Plaja Corbu Vara 2010

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Încuiat
Mihai Gheorghe

Re: Plaja Corbu Vara 2010

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Cu siguranta ca asteptati vesti de la "imparatie", insa ceea ce pot sa va informez este ca d-na secretara a d-lui guvernator mi-a confirmat telefonic ca petitia noastra se afla in mapa pe biroul dansului si ca mai sigur maine vom primi un raspuns, de altfel cel mai important, ARBDD-ul fiind cel care elibereaza permis, aviz etc. Comisariatul garzii are atributii de ispectie si control al legalitatii, astfel incat daca vom primi acordul vom merge linistiti, daca nu, vom merge..., nelinistiti, ca sa glumesc. Astazi am vorbit cu Roland Bilti care se afla acolo de duminica si mi-a spus ca abia astazi au aparut, au dat amenzi de 70 RON, si tot ca o gluma 70 ron la 4 zile tot este bine :D In fine sper sa avem un raspuns care sa ne mai inveseleasca pentru ca altfel ne vom intrista cu variante back-up. Va pun un link cu harti interactive 3D, are si intreg litoralul cu diverse informatii si nu numai.
http://www.rancaonline.ro/harti/google/litoral.html :!:
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

@mihai:
asteptam, asteptam...!!!
RollandBilti
Membru forum
16

Mesaj de RollandBilti »

amenda e de 170 de lei dar mie mi-a dat o sanctiune de 70 de lei. asteptam cu nerabdare acel permis si sper sa fiu si eu trecut pe lista.
multumim organizatorilor!
Mihai Gheorghe

Descurajant, incercam s-o scoatem. Oricum cei care vor merge anul acesta, sa faca poze multe sa aiba pentru posteritate ca de la anu' nu cred ca mai pupa cineva campare..., doar cu umbrela-n mana. M-am documentat si exista "Natura 2000", o retea europeana de zone naturale protejate printre care si acestea ale noastre, sunt si la noi 51 ONG-uri de profil care mai de care cu idei, care au dreptul sa-si, sa impuna autoritatilor reglementari ale UE. Printre altele militeaza pentru spatii declarate protejate si urmaresc habitate, situri etc. Se pare ca sunt cei care dicteaza in domeniu. Sunt multe de spus.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Ar fi bine sa se inceapa respectarea si aplicarea legilor in Romania, macar si cu cele, aparent mai inofensive, gen protectia mediului.
Dar, sunt indivizi, care doresc ca sub anonimat,sa profite tocmai de ce este interzis.
Adica, barierele sunt pentru caini, cateii trec pe sub ele iar dulaii le sar.
Scrisoarea catre oficialitati poarta ÅŸi numele unor doritori, de a campa in zona Corbu sau Vadu, cu o aprobare in numele asociatiei noastre.Raspunderea de comportare le apartine celor in cauza.Este o incercare de a reedita situatia din anul 2008, cand membrii ai asociatiei noastre, citati mai sus, au avut aprobarea ARBDD de a campa in aceasta zona.
Asociatia CLUBRV-RO nu militeaza pentru camparea off, dar daca necestatile o cer, si autoritatile aproba, la initiativa si cu raspunderea unor membri participanti, va face toate demersurile pentru ca cei interesati sa poata campa in mijlocul naturii, cu respectarea prevederilor legale.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

De la inceput tin sa mentionez ca doresc sa fac unele precizari vis a vis de acest subiect, cu cele mai bune intentii, facand abstractie de functia mea in cadrul celeilalte asociatii rulotistice. Nu doresc sa fiu interpretat gresit, in fond toti dorim sa facem ceva pentru iubitorii acestui gen de turism.

Cred ca pentru a incerca ceva in sustinerea camparii in zonele Corbu si Vadu, in primul rand trebuia studiata temeinic legislatia actuala privitoare la camparea in zonele mentionate,
poate exista posibilitatea camparii la anumita distanta de malul marii, sau ceva de genul acesta.

Daca exista legi, ele sunt facute pentru a fi respectate. Niciodata, indiferent cine esti si pe cine reprezinti nu poti face demersuri impotriva unei legi existente, sau cere derogari de la aceasta.
Poti face demersuri pentru schimbarea enuntului unei legi, dar niciodata nu poti cere ceva ce este interzis prin lege.

Cum este posibil sa avansezi si o lista cu rulotisti care sa primeasca acceptul de campare in zona respectiva? Adica cum, unii sunt mai rulotisti decat altii? Daca faci un demers il faci pentru toti rulotistii si cortistii din Romania, indiferent ca acest lucru iti convine sau nu.
In general demersurile facute in numele Asociatiei trebuie sa se faca in afara unor stari de euforie si de voluntariat primitiv, totul trebuie facut in concordanta cu legislatia in vigoare si cu girul Consiliului Director.

Din pacate, pot fi facute demersuri care sa faca mai mult rau decat bine, care sa discrediteze Asociatia si intreaga miscare rulotistica din Romania.

Pentru ca asa cum mentionam mai sus toti dorim sa facem ceva pentru iubitorii acestui gen de turism, sunt convins ca s-ar putea ca pentru anumite demersuri sa punem toti umarul si sa avem actiuni concertate la care sa participam toti indiferent cum ne cheama Asociatia x sau y, forumisti romani sau maghiari. Pentru a putea face acest lucru va trebui sa fim mai putin suspiciosi, sa lasam deoparte animozitati mai vechi sau mai noi, sa incercam sa ne amintim ce ne-a facut sa ne cunoastem si sa fim azi impreuna.
Ultima oară modificat 22 Iul 2010, 12:32 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

@ andi simionescu
ATENTIE !!!
Afirmatiile Dvs. jignitoare la adresa unui coleg de forum va pot aduce un AVERTISMENT !
Va rog ca pe viitor sa va controlati limbajul si sa recititi mesajul de doua ori inainte de a-l trimite !

P.S. Aceasta atentionare este valabila pentru toti membrii !!!
Orice problema are o rezolvare practica
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Se pune intrebarea fireasca.
De ce autorităţile locale aplică legile doar când doresc?
De ce apare acest hei rupism al exigenţei doar sezonier?
În rezervaţia naturală Lacul Sf. Ana, conform prevederilor legale afişate, este interzis scăldatul şi aprinsul focului. Tocmai aceste activităţi erau desfăşurate în voie de turişti sub privirile gardienilor.
Ce să mai intelegem?
Forumul este public, il citesc si cei care sunt din partea autoritatilor.
Este civilizat si corect mai ales, sa ne informeze şi de modul in care se poate sau nu rezolva o solicitare.Printr-o atenţionare oficiala, scrisoare, fax, e-mail. Oricum un raspuns documentat.
Iar la o solicitare venită din partea unui petent să răspundă în 30 de zile.Peste această dată, este considerat acordul tacit.
Evident, o lege odată publicată în MO, este obligatorie pentru toţi.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Este regretabil ca intr-un subiect despre petrecerea timpului liber apar astfel de discutii si jigniri.
Va rog sa incetati cu discutiile off-topic ! In caz contrar se va trece la AVERTIZARE !
Toate mesajele OFF-TOPIC au fost arhivate !
Orice problema are o rezolvare practica
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu zic ca mai intelept este sa asteptam raspunsul la "jalba" si apoi sa dam pareri ce putem sa mai facem.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Mihai Gheorghe

Pentru ca s-au mai "linistit apele", dar si pentru a mai explica odata, ( am mai scris dar probabil ca pe o ureche intra pe alta iese :D ) iata cum sta treaba cu legea camparii in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Sigur ca exista legi restrictive dedicate acestei arii protejate, insa era normal sa se stabileasca conditii pentru turism si ARBDD a stabilit trasee turistice , http://www.ddbra.ro/trasee-turistice.php locuri de campare http://www.ddbra.ro/popup.htm?zcampare.jpg , respectand legile si regulile. In topicul nostru fiind vorba de Corbu dar si de Vadu ele se regasesc pe harta la 27 si 28.
In afara acestor locuri in Rezervatie ai acces doar cu permis sau aviz de la ARBDD, in care motivezi ce cauti, cu ce mergi , cat stai si se aloca un insotitor.
Cei care au fost stiu ca la stanci sunt serpi, pe maluri sunt gauri de pasari, acestea se numesc habitate si trebuiesc protejate si de aceea sunt reguli care trebuiesc respectate.
Ulterior acestor date pe care le-am avut cand am deschis topicul, ARBDD in data de 08 iulie a emis aceasta informare de presa http://www.ddbra.ro/mediatizari/ARBDD-i ... ie2010.jpg si dupa cum vedeti pentru o perioada nedeterminata nu se mai poate campa in zona mentionata.
Am vazut ca s-a declansat "urgia", mai ales ca ai nostri colegi stiau ca au voie sa campeze si s-au trezit haituiti fara sa fie informati, astfel incat am pus pe forum informarea. Tot la initiativa mea in nume propriu am scris autoritatilor competente in ideea de a se limita perioada NEDETERMINATA (toti stim ce diferenta este intre determinat si nedeterminat) Este clar ca o perioada nedeterminata este limitata in functie de o conjunctura..., eu am vrut sa o creez, clar?. Am postat pe forum initiativa si unii colegi au propus oficializarea interventiei, si stiti ce a urmat.
Concluzia... , pentru cei cu dubii ,este ca nu cerem schimbarea legii, ci revenirea la o decizie , simplu.
PS de la un coleg care se afla la Corbu am aflat ca d-nii agenti au fost informati despre discutiile noastre de pe forum , de catre d-na comisar careia i-am adresat una dintre solicitari. Vreti sa stiti ce parere are..., nu va spun, las pe colegul de la Corbu sa scrie daca vrea. Oricum eu o asigur pe d-na comisar de respectul nostru si cred ca va intelege, peste tot sunt discutii ...
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

@Mihai Gheorghe
"Vreti sa stiti ce parere are..., nu va spun, las pe colegul de la Corbu sa scrie daca vrea. Oricum eu o asigur pe d-na comisar de respectul nostru si cred ca va intelege, peste tot sunt discutii ..."

Macar pe MI si tot vrem sa stim parerea d-nei comisar
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Încuiat