Frigiderul (probleme si remedieri )

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: Frigiderul (probleme si remedieri )

Mesaj de Odenie Sergiu »

Sigur ca frigiderele cu compresor sunt mai eficiente.Sunt si la 12V cu compresor,care racesc foarte bine.Totusi cele alimentate cu trei tipuri de energie se monteaza in rulote pentru a putea fi folosite in orice conditii si de off camping;ca sa folosesti un frigider la 220V pe generator mi se pare cam costisitor si nu stiu daca poate merge non stop un generator.Si la pretul benzinei de acuma... e o aventura si consumul cu rulota in spate.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Odenie Sergiu scrie:Sunt si la 12V cu compresor,care racesc foarte bine.

:shock: eu stiam ca pe 12V frigiderele functioneaza doar cu element Peltier sau prin absortie pe rezistenta! nu stiam ca exista si cu compresor pe 12V!
Sergiu, te rog, lumineaza-ma!
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

:shock: eu stiam ca pe 12V frigiderele functioneaza doar cu element Peltier sau prin absortie pe rezistenta! nu stiam ca exista si cu compresor pe 12V!
Sergiu, te rog, lumineaza-ma![/quote]
Anul trecut la Umag am avut împrumutata de la un amic, sofer de camion, o lada frigorifica cu compresor 12v/24v ...cu funcție de congelare ,un pic mai mare decat o lada pe care o folosim la bricheta ....
Suuuuuper silenÈ›ioasa .....nu consuma mult ....si îngheață beton.....sunt in căutare de asa ceva,daaaaar ceea ce am gasit sare de 400e 😢 .....si mai caut poate o gasesc la 300eur macar :mrgreen:
http://www.waeco.ro/index.php/cPath/123
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

beldiman_marius scrie:
Sergiu, te rog, lumineaza-ma!
Alea cu element peltier nu pot fi numite frigidere si au si pretul ca atare.Te-a luminat,cred colegul;Bineinteles ca pretul e cam piperat,dar...cine poate...Si eu am vazut prin 2002 inca,in Franta,unul gen minibar(cum ai postat tu in alt topic),dar la 12V si era300-400 euro,nu mai retin exact.Atunci eu insa voiam si pe gaz si asta am luat.Dar sunt foarte bune astea cu compresor la 12V,are un prieten din Austria si vine mereu cu el in Ro;a adus in el si produse congelate care nu s-au decongelata pana aici.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Multumiri pentru informatii! :shock: Dar ce preturi! Sper sa nu ma lase frigiderul prea curand! :D
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu,lfrigiderul pe care l-am postat mai sus(de camping),l-am luat cu 200 euro,(e drept ca acum 9 ani...)deci in cel mai rau caz poti lua asa ceva si nu e chiar o tragedie 😉 .

Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Decat un frigider pe 12 sau 24 v mai bine unul pe 220v; off-camping, tot una este! Ce parere aveti de asta:
http://www.ideall.ro/magazin/Frigidere/ ... odus-15868
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Marius,

Solutia ideala pentru frigider este... de fapt sunt 2 :-D :
1. Frigider nou, cu alimentare tripla - 12V, 220V si gaz. NU se mai foloseste amoniac, ci un alt gaz si agregatul frigorific dimensionat conform proprietatilor acelui gaz.
2. Frigider cu compresor, la 12V sau 24V, alimentat fie de la reteaua de 220V printr-un transformator, fie din panou fotovoltaic dimensionat corespnzator.

Din pacate, ambele solutii implica o cheltuiala care pentru multi dintre noi este destul de mare... Reparatii se pot face la toate frigiderele existente la ora actula in rulotele noastre, cata vreme circuitul de amoniac este intact. Am intrebat si in Olanda, contrariat de faptul ca pe un site scria ca se repara, cum se repara si ce fac in cazul pierderii de amoniac. Raspunsul a fost simplu, rapid si fara echivoc: Pubela de gunoi. Deci, chestia cu amoniacul este universal valabila.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

beldiman_marius scrie:Decat un frigider pe 12 sau 24 v mai bine unul pe 220v; off-camping, tot una este! Ce parere aveti de asta:
http://www.ideall.ro/magazin/Frigidere/ ... odus-15868
Marius,nu e totuna;frigiderele cu compresor la 12V,au consumul mai mic (si pe masura ce tehnica progreseaza se urmareste sa aiba consumuri cat mai mici),decat cele la 220V,la care se mai adauga si consumul invertorului.Poti calcula cu relatia I=P/U(calculand la tensiunea de 12V,nu 220V,pt. ca practic la 12V functioneaza si cele la 220V prin invertor),consumul invertorului se poate masura daca nu-l stii(la al meu,de 500W,e cca 300ma/h).

Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Sergiu, cu siguranta ca ai dreptate, frigiderul pe 220v consuma ceva mai mult insa, si pretul este colosal mai mic decat cele pe 12v!
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Costin Tabra scrie:Marius,

Am intrebat si in Olanda, contrariat de faptul ca pe un site scria ca se repara, cum se repara si ce fac in cazul pierderii de amoniac. Raspunsul a fost simplu, rapid si fara echivoc: Pubela de gunoi. Deci, chestia cu amoniacul este universal valabila.
solutii ar mai fi dar pt ,,minitehnicus,, sau pt cei care au un preten frigotehnist si se baga sa se complice un pic ......
LE TRANSFORMAM NUMAI PE 220V(pt a nu le da la pubela :mrgreen: ) ...si anume montam motor de 220v ,radiator pe sub rulota si un racitor sau vaporizator in interiorul frigiderului...motor de consum micut pt a fi folosit pe invertor in timpul mersului :!: ....cine isi dorește sa facă asa ceva si tine la frigiderul lui ca și mobilier .... ii pot da un om care poate face asta :idea:...
Eu intentionez inspirat de ideea colegului care a construit o lada pt tinut la rece sub canapea sa fac ceva asemanator dar mai etans si cu motor de 12v (ar fi ideeal ) sau 220v ...cu teava de cupru pt interior si radiatorul lipit sub rulota pt racit ...si intr-un final sa iasa ....congelator . :D
Marius Beldiman

Pentru cine este interesat de lada frigorifica, am vazut azi la Selgros o lada frigorifica simpla, fara element Peltier, un model plat, care cred ca intra sub bancheta, de 55 litri, la pretul de 200 lei. Ca si imagine exemplificativa a modelului:
http://www.motorhome.ro/frigo/0826013NM.jpg
Scrie răspuns