Frigiderul (probleme si remedieri )

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Oct 1973

Re: Frigiderul (probleme si remedieri )

Mesaj de Arcadie Sandu »

Multumesc de sfaturi!
Acum m-am intors de la rulota si am reusit sa desfac arzatorul.
Am gasit si acea piesa mica cu "o gaura cat un fir de par" (arata surprinzator de bine) se afla in capatul tevii de alimentare la intrarea ei in corpul arzatorului.
in arzator am garit muzeul Grigore Antipa (sectia de insecte) :lol: am curatat cu un bat apoi am suflat bine (cu gura) si inapoi la proba, de mentionat ca in corpul arzatorului se afla pe langa insecte moarte si o panza ca de paianjen foarte deasa cu o mica spartura ca un filtru (aviz celor care vor mai desface arzatorul si vor fi ca mine incepatori) am fost reticient in a baga batul acolo dar am zis ca ce pot face mai rau decat ce este acum :twisted:
rezultatul : o flacara frumoasa albastra doar cu un mic mot galben
pana aici totul a decurs bine urmeaza sa bag arzatorul la curatat sa confectionez o scandura pe care sa stea frigiderul (partea din spate) (foto) poate pentru ca am desfacut tot pe acolo sa achizitionez un ventilator sa-l montez pentru o mai buna circulare a aerului apoi sa reintroduc tot ansamblul si sa-i fac o proba (cu bere) :lol:
Oricum daca as gasi pe cineva sa-mi vanda sau sa-mi inprumute un racord de la evacuare ca sa pot merga la un atelier de tinichigerie (cei care fac burlane, galeti, hote) sa-mi confectioneze unul :?:
Oricum multumesc de sfaturi!
Fişiere ataşate
sa sustina partea din spate a frigiderului fara a obtura gaurile de ventilatie
sa sustina partea din spate a frigiderului fara a obtura gaurile de ventilatie
DSC02017.JPG (55.57 KiB) Vizualizat de 2170 ori
Fendt 420 Saphir+ Passat
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Buna ziua,

Va pot imprumuta acea piesa de legatura, caci o am de la un alt frigider. Nu am inteles foarte bine daca ati bagat ceva pe acea duza de care povesteau ceilalti colegi... daca da, atunci puteti arunca duza respectiva caci orificiul calibrat s-a decalibrat. Daca nu, atunci dupa curatarea cu solutie de curatat carburatoarele, o puteti refolosi cu condita sa nu fie deformata sau decalibrata.

Arzatorul trebuie sa aiba o flacara uniforma, albastra, prin sita de deasupra. In interiorul "cosului" exista o panglica din metal rasucita, suspendata cu o sarma indoita in frma de S de buza superioara a hornului. Rolul acestei panglici de metal este de a stinge eventualele scantei care pot urca pe horn, dar si de a repartiza uniform caldura produsa de flacara arzatorului, astfel incat transferul de caldura catre serpentina cu amoniac sa se produca pe toata lungimea hornului.

Dati-mi un telefon pentru a stabili o intalnire si va dau acea piesa de legatura ca model.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

Multumesc!
Despre duza la care va referiti am gasit-o intr-o stare mai buna decat ma asteptam si a ramas la rulota impreuna cu teava de gaz care ajunge pana la arzator, nu am umblat la ea nici macar s-o curat de praf (nu avea nevoie) in schimb am luat arzatorul si am fost la vulcanizare sa-l suflu, dupa care am cumparat smirghel fin, la-m curatat pana s-a dus toata rugina (poze maine), l-am tinut toata noaptea in decarbusol, dimineata inapoi la vulcanizare pentru aer si dupa aceea l-am curatat cu un spray care curata si greseaza.
Maine inainte de montare voi trece evident pe la vulcanizare si sper ca la proba (inainte sa montez totul la loc) sa mearga perfect.
Despre acea tabla in forma de spirala ea exista pe tubulatura de evacuare a gazelor arse din spatele frigiderului (intr-o poza anterioara se vede sarma care o tine)
Proba se va face maine chiar si fara racordul acela (sunt prea nerabdadator sa vad ce branza am facut :D ) evident cu usa si fereastra deschise
Maine voi posta poze de la proba pana atunci :o seara buna!
Fendt 420 Saphir+ Passat
Nicu Iancu
Membru forum
17
Data nasterii: 05 Iul 1967

Mesaj de Nicu Iancu »

D-nul Olah Laszlo,
Acea piesa in forma de fasie metalica, agatata cu o agrafa, are rolul de a turbiona evacuarea gazelor arse.
Mai pe intelesul tuturor: Daca caldura degajata de flacara(sub forma gazelor arse), ar iesi pur si simplu prin tubul de evacuare(care are si rol de schimbator de caldura - transfera caldura din gazele de ardere la amoniac),drept in sus fara a fi turbionate(ia directia de deplasare,acelei "fasii metalice",adica se rotesc), randamentul ar fi unul mult mai mic.Asadar turbionarea gazelor de ardere ajuta la cresterea randamentului transferului de caldura.
Atentie nu renuntati sub nici o forma la lamela turbionara care dupa stiinta mea este din alama, si trebuie deasemenea mantinuta curata pentru a nu obstructiona evacuarea gazelor de ardere.

Cat despre acel arzator prezentat in foto,se pare ca ii lipseste duza, sau are duza cu orificiul de iesire a gazului foarte mare.
Cu respect, NICU IANCU
Va doresc tuturor "TRASEE MINUNATE"!
sorin cojocaru
Membru forum
14

Mesaj de sorin cojocaru »

Salutare , am demontat frigiderul si l-am alimentat separat in atelier pe 220v . Problema mea este ca nu raceste de loc , chiar in congelator serpentina incepe la un moment dat sa friga . Am facut cam toate operatiunile pe care le-am citit pe forum si aceiasi problema . Simtomele pe care le are sunt , teava de la rezistenta se infierbanta cam pina face cotul spre bucata cu aripioare de ventilatie iar in capatul cu aripioare este rece , restul conductelor sunt la aceiasi temperatura pana la un moment dat cand se incalzesc toate parca este cuptor nu frigider . Dupa cca 2 ore apare si un usor miros de amoniac. Nu mai stiu ce sa fac , m-am blocat si sunt plin de amaraciune. Stie cineva vreo solutie?
FORD GALAXY 90 CP +BUSTNER 5302
costieanu constantin
Membru forum
16

Mesaj de costieanu constantin »

rapid la un atelier de reparat frigidere , risti sa-l pierzi de tot , ai fisura si ai pierdut din amoniac , si cred ca nu sta nici perfect orizontal , plonjorul (barbotorul ), cand frigiderul e orizontal trebuie sa stea 2 mm in lichid (amoniac ) nici mai mult nici mai putin ,altfel nu functioneaza corect !!
parerea mea
Ultima oară modificat 15 Mar 2011, 14:45 de către costieanu constantin, modificat 1 dată în total.
George Gheorghe
Membru forum
14

Mesaj de George Gheorghe »

Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ptr.instalatia pe 12V,de la frigider nu functioneaza.nu se aprinde nici butonul de actionare ptr.12V..Am verificat sigurantele(Chateu Chiara 400).Multumesc si astept sfaturi.
Skoda Octavia+Burstner Holiday 431-George-Cristina si gemenii- 0731690722
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Mai intai ar trebui sa precizati cum alimentati frigiderul:prin priza masinii?de la bateria rulotei?(in cazul in care aveti).Daca e prin priza masinii si aveti modelul cu 7 pini,la acela trebuie creat un circuit pentru alimentarea frigiderului in mers.Restul functioneaza pe 12v in rulota?trebuie mai multe detalii.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
George Gheorghe
Membru forum
14

Mesaj de George Gheorghe »

Multumesc ptr.interventie,da il pot alimenta si de la masina prin mufa cu 7 pini,si am si baterie montata de mine separat pe plusul principal ce vine de la de mufa de la masina.
Skoda Octavia+Burstner Holiday 431-George-Cristina si gemenii- 0731690722
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

La marea majoritate a rulotelor frigiderul functioneaza la 12v numai cind este racordat la masina si nu prin mufa standard de 7 pini ci prin priza speciala(gri) de 7 pini sau prin cea cu 13 pini.priza standard de 7 pini este numai pentru semnalizare(pozitii ,semnal dreapta stinga, frina,ceata ,avarii) Este putin probabil sa reziste o baterie(a rulotei)la functionarea frigiderului pentru ca rezistenta consuma cel putin 10 A (120W)
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

La rulotele ceva mai vechi, fara lumini de ceata, dar cu priza cu 7 poli, se foloseste in mod frecvent pinul 2 (ceata) pentru alimentarea consumatorilor de 12V din rulota, dar si pentru incarcarea acumulatorului rulotei in mers.
Aceasta se realizeaza prin cuplarea intrerupatorului luminilor de ceata ale autoturismului, deci pe pinul 2 al cuplei vom avea 12Vcc.
Alimentarea frigiderului in mers se poate face prin acest procedeu.
Totusi, datorita sectiunii conductorilor folositi in instalatia electrica a autoturismului , nu este recomandata, existand pericolul de supraincalzire sau chiar incendiu, datorita curentului mare solicitat de functionarea frigiderului (peste 10A), precum si de incarcarea in mers a bateriei rulotei (consum 5-10A).
In acest caz ar fi necesar un conductor de minim 2,5mmp, daca nu chiar 4mmp, dar rezistenta de contact a pinilor din cupla fiind mare, poate aparea la acel nivel o supraincalzire.
Orice problema are o rezolvare practica
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

george gheorghe scrie:Multumesc ptr.interventie,da il pot alimenta si de la masina prin mufa cu 7 pini,si am si baterie montata de mine separat pe plusul principal ce vine de la de mufa de la masina.
Daca sunteti sigur ca se alimenteaza circuitul,atunci urmariti cablul de alimentare care alimenteaza frigiderul;el undeva se conecteaza pe circuitul de 12V(la mine este sub chiuveta,in acea masca) in punctul de conectare,verificati cu un aparat de masura sau cu un bec de 12V daca aveti tensiune;daca este acolo,inseamna ca trebuie verificat deasupra frigiderului,unde mai sunt niste conectori,daca se alimenteaza frigiderul;dar trebuie ridicata tabla aragazului si chiuveta pt. a avea acces acolo.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns