Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Calin Lisovschi scrie:deschisesem mai demult un topic cu un anunt privind posibilitatea efectuarii scolii pentru dobandirea categoriei BE, dar nu il mai gasesc, asa ca deschid unul nou.
am vorbit din nou la aceea scoala, iar cel care se ocupa de ea, a zis ca daca ne strangem mai multi, este ok.
repet intrebarea de atunci: cine este interesat pentru obtinerea acestei categorii? trebuie sa dau raspunsul pana vinerea viitoare.
[sunt cel mai nou din formatie nr 422 fam. stefan nu ma pricep nici in ale calculatorului
Calin Lisovschi scrie:deschisesem mai demult un topic cu un anunt privind posibilitatea efectuarii scolii pentru dobandirea categoriei BE, dar nu il mai gasesc, asa ca deschid unul nou.
am vorbit din nou la aceea scoala, iar cel care se ocupa de ea, a zis ca daca ne strangem mai multi, este ok.
repet intrebarea de atunci: cine este interesat pentru obtinerea acestei categorii? trebuie sa dau raspunsul pana vinerea viitoare.
[sunt cel mai nou din formatie nr 422 fam. stefan nu ma pricep nici in ale calculatorului
1. masina sa nu depaseasca 3500 kg
2. rulota nu trebuie sa depaseasca 750 kg - masa maxima admisa
3. greutatea ansamblului masina - remorca nu trebuie sa depaseasca 3500 kg.
Daca rulota depaseste 750 kg - trebuie BE.
fost proprietar de rulota... ramas virusat !
momentan conduc un Freightliner Columbia 2007, 475 - 505 hp - cunoscatorii stiu ce e !
Rockford, Illinois, USA
extras din Regulamentul de aplicare al Codului Rutier:
Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas;
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg;
momentan conduc un Freightliner Columbia 2007, 475 - 505 hp - cunoscatorii stiu ce e !
Rockford, Illinois, USA
Descrierea categoriilor este clara. Nu se face referire nicaieri la numarul de axe ale remorcii. Ci numai la masele maxime admisibile. ATAT !
Rockford, Illinois, USA
Conform prevederilor actuale ( OUG 195/2002 si Regulamentul de aplicare) remorca de SMA 750 Kg se mai numeste si ,,usoara" si nu schimba incadrarea autovehiculului tragator.
In acest context se poate conduce cu B un autoveh. de cat B de SMA 3500kg care tracteaza o remorca de max. 750kg.
Este si motivul pentru care la autoturisme li se poate atasa remorca usoara.
Lega spune clar ca se poate conduce cu B si un ansamblu care nu depaseste 3500 kg iar remorca poate sa fie de SMA mai mare de 750kg dar mai mica decat masa proprie a vehicului tragator.
Este cazul majoritatii celor de pe acest forum si a subsemnatului care au rulote de SMA mai mare de 750Kg si care in trafic au fost opriti de ag. de circulatie care nu au avut de obiectat.
Atentie in schimb la ce scrie in talonul autov. tragator cu privire la masa remorcii.Aceste prevederi nu fac obiectul categ. de permis ci a celor tehnice.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com
Cred ca cel mai bine, cel mai convingator pentru domnul agent de circulatie este o hartie eliberata de sefii lui care sa ateste legalitatea cazului in speta.