei tu, o sa constati ca o sa fortezi masina ca dracu (tre sa ai o rezerva de putere nu merge sa fii 900/900) ca pierzi confortul (senzatia de siguranta) gandeste-te ca sunteti 4 plus bagaje... Iti sugerez sa gasesti un prieten care sa-ti imprumute rulota si sa faci un drum cu ea si iti vei da seama la ce ma refer... Masina e micuta dupa 70 km/h simti f. tare frana aerodinamica, mai trece si vre-un tir pe langa tine mai e si ud pe jos te scoate de pe sosea... Nu stiu ce sa zic... Incearca sa faci o proba, sa nu-ti para rau dupa bani apoi... Si vezi sa nu pierzi garantia la masina daca incepi sa tragi rulota...
Bafta.

Hmmm... cred ca o sa aplic sfatul cu proba... am si primit o invitatie din partea unui "coleg de site" din Tg. Jiu (vezi mai sus).
Desi... chiar daca masina e micuta, are greutatea proprie 1260 kg, greutatea ei maxima autorizata 1640, iar puterea motorului e totusi 75 C.P. Chiar si incarcata cu 4 persoane, cand am venit de la Matasari inainte de Craciun, cu porcul taiat in spate si vre-o 60 l. de vin, plus muraturi, etc.... avea putere sa urce pantele cu a IV-a... Nu am simtit deloc ca "trage mai greu".. Neincarcata parca pluteste...
In alta ordine de idei, rulotele pe care le-am gasit eu pe site-ul din Olanda, care au masa maxima autorizata (incarcata -Maximaal gewicht) 900 kg, masa proprie (Leeg-gewicht) e undeva intre 650 si 700 kg. Asa ca eu ma gandeam ca sarcina asta o trage masina cea mai mare parte a drumului, incarcarea cu apa, gaz si aprovizionarea urmand sa se faca la ultima "halta" inainte de campare. Adica pe maxim 50 de km... Gresesc?
Si apoi nu prea inteleg care e politica Ford cu privire la tractari... Renault Clio e mai micut ca Ford Fusion, are cam aceeasi masa proprie (20 kg diferenta), iar greutatea maxima autorizata a fi tractata la remorci (sau rulote) cu dispozitiv de franare este de 1200 kg. Acelasi lucru si pentru Citroen C3, tot 1200 kg. Ce ma debusoleaza rau de tot... de ce la noul model de Ford Fusion, care e aceeasi masina ca modelul vechi de fapt, doar ca a suferit un face-lift (bare spoilarite mai musculos si alta plansa de bord), au redus masa maxima remorcabila la 750 kg. Ceva imi scapa...
McChrysT

Mesaj de McChrysT »

parpaneata scrie:Rulota mea are max aut 900 kg. Are 645kg.Daca treci prin Tg Jiu si ma suni....facem probe! :D La "sublinierea" ta cred ca cel mai bine ar raspunde cei care vand rulote,dar...vad ca in continuare ei nu posteaza decat atunci cand vand ceva.Din ce am observat eu Dethlefs ar fi una din firmele cu rulote mari si usoare.De aceea am si scris ca..."iti gasim"...sperand in ajutorul...cui am scris mai sus!
Iti dai seama ca...daca Doamne fereste,am nevoie de o reparatie ceva o sa pot apela doar la Bogdan D!!! :D :D :D

Ok, merci de oferta... Accept... Nu stiu exact cand o sa trec prin Tg. Jiu, dar o sa trec. Ptr ca drumul spre "tara" trece prin Tg. Jiu. Asa ca atunci cand o sa mergem la Matasari, am sa te contactez...
Merci inca o data.
O seara placuta sa ai.
Scrie răspuns