Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
M-ati inebunit cu aerul asta :D :D Eu vad 2 solutii viabile: 1.Sa procur de afara unul sh de rulota (eventual defect) ca nu poate sa fie mai mult de 300 E adica cam cat unul nou de apartament 2. sa iau frigiderul vechi al bunicii si sa-l bricolez, ca principiul e acelasi, mai trebuie un radiator prin care sa circule freonul si un ventilici... (si nu te costa mai nimic)
Daca ma chinuie talentul, m-as gandi sa transform un frigider pe gaz de rulota in aer conditionat... Ar fi ceva sa fi independent de curent si sa ai racoare in rulota... Asta chiar ar fi tare sa ai aer conditionat pe gaz si 12 V...
Ultima oară modificat 21 Noi 2006, 11:03 de către Mircea Ionescu, modificat 1 dată în total.
Ha,ha, :lol: ....ai pus punctul pe ,,i''. Eu am vazut in Germania,un aer cond montat in fata, in cutia unei rulote ,pe amoniac,asemeni frigiderelor din rulote.Nu se aude nimic cand functioneaza si foloseste butelia de gaz deja existenta in rulota. Foloseste tubulatura de la truma pentru transportul aerului rece.Ceva mici modificari cu cateva clapete intercalate pe tubulatura si gata. Am pus ceva asemanator pe aici pe undeva intr-o foto... Cele care sunt special concepute de montat in trapa de sus sunt f.bune dar am cautat sh. si nu am gasit la pret rezonabil. Toate bune, Bogdan D.
Sa stii ca la vara mai ales la mare o sa incerc metoda vis a vis de sticlele inghetate puse in fata ventilatorului . Mi se pare mai buna ideea decat de a tine deschisa usa de la frigider (mai ales ca congelatorul de la frigider reuseste sa-mi congeleze berea deci voi reusi si cu apa). Si nici satelit NASA nu voi face din rulota........
M-am gandit mai serios la posibilitatea de a transforma un frigider pe gaz (sau de a face o micro instalatie pe gaz) care sa-mi bage aer rece pe ventilatia trumei asa ca va multumesc pt polemica si cine vrea sa se bage cu mine sa facem racoare in rulote e binevenit. Acum caut frigotehnist...
Eu am pus a.c . si nu am probleme cu zgomot cu nimic . am facut un suport la un geam pe care nu il m-ai folosesc si am montat splitu asa ca nu am dat 2700 de e ci numai 950 de lei :idea:
Da un aparat portabil? Am vazut unul functionand astazi si daca s-ar monta o grila pentru evacuarea caldurii degajate de aparat cred ca ar fi OK, destul de silentios chiar si pe viteza maxima, iar preturile se invart intre 10-13 mil. Adevarat ca varianta lui Peti este mai misto, sub bancheta, sufla pe tubulatura, functioneaza si la 12V, etc dar ca solutie de compromis ar merge oare?
Despre aerul conditionat portabil va spun eu ca am in casa( NU L-AS MAI AVEA :evil: ).Problema lui nu este tubul prin care scoate mult aer cald afara,(cu care isi raceste motorul).ci faptul ca acel aer provine tot din casa.Ei bine acel aer scos afara trebuie inlocuit cu altul si pe toate geamurile ,usile care sunt neetanse, dar mai ales pe aerisirile de la baie-bucatarie iti sufla vintul in casa cu aer cald binenteles.Cand spun "sufla" nu exagerez.Mai am un AVANTAJ: cand vecinul face kk eu stiu :lol:. Ma gindesc sa il scot pe balcon si sa ii captez aerul rece printr-un tub pe care sa-l bag in casa,asa cred ca ar merge si la rulota...gata! :lol:
Azi am vazut pe viu De Longhi ala de care va spuneam.Mi-a placut. Intradevar scoate aer cald la greu. Poate fi montat in dulapul de peste truma si facuta decupare ptr aer in usa dulapului. Furtunul ala de aer cald cred ca nu merge racordat la cosul trumei,deoarece e calculat ptr un debit mare si cred ca influenteaza negativ arderea trumei.Deci...separat si cu gratar.Asta care l-am vazut era de 9000 btu dar,folosit la minim cred ca e super la rulota. Ce mai cred...e ca e cam zgomotos! Ptr rulota. Mircea tu parca ziceai ca vrei! Ai luat?
foarte bine a spus mai nainte cu chestia portabila,este bun doar pentru prosti ca mine ca l-am cumparat,eu nu am vecini de unde sa traga miros dar ineficienta este ok,cit aer rece sufla inauntru ,atita aer cald trage de din afara ca de unce ar trage ? pentru rulota .... de speculat se poate tot fel de variante ca de aceea este forumul , dar sint bani aruncati afara,(sa luati in calcul si temperatura interiora din rulota care la soare atinge usor 40 de grade ...
N-am luat inca pt ca pe nevasta-mea au apucat-o economiile si tre sa mai duc munca de lamurire :D :D Am vazut si eu unul pe viu la 1250 ron la Cora si cred ca problema n-ar fi cu truma ci cu faptul ca am senzatia ca diametrul tubului de aer cald este mai mare (cu cativa cm) fata de diametrul cosului trumei... Am vazut insa ca primesti la accesorii si un fel de inel cu capac pentru tubul ce elimina aerul cald ce poate fi montat eventual in peretele rulotei...
Una peste alta si mie mi-a placut aparatul sper ca pana la urma sa-l iau... Nevasta-mea o tine una si buna ca n-avem nevoie ca rulota se ventileaza bine dar daca nu gasesc un loc cu umbra cred ca e chiar nasol...
Mi-am luat aer conditionat. :D :D
http://www.waeco.com/en/1062_1092.php?P ... d12ca72a9e Am gasit la un neamt, montat de vreo sapte luni cu garantie pana in 2008 care si-l dadea jos, el mos ea baba aveau probleme cu reumatismul. Abia astept sa mi-l aduca joi frate-miu sa vad daca am luat teapa sau este ceva de capul lui.
Pretul a fost de 599 euro cu husa de protectie inclusa.
O sa-l pozez montat (daca o sa am ce monta si o sa reusesc sa-l montez)