Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Gata cu Parisul.Am stat deja o saptamana, e timpul sa mergem spre valea Loirei cu minunatele ei castele.Dar pe drum facem un popas la Chartre unde este cea mai reprezentativa catedrala in stil gotic.Conform unor legende, din anul 876 catedrala detine o tunica ce se crede a fi apartinut Fecioarei Maria. Relicva se crede ca a fost oferita catedralei de catre Charlemagne, primul rege al Frantei , care la randul sau o are din timpul unei cruciade in Ierusalim.
Felicitari pentru concediu, si mai ales pentru rabdarea de a ne incanta si noua ochii cu poze atat de frumoase si interesante. Am si eu o curiozitate, cam cate poze ai facut (pentru ca eu nu stiu daca as mai fi lasat aparatul din mana :lol: )
Si continuam sa megem spre sud-vest , parasind valea Loarei dupa ce trecem prin Blois un oras medieval in care se poate vizita castelul Blois care are o istorie sangeroasa ( aici a fost ucis ducele de Guise iar dupa cateva zile a murit si celebra Caterina de Medicis , sotia lui Henric al II-lea.
Apoi o luam incet spre Bordeax.
Urmatoarea oprire : Biscarrosse si iata-ne pe malul oceanului Atlantic.Plaja pustie , salbatica , am nimerit la reflux , ceva extraordinar , oceanul se retrage si plaja se mareste cu 200 metri.