Nelu Predonu 24 Feb 2012 scrie: ...Legat de traseul pe care cred ca-l va urma memoriul in interiorul Institutiei Prezidentiale, consider ca acesta va fi transmis Departamentului Constitutional Legislativ, unde probabil un consilier il va analiza ... In urma unei analize minutioase (speram) a mentiunilor facute de noi in memoriu, va sublinia in textul respectiv anumite pasaje care i se vor parea mai importante si in situatia in care va considera ca problemele ridicate de noi merita atentia Presedintelui, va decide daca ii va transmite sau nu memoriul respectiv ... Nu stiu daca in final va avea posibilitatea sa citeasca si acel PS. Totul va depinde de omul care va analiza materialul ...
Din pacate, Domnul Presedinte a citit acel memoriu, asa, cum citesc eu texte din "greaca veche", sau cu alte cuvinte: "pana la Dumnezeu, te mananca sfintii"
Constatam ca superficialitatea este la ea acasa in palatul Cotroceni.
Raspunsul contine doua informatii.
Prima, se refera la faptul ca memoriul nostru a fost inregistrat sub nr. ... ca si cum pe noi asta ne-ar fi interesat, macar de ar fi valabil acest numar la 6 din 49. Se pare, ca la acel joc, aveam sanse mai mari sa obtinem ceva favorabil noua. Parca noi nu stiam sa citim numarul de inregistrare luat de la registratura intitutiei respective.
A doua informatie, se refera la aducerea la cunostinta a faptului ca Presedintele a promulgat Legea referitoare la activitatea de picnic, informatie tardiv comunicata, avand cunostinta de ea inca cu o saptamana inainte, din mass-media.
Din pacate, asa stiu domnii consilieri sa raspunda unor probleme concrete ce tin de formularea unui text de lege si de problemele mentionate ce aduc atingere unei comunitati.
Ce ar trebui facut in continuare ... am mentionat in postarea mea anterioara.
PS. Da, Irina, ai dreptate, existau "n" variante de raspuns, chiar nefavorabil noua, care ar fi facut cinste unui astfel de consilier si ar fi justificat functia pe care acesta o detine. Un raspuns mai lapidar si lipsit de substanta ca acesta, era greu de formulat.