Serpescu Gheorghe scrie:Eu cred ca atunci cand comanzi un carlig la producator, el trebuie sa dimensioneze si sa pregateasca instalatia electrica sa reziste la niste consumuri maxime, nu?
Nu ! Consumurile maxime sunt cele ale masinii, plus inca un rand de becuri. De baterie/frigider/etc, nici nu poate fi vorba. Ce fel de baterie ? Ce fel de frigider ? Sunt prea multe necunoscute. Producatorul isi optimizeaza fluxul de productie pentru productia de serie, nu pentru ce vrea un client dintr-o mie.
Serpescu Gheorghe scrie:Am citit asta, dar nu vreau sa cred ca si nemtii sunt romani.
Acesta afirmatie n-are nicio legatura cu problema Dvs. Si, din cate stiu eu, instalatii de genul alarma, dispozitiv de remorcare si or mai fi altele, fac obiectul unui montaj separat, de cele mai multe ori in curtea dilarului de aici din .RO. Cel putin asa fac dilarii WV si Skoda de la mine din oras. Am cunostinte care au facut exact ca Dvs. si unul a avut alarma montata la dilar, iar altul chiar carligul de remorcare. Cel cu alarma chiar a vazut cum decurge operatia, pentru ca-si facuse drum pe acolo, ca tot intarziau aia livrarea.
Cel mai bine era sa nu il comandati "din fabrica", ci sa-l puneti Dvs. dupa ce luati masina, intr-un servis care acorda garantie. Nu cred ca nemtii isi iubesc clientii mai mult decat romanii. Singura calitate a lor care-i ridica deasupra noastra (la capitolul asta) este ca stiu sa bage mana in buzunarul clientului cu zambetul pe buze. La noi ai in permanenta senzatia ca ti se face o mare favoare pentru un lucru pe care l-ai platit. Si inca ceva: cei care au cunostinte subtiri despre electrica/electronica auto sunt victime sigure. Imbracat bine, masina frumoasa si relativ scumpa, deci bani pe el gramada, e si pacat sa nu-l jecmanim un pic ...
Ar fi o sansa sa aveti o treaba ok facuta la masina, in sensul ca masina ar fi bine sa aiba computer de lumini si acesta sa fie conectat la magistrala CAN. Adica sa va arate in bord daca aveti un bec ars si care-i ala. In cazul asta, kitul electric/electronic al producatorului autovehiculului (adica ala "de origine") ar trebui sa contina toate elementele prin care producatorul auto sa-si protejeze propria masina. Adica daca e ceva in neregula, sa izoleze rulota, ca sa nu ia naibii foc ceva in toata imbarligatura aia de fire si echipamente digitale din bord, respectiv motor. Dar tot nu cred ca ar pune un fir gros de 4-6 mmp pe toata lungimea masinii, doar pentru motivul de "in caz ca" (frigider/baterie/etc).