Pe 28 iunie am "ridicat ancora"; alternativa ar fi fost o zi de stat in rulota si de asteptat sa se faca "maine". Ne-am mutat in camping "Split", un alt camping ACSI membru FICC si care ne-a acordat reducere in baza cardului de membru de club. Victor al nostru, baiatul de 2 ani, a declarat ca acesta este camping-ul lui preferat. Daca-l intrebam unde i-a placut cel mai mult zice
"la camping-ul cu leagane pe plaja". Camping-ul are plaja cu nisip, apa curata, 4 stele, parcele, toalete curate si cu apa calda la dusuri, restaurant de 4 stele, ce mai, este un camping foarte frumos.
Pentru accesul la dusuri am primit niste bratari, aveam dreptul gratis la 3 dusuri de cate 7 minute. Chiar daca la prima vedere pare o limitare arbitrara si neplacuta, in practica cele 3 dusuri erau absolut suficiente, si durata de 7 minute la fel, suficienta. Avantajul era ca apa avea presiune si temperatura corespunzatoare. Pentru cine ar fi dorit mai mult de 3 dusuri se putea plati suplimentar 2 kuna/dus. Bratarile aratau cam asa (nu cred ca cei de la camping stiu ce reprezinta pentru noi culorile pe care ni le-au dat):
Apa la intrare in mare era deosebit de mica, daca intram pe la plaja cu nisip mergeam vreo 100 metri pana sa ajunga apa la genunchi, si inca vreo 200 de metri sa ajunga apa pana la brau. Mare avantaj pentru parintii cu copiii mici: puteam sa-i lasam sa se joace linistiti, pericolul era minim. Pentru adulti exista posibilitatea sa intram in mare prin alta parte, unde nu mai era nisip, si sa ajungem mult mai repede la apa adanca:
Restaurantul era de asemenea frumos, pozitionat pe o faleza inalta si inconjurat pe 2 laturi de apa. Problema noastra a fost cu meniul, si este o problema pe care am avut-o in toate restaurantele in care am mancat in Croatia: se mananca "ceva" cu cartofi prajiti, intotdeauna cu cartofi prajiti, nu au nici o alta garnitura. A doua problema este pestele, pentru ca eu sunt mancator de peste: ei servesc aproape exclusiv Dorada sau Biban de Mare. N-am o problema cu acesti 2 pesti, dar sunt pesti de METRO! Daca tot am ajuns pe malul marii prefer sa mananc un peste local mai interesant, nu peste de crescatorie. Poza din restaurant:
Pe 29 iunie dimineata am hotarat sa "rezolv" problema cu pestele, sa mananc altceva in afara de Dorada si Biban. Asadar la ora locala 7, sau ora 6 de-acasa, am fost in piata de peste:
Am cumparat niste pesti simpatici dar al caror nume nu-l cunosc :D Ceva cu capul osos si alungit (ca la stiuca), dinti multi (deci rapitori) si nu foarte mari. Aveau o culoare usor rosiatica, fara sa para exotici. Am cumparat si niste Creveti mari, exact specia care se servea si la restaurant. La fel, nu le stiu numele. Au fost 200 kuna/kg si am cumparat un kg, am mancat seara creveti pe saturate. La restaurant portia costa vreo 140 kuna si veneau 4 bucati, noi am avut o gramada, prea multi sa-i numaram:
Sa nu uit, cea mai buna bere pe care am baut-o acolo:
Cateva imagini de prin camping si de la plaja camping-ului: