Frigiderul (probleme si remedieri )

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
sorin cojocaru
Membru forum
14

Re: Frigiderul (probleme si remedieri )

Mesaj de sorin cojocaru »

Buna seara . am demontat izolatia de la rezistente si nu stau in amoniac ci sunt bagate in niste tevi sudate de conducta de amoniac . mirosul de amoniac a disparut dupa vreo cateva minute si nu a fost puternic (a fost un iz de amoniac) , frigiderul merge in continu de luni de pe la ora 11 si are aceleasi simtome in congelator tevile sunt calde.Mi-a mai zis cineva sa cicanesc usor in tevi cu un maner de surubelnita , asa am facut si nimic. Are cineva vreo solutie mai putin costisitoare decat sa cumpar alt frigider?
FORD GALAXY 90 CP +BUSTNER 5302
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Operatiunea de rasturnare pe toate cele 4 laturi cate 30 de minute ai facut-o ?
Orice problema are o rezolvare practica
sorin cojocaru
Membru forum
14

recunosc ca nu am stiut de aceasta operatiunne ca trebuie sa dureze 30 minute dar l-am rasucit cca 1-2 min pe toate partile fug sa-l dau afara din priza si incep operatiunea >rasturnarea de 30 min< doamne ajuta
George Gheorghe
Membru forum
14

Mesaj de George Gheorghe »

Multumesc fmult ptr.sfaturi,si voi incerca sa le pun in practica de indata ce ma voi ocupa de rulota.
Skoda Octavia+Burstner Holiday 431-George-Cristina si gemenii- 0731690722
sorin cojocaru
Membru forum
14

am revenit . Dupa operatiunea rasturnarea de 30 min am acelasi probleme . in congelator parca temperatura este mai mare iar conducta din congelator este fierbinte , serpentina din spate pe la mijloc frige iar spre capete este rece , vasul pe unde se alimenteaza cu amoniac estesi el destul de cald . Nu mai stiu ce sa fac si nu mai am timp ca tre sa plec la munca. Daca mai aveti sfaturi am sa incerc tot caci momentan nu am resurse financiare sa iau altul
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Nu te mai chinui ca in proportie de 90% simtomele arata lipsa amoniacului.Din cunostintele mele nu prea mai sunt statii de incarcare cu amoniac.Ar trebui mai intii sa gasesti poru pe unde s-a pierdut amoniacul ,apoi il astupi (alamire,argintare)apoi dai sfoara-n tara sa afli daca stie cineva pe cineva care poate sa-l incarce cu amoniac.Sper sa ma insel.
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

In caz ca exista pierderi de amoniac, acestea sunt insotite de o depunere de pulbere galbena (sulf).
Din cunostintele mele, atelierele de reparatii frigidere cu amoniac nu au mai fost autorizate datorita faptului ca agentul frigorific este poluant.
Aici s-a discutat despre acest subiect viewtopic.php?f=46&t=955&p=47203&hilit= ... iac#p47203
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Pentru cine are rabdare si stapaneste limba engleza, aveti aici un manual general pentru frigiderele cu absorbtie
http://gasrefrigeration.net/dom_techdata/MAN_SM.PDF
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Sandu Toma scrie:Din cunostintele mele, atelierele de reparatii frigidere cu amoniac nu au mai fost autorizate datorita faptului ca agentul frigorific este poluant.
Eu am luat in 2002 din Germania un frigider de camping,care merge pe acelasi principiu cu trei surse de alimentare,inclusiv gaz.Prietenul (cu care am fost sa-l cumpar)care locuieste in Austria si avea si el unul,mi-a spus ca din motive de poluare nu se mai foloseste amoniac ci alt agent de racire;i-au spus cei de acolo.In cazul asta,ma intreb nu s-ar putea inlocui amoniacul cu acest nou agent de racire ?(daca este veridica informatia ca a fost inlocuit).Daca e asa ar trebui sa se gaseasca pe undeva,poate si la noi.Oare frigiderele produse acum tot amoniac folosesc?Daca la noi nu mai este autoprizat,oare sa mai fie autorizat amoniacul in vest?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Din toate cautarile, se pare ca inca se foloseste amoniac la fabricatie. Voi mai face ceva "sapaturi" :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Absorption_refrigerator
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Asta e ce am eu http://www.mobilegas.co.uk/mobilecoolbo ... bicool.htm .O sa caut o documentatie sa vad daca intr-adevar e cu alt agent :roll:
L.E.Am gasit ceva asemanator; http://www.mobilegas.co.uk/mobilecoolbo ... manual.pdf se pare ca tot cu amoniac merge,un model similar,din datele tehnice de acolo. :( Deci din pacate...no way... Da nu inteleg cum la ei se fabrica,probabil se si repara si... e poluant.La noi,nu :shock: .
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Va salut,
Cand am cumparat batrana mea rulota nu am avut posibilitatea sa probez dotarile. Acasa abia am simtit putin miros de urina in interior si am aruncat urgent WC-ul, cu gandul ca-mi cumpar imediat altul, dar mirosul, desi slab, inca se resimtea. Cand am bagat prima oara frigiderul in priza, atunci sa vezi miros...si se incalzea in loc sa raceasca. Am gasit o firma de reparat frigidere care dupa demontare a concluzionat : teava sparta, pierdere amoniac, nu se poate repara pentru ca absolut nicaieri nu se mai gaseste amoniac. Atunci am ales solutia modificarii, adica a taiat totul din spate si congelatorul din interior, a construit din cornier sub frigider o platforma, prinsa de acesta, pe care a montat cel mai mic agregat pe care l-a gasit + un miniventilator legat la termostat,iar in interior o placa din aluminiu pe tot peretele din spate paralel cu acesta, (ca un congelator desfacut si intins) pe care se facea bruma . Termostatul a ramas cel original. Cost (acum trei ani) 250 lei. L-am montat la loc si ...mama-mama ce frigider, noroc ca umblam des pe la el altfel ingheta berea nu alta. Singurul incovenient: functionare doar la 220 v. La padure obligatoriu generator. Anul trecut un prieten a adus pentru rulota lui un frigider din Anglia dar cand sa-l monteze... surpriza, avea evacuarea pe stanga iar el la rulota avea cosul pe dreapta. Decat sa taie rulota mi-a dat mie contra sumei de 100 eur frigiderul care se potriveste perfect chiar si la culoarea usii. Pe celalalt l-am montat intr-un foisor la tara pentru ca raceste mult mai bine decat cel din rulota cu amoniac si in plus il am de rezerva daca se strica si asta. Asta vara, la mare, am dus dorul frigiderului cu compresor pentru ca diferenta de racire e mare... In concluzie ? Treceti pe 220 v (orice atelier va poate face asta ) sau cautati unul SH. Spor la treaba !
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Scrie răspuns