cauciucuri recomandate

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Oprisan Emil
Membru forum
16

Re: cauciucuri recomandate

Mesaj de Oprisan Emil »

Asa scrie si pe gumele mele..165 R 13..fara alte comentarii :D ,dar pe aparatoarea rotii scrie clar 2.5 bar. (Hobby Clasic MMA 1000kg). Si da, am intrebat si eu de altele noi, cu toate ca cele montate sunt foarte bune...si acelasi raspuns: "foarte greu de gasit si scumpe".... Asta e.. :mrgreen:
Suntem rezultatul deciziilor noastre...
Ionut Mosteanu
Membru forum
18

Mesaj de Ionut Mosteanu »

am comandat de la Sibiu Tigar Sigura la 125 RON
http://www.sigemo.ro/detalii.php?prod=anvelope&cod=9343

Nu am mai auzit de ele dar sunt singurele pe care le-am gasit pe stoc. Fiind noi, cred ca vor fi oricum mai bune decat michelinurile vechi pe care le avea.
multumesc tuturor pentru sfaturi
ADRIAN Vatamaniuc

Mesaj de ADRIAN Vatamaniuc »

nu vreau sa ma bag "ca musca in lapte" si nici sa "fac pe desteptul" , dar la aproape toate dimensiunile de cauciucuri este si varianta cu "C" la sfarsit adica cele pentru "cargo" ; aceste cauciucuri sunt special destinate unor suprasarcini si sunt dedicate masinilor sau remorcilor care trebuie sa suporte greutati/eforturi mai mari pe axa
eu am rulota "incaltata" cu C-uri , si le umflu la 3,5 atm
Ionut Mosteanu
Membru forum
18

Din pacate eu nu am gasit C-uri la dimensiunea asta - si am stat jumatate de zi pe net si pe telefoane. O sa iau si C-uri la un moment dat.
Cauciucurile rulotei erau din '92 :lol:
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

daca tot am lamurit cu dimensiunea m-ar interesa ce cauciucuri as putea pune la masina ca sa imbunatatesc aderenta pe iarba uda. am fost in weekend la munte si am avut probleme pe acest tip de teren. masina e un ford focus de 100cp.
Ionut Mosteanu
Membru forum
18

am facut si primii 700 km cu cauciucurile astea - totul ok pana acum.

@Roland - doar cauciucurile de iarna te ajuta putin. In rest nu prea ai ce sa faci.
Eu trag de obicei rulota cu un pick up 4x4 - masina mare, reductor - si nu prea ma interesa unde ma bag cu rulota. Insa am iesit un weekend cu rulota trasa de ford mondeo, am uitat ca nu trag cu camionul si am scos ceva fum din ambreiaj. Tot din cauza de iarba uda, in camping Ananas
Cristian Steriopol
Membru forum
18

Mesaj de Cristian Steriopol »

Iarba uda si un pic de panta e cea mai a dracu' combinatie pentru aderenta ! Nici cu cauciucuri M+S nu se rezolva mare lucru !
Cateodata singura solutie ( chiar vara ) a fost montarea lanturilor pe roti !
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

Lanturi la roti sau un alt sistem antiderapant. Eu am doua "sine" metalice cam de un metru fiecare care se pun sub roti cand patinezi. Sunt facute dintr-o tabla in forma de u. Arata cam asa ununun____ununun_____ununu :D sunt table cam de 25cm legate printre ele cu chingi
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu am iesit de pe iarba uda,dar pe loc drept,pana acum bine,cu cauciucurile de vara;la munte e o problema spinoasa, ca te cam prinde ploaia cand nu te astepti si teren drept pe care sa campezi fara sa urci sau sa cobori ceva panta...mai rar.Am cam derapat la urcare pe drum forestier,rulota are totusi 1000kg.Daca colegii au folosit lanturi si au reusit,poate e o solutie.Ar mai fi cauciucurile de iarna care niste "crampoane" din otel,da e cam aiurea sa pui cauciucuri de iarna vara si doar pentru a iesi dintr-o asemenea situatie.Mi-e groaza intotdeauna cand vad ca vine ploaia si sunt intr-o astfel de situatie si de "daunele"pe care le provoc masinii cu aceste ocazii,dar asta e;un coleg pe aici bine spunea ca rulota produce cheltuieli suplimentare nu numai cu uzurile ei ci si masinii care o tracteaza. 😢 Pe cat posibil caut ca panta care ma duce la locul de campare sa fie cat mai lina si scurta.Oricum stresul ideii de patinare ramane...
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

deci ramane varianta lanturilor pe care o sa le port cu mine. asta pana o sa am un 4x4.

@ionita: poti sa pui o poza cu acele sine metalice?
Fabian Karoly
Membru forum
17

Mesaj de Fabian Karoly »

Lanturi tot timpul la mine iarna sau vara, chiar si la 4x4 :) te scot din multe.

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2
Cristian Steriopol
Membru forum
18

Mesaj de Cristian Steriopol »

Daca un offroader pur sange ca tine Karesz recomanda lanturile , apoi e musai ! :D
Unii radeau de mine cand vedeau lanturile de zapada in portbagaj ... la mare , pe plaja superba unde eram campat !
E adevarat , doar o singura data le-am folosit acolo si atunci ca sa trag cu sufa de un crestin care avea nevoie de "remorcher" sa-l scoata din nisip si atunci am actionat cu o sufa prelungita cu o franghie ca sa pot ramane pe "tare" .
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Scrie răspuns