Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
In campingul din nodul Budapestei si patronul si puzderia de olandezi care erau parca de o vesnicie in acel camping s-au mirat: o.......(ca si cum fugiti fratilor) doua echipaje de romani care pe langa faptul ca au cos de gunoi mai stiu si toti engleza.(ce nerusinare din partea lor adica a noastra)
Intr-un cuvant cred ca aceia care ne-au vazut si-au schimbat impresia despre noi si poate vor povesti si la altii si asa usor usor nu ne va mai fi rusine in afara tarii ca suntem romani.
Cred ca in toate cazurile se face similitudine intre cei care in Europa se numesc ,,romanes '' respectiv romi si romani.
Ultima oară modificat 10 Sep 2008, 13:28 de către Dragos-Iulian Dobrovat, modificat 1 dată în total.
In discutiile la un pahar cu bere la Villebon, Paris, cu alti rulotisti din Europa discutam de toate...
De jur imprejur, steaguri, steaguri si iar steaguri. Inclusiv american, corean sau japonez.
La un moment dat ma intreaba un francez ...privind la drapele din jur...
Dar, care-i steagul Romaniei ???
...
Haideti sa aderam la marele club al rulotistilor din Europa. Sa le spunem cine suntem.
Sa nu mai punem inainte, intrebarea:
"bine, bine , ma inscriu dar ce-mi dau?"
Sa le dam mai intai noi... ceea ce spuneti fiecare din dumneavoastra ca avem...noi romanii.
@Calin - ai intr-un fel dreptate dar ceea ce comit "afara" romanii nostrii nu este chiar o bagatela asa cum prezinti tu situatia , am disperat o Europa intreaga si crede-ma ca nu ma mandresc cu faptul ca sant roman , dar putea fi si mai rau..nu? :D
Am trecut personal printr-o situatie similara celei cu care s-a confruntat Dan si am dat explicatii celuilalt in lb engleza.
Imi plac foarte mult Germania si Austria si sant singurele unde mi-as dori sa emigrez ....nu sant chiar asa de reci pe cat par dar sant satui de emigrantii care comit fapte abominabile pe teritoriul lor.Cunosc cazuri concrete de romani "la locul lor" care s-au integrat rapid in comunitate si chiar sa stiti ca personal asta iarna , cand am ramas inzapezit la mine in "sat", a sarit sa ma ajute un vecin neamt, de vreo 65 ani, care m-a vazut pe ferestra ca ma chinui ....a iesit omul de la caldurica sa ma ajuite pe mine...am ramas impresionat...dar deja ei ma cunosc acolo si stiu ca nu am venit cu alba-neagra sau altceva si ca imi vad de treaba mea
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
Asta ca sa spui ca nu esti roman..........Am fost Luna trecuta in Austria,Croatia,Venetia si m-am intors prin Serbia.Nu am avut niciun fel de problema:m-am inteles excelent cu olandezii si nemtii-vecini in camping,m-au oprit carabinierii si politistii sarbi si am schimbat amabilitati.Chiar si in Ungaria mi s-au parut mai putini politisti pe strazi ca innainte.
Un croat intr-o benzinarie m-a intrebat de unde sunt si apoi a exclamat :A,bella Romania!" iar un austriac din Zeel Am See este ferm convins ca avem cele mai frumoase femei din lume.
Cred ca nu trebuie sa generalizam ca toti se uita urat la noi.
interesante discutii si mai ales variate.nu cred ca trebuie sa ne fie rusine ca suntem romani.ar trebui sa ne fie rusine de comportamentul nostru, de cel al romanilor ce ne fac de rusine.exemple pot da si eu extraordinar de multe,vad europa de ceva timp,am rude cetateni europeni.dar mai cred un lucru, asa suntem noi ca natie,ca alcatuire,adevarat ,comunismul ne a deranjat rau,dar nu cred ca esential ne vom schimba.nu intru in detalii, nu e locul si nici forumul potrivit,dar ca exemplu, noi nu vom putea fi niciodata olandezi(sau ca ei).zic de olandezi pentru ca pe ei ii cunosc ceva mai in detaliu. totul e o parere strict personala si sigur o pot sustine.nu ca ar fi si cazul. :D
S-au spus pareri despre rusinea comportamentului unor conationali, dar hai sa ne uitam in ograda, nu voi spune un procent dar il intuiti, din pacate foarte mare la capitolul lipsa de civilizatie, bun simt. Daca v-amintiti s-a scris mult si frumos despre cunostintele romanilor in diverse domenii, despre olimpici scolari, despre cultura dobandita prin lectura din pasiune, dar ...despre narav doar noi putem vorbi in cunostinta de cauza.!
Avem privilegiul de a constientiza ca urmasii nostri vor fi indrumati bine de catre noi si speram sa fie asa. cat despre perspectiva apropiata va declar una sumbra dar necesara. Sa dispara( la propriu) cei care ne-au adus in situatia aceasta si sa urmarim evolutia normala a unei societati neviciate de gandiri si comportamente retrograde. Voi spune totdeauna ca flagelul comunist a fost si ramane pana la "eradicarea naturala "cel mai mare dusman al civilizatiei!
si sa nu uit, reusite poze.se vede peste tot,in toate aceste tari mana omului.e drept si banul conteaza ,si nu putin.ca degeaba te implici ,daca nu ai cu ce.dar parca sa fie curat si ordonat si cate si mai cate....
@ klaudiu
"nu cred ca trebuie sa ne fie rusine ca suntem romani.ar trebui sa ne fie rusine de comportamentul nostru"
Aici cred ca nu te-ai exprimat bine ! Mie nu mi-e rusine de comportamentul meu deloc !Poate nici tie de al tau ! Eu cred ca ai vrut sa zici ca ar trebui sa ne fie rusine de comportamentul LOR !Si nici macar asta nu merita ! Am exprimat parerea mea mai sus in acest topic faptul ca pentru mine conteaza mult mai mult identitatea mea ca individ (si nu ca cetatean al unei natii , oricare ar fii aceasta ).De ce sa duc eu pe umeri ( pentru ca sunt roman ) mizeriile pe care le fac alti romani prin Europa! NU , eu sunt un individ care trebuie judecat dupa faptele MELE si nu dupa faptele altora! Respect parerea lui Calin Jurca , dar eu nu sunt genul care flutura tricolorul peste tot.Prima data sunt cetatean european si apoi roman dar deocamdata asta nu ne avantajeaza deloc!
@ 1024
Nu te supara dar eu am batut Parisul vara asta pe jos si cu metroul o saptamana intreaga ( am lasat masina la periferie si o luam cu metroul pana in oras )si am vazut ceva bucatele apetisante.Si nu erau in zone turistice !