Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
De obicei pe site-urile olandeze sunt anunturi in care sunt deja publicate datele de contact a vanzatorului , iar la care nu apare nimic, trebuie sa licitezi si daca este interesat de oferta ta, te va contacta prin e-mail. Dar prima data trebuie sa-ti faci un cont. Problema poate fi, ca ei sa-ti scrie pe limba olandeza, care e destul de dificil. eu asa mi-am cumparat rulota, dar de pe alt site: www.marktplaats.nl
@boti
Tg. Mures
FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746
chertesalexandru scrie:bebe chiar are dreptate.eu de exemplu import rulote de aproximativ 1 an, si castig in medie cam 500-600e asta in conditiile in care ma duc doar intr-un singur loc astfel incat cheltuiala este minima. in niciun caz sa nu va ganditi ca economisiti in jur de 1500e cum ati scris mai devreme. luati-o ca pe un exemplu nu ca pe un sfat rautacios.
bafta
pai daca vanuva castiga 2000 euro la o rulota,cere in plus fata de cat este pe site in olanda,atunci un samsar de rulote cat castiga?5-600 de euro?nu cred.el nu doarme in masina,nu mananca din traista nu cauta ceva ca ptr el si familia lui ,asa ca............,va voi spune ce-am gasit si-am luat cand ne vom intoarce.
chertesalexandru scrie:bebe chiar are dreptate.eu de exemplu import rulote de aproximativ 1 an, si castig in medie cam 500-600e asta in conditiile in care ma duc doar intr-un singur loc astfel incat cheltuiala este minima. in niciun caz sa nu va ganditi ca economisiti in jur de 1500e cum ati scris mai devreme. luati-o ca pe un exemplu nu ca pe un sfat rautacios.
bafta
sau camperland-ul ca tot mai intaratat.eu ii spun ce vreau sa cumpar de la el si el fara 5000 euro nu-mi da si acolo eu dau cel mult 2800-3000 euro si cu totul maxim 3700 euro.ei cat castiga?
Succes la alegere. Oricare ar fi, alegerea iti va apartine. Buna, proasta, scumpa, ieftina, tu ai incercat si aia ai ales.
Eu am facut la fel si dupa vreo 3 zile de vizionari aveam zeci de pagini cu notite, aia are xx, aialalta xx+yy dar fara zz, posibil sa fi gasit acelasi lucru in tara, chiar mai iefin (daca adun si cheltuielile) dar am vrut eu sa vad cu "mana mea" oferta.
Astazi nu as mai face la fel, as lua una din tara, de la Peti, nou nouta si cu tot ce vreau in ea.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...
George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Urmeaza sa-mi cumpar o rulota sin tara. Are numere straine(olanda sau anglia sau germania...nu m-am hotarat). Ca acte ar trebui sa aiba sa o pot inmatricula in Romania. Daca vanzatorul e roman, trbuie sa fie pe numele lui? Va rog cine stie sa-mi spuna si mie, chiar si poze cu actul, ce culoare trebuie sa aiba....
Probabil Marco vrea sa cumpere o rulota din tara , adusa de cineva de afara cu numere de Zoll de Germania sau de Olanda si nu vrea sa fie pacalit de vanzator!De aceea vrea sa stie ce culoare are actul de la vanzator!De la nemti actul e verzui , de la olandezi scris negru pe fond alb format A4. Nu neaparat cel ce vinde rulota e si ultimul proprietar din brief dar in oricare din situatii trebuie sa existe un contract de vanzare-cumparare ( kauvertrag) unde trebuie sa apara obligatoriu numele celui ce vinde rulota ( trebuie sa faca dovada ca el e proprietar!)
marco24 scrie:Urmeaza sa-mi cumpar o rulota sin tara. Are numere straine(olanda sau anglia sau germania...nu m-am hotarat). Ca acte ar trebui sa aiba sa o pot inmatricula in Romania. Daca vanzatorul e roman, trbuie sa fie pe numele lui? Va rog cine stie sa-mi spuna si mie, chiar si poze cu actul, ce culoare trebuie sa aiba....
cel mai simplu.mergi la inmatriculari auto si vezi ce documente iti cer cei de acolo.cea mai scurta cale si cea mai sigura.
marco24 scrie:Salut. Nu trebuie fisa fiscala, ca la auto din romania?procura?
la biroul de inmatriculari al politiei romane se afla afisata lista cu documentele necesare inmatricularii(vehiculelor)-rulote prin analogie din import sau indigene si daca sunt nelamuriri intrebi la ghiseu.simplu
Salut. Eu mi-am inmatriculat rulota saptamana trecuta. Am adus-o eu, personal, din Olanda, cumparata de la o persoana fizica.
Actele necesare la export erau:
-certificatul de imnatriculare (brief) in original, ce curprinde trei hartii, din care unul trebuie sa inapoiezi fostului proprietar, dupa ce faci actele pentru export.
-actele de export, de la organul local care se ocupa cu asemenea lucruri (RDW in Olanda, Zulassungsstelle in Germania)
- carte verde (asigurare) pe 15 zile (in Olanda se accorda doar pe 15 zine, in Germania 30-90 zile)
- numarul de inmatriculare pt export (numere "zoll")
- un contract de vanzare-cumparare, scrisa la calculator sau de mana si semnata de cele doua parti ( nu exista formular special in Olanda). In Germania faci un " Kaufvertrag" la "Zulassungsstelle"
- copie xerox dupa un act de identitate a vanzatorului
In total m-a costat 113 euro in orasul Dordrecht dar in Utrecht e deja 134 euro. Sumele aceste difera in functie de oras, ca si un Germania
In Romania:
- de la RAR, Certificat de autentificare
- birou de copiat acte, unde iti faci un " Dosar pt inmatriculare".
- la organul de finante iti platesi impozitul. ATENTIE, o sa ai nevoie de o traducere legalizata dupa actul de dobandire. Ori "kauvertrag"-ul sau contractul scris de mana. E bun si acela. Eu din acela aveam.
- traducere
- asigurare ( copie in dosar)
- taxa de inmatruculare (platit la primarie sau orice caserie a primariei)
- taxa talon ( platit la CEC sau caserii CEC)
- contravaloarea numarului de inmatriculare, platit la ghiseul de la polite, atunci cand depui dosarul
@boti
Tg. Mures
FORD GALAXY 1,9 TDI + BEYERLAND 380-B
Tel: 0745984746