3 luni in camper / 2012 / Mihai Rusu

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Re: 3 luni in camper

Mesaj de Isdraila Ioan »

Foarte frumoasa rulota si intretinuta ,arata admirabil.Probabil categoria este de lux si a apartinut sau a fost destinata vreunei personalitati sau actor de teatru sau film.Am ramas uimit de ceeace are inauntru....colectie ...ce mai ,o rulota de vis .Mi-as dori o asa" lucratura"si cum sunt eu ...ar arata si peste 50 ani tot la fel .Admiratie pentru proprietar....ii place frumosul si am vazut ca este si inventiv(ferestre-hublouri din usi de masini de spalat ).II dau nota 10+ pentru totul ce apartine acelui camping,simplu ,ieftin si placut .Stie cu bani putini sa tina un camping simplu,ce orisicind atrage turistii.De micuta gradina "zoo" ce sa mai spun ...ca si noua, ii plac animalele.ii urez toate cele bune si sa mai aibe putere sa tina si pe mai departe acel camping.Voua si lui Gerard si Roxana,caci am inteles ca va intilniti din nou,sedere buna ,fara grija frigului de aici . 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Felicitari pentru voiaj!Rulota se pare ca este o doamna BUCCANEER,face parte din elita rulotelor,costau o avere...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Orice problema are o rezolvare practica
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Mihai ,sunt cu ochii pe voi,nu pot sa nu deschid forumul fara sa nu vad nautatile puse de voi pe net,felicitari,asta este pentru mine ca un serial de turism de cea mai buna calitate.Multumesc si tie si Mariei tale pe care o salut cu drag,jan.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Va salut ! Tocmai am intrat " in casa "... La Romania e 20,30 aici 18,30...abia a apus de 5 min soarele...Haideti sa va zic pe scurt de rulota.

Proprietarul, ne-a zis ca rulota ar avea 54 de ani, nu am scris ca nu am cum garanta, dar de curiozitate, miine o studiez si sigur gasesc ceva
Eu am studiat pagina lor de Web , http://www.romacaravans.com/ - se pare ca-s facute de englezi.. ( asta sigur si dupa coama, ei fac asa )
Sint sigur ca au fost scumpe, fiind vorba de manufactura. Oricum, la asa ceva poate discuta numai cineva cu un 4x4 caci sigur "e grea rau"..

Au venit si vecinii, se pare ca si lor le-a placut deoarece au platit 8 zile in avans si -s multumiti ca-i net la discretie, linste si nu-i aglomerat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daca cineva e curios cum a decurs Etapa 3 a , Franta - Spania, am postat clipul pe youtube aici :

http://www.youtube.com/watch?v=XRwNyO_dRns

De fapt, gasiti excursia pe Etape. Daca nu va plac clipurile , macar muzica...Vizionare placuta !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Urmeaza serialul 28 Ian : " Butelcuta me "... :lol:

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Mihai.
Nu am inteles clar daca portughezul are cumva de inchiriat si rulote. Numai pentru locuit acolo in ele sau alte spatii, si eventual preturi.
Alta posibilitate ar fi sa postam acolo noi o rulota a noastra.
Platim locatia pe tot anul in avans si mergem pe rand acolo.
Inchiriem un autoturism ca sa vedem imprejurimile si volosim locatia pe post de hotel.
Intreaba daca e posibil sa postam o rulota permanent si cum am plati. Probabil in sezon sunt alte preturi. Daca rulota e ocupata se plateste altfel decat daca e goala?
Trateaza putin problema. Putem cumpara o rulota mare si dotata ghiar din portugalia de prin 96-98 si o ducem acolo.
easemenea trebuie vazut care este cel mai apropiat aeroport (probabil FARO) si la ce distanta de acolo.
Eu as venii dar inca am multe de facut (de exemplu ieri luni, am dat o fuga de la Rasnov la Constanta si m-am intors). Deasemena nu stiu daca gasesc bilete de avion low cost din Romania la Faro
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

28 Ian 2012 - Simbata - " Ziua " aici incepe mai tirziu, pentru ca pina in jurul orei de 11 nu prea iesim din camper...Pe la 7-8 beau prima cafea, pe la 10 nevasta-mea..
Deja intre 11 si 12 misunam, apoi, pregateste 'coana micul de jun si asteptam sa soseasca chiflele. Spre deosebire de Vila Real, aici chiflele calde, sosesc la ora 12,30.

Imagine

Lumea se aduna cu banutii in mina, in jurul Renaultului si fiecare isi ia ce doreste, pt. ca e practic e o mica alimentara ambulanta. Noi avem abonament si nu ne pasa.
La prinz, ne-am trezit cu patronul, cu o butelcuta de lemn, "tip Maria Tanase", iar el, la stilul cum vorbeste si cum arata, juri ca-i Zorba Grecul..cu butelcuta sub brat..

Imagine

Va dati seama ce bucurie mi-a facut aceasta "atentie" asa incit i-am propus Mariei sa nu scape ocazia de a ne face o poza...Si uite asa m-a facut sa revin in Portugalia..

Imagine

Nu am scapat de el, pina nu am dat pe git licoarea aromata, care mi-a explicat ca e facuta de el in curte, in distilerie, din portocalele si mandarinele..nu va spun gustul.

Imagine

M-a privit multumit, apoi si-a continuat drumul cu butelcuta, la niste olandezi vecini...Are el clientii lui...Mi-am amintit de noi la Cheia, ca procedam identic cu clientii.
E o tactica excelenta de a te face sa te simti bine in curtea lui. In plus, se vede clar ca nu o face dintr-un interes, ci efectiv pentru ca asa ii este felul, l-am "citit" deja.

Am tras un cadru din curte, sosisera si vecinii, care isi scosesera ustensilele pentru a sta la plaja. Vorbisem pe net cu Ana fimea si tocmai in povestea ce iarna e acasa.

Imagine

Si pentru ca tot m-a intrebat Maria Holom, cum facem cu rufele, mi-a tras nevasta o poza, cum eu car cosul, asta da, dar la spalatul lor nu particip decit cu prezenta.

Imagine

In dreptul grupului sanitar sint cele doua tomberoane, alimentare cu apa pt camper, loc de golire wc. chimic, cu pompa la picior...iar cele doua cabine arata cam asa :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe acest individ paros nu l-am vazut pina in aceasta simbata. L-am strigat in fel si chip, l-am ademenit dar nu m-a bagat in seama de nici un fel. Cum s-o numi dinsul ?

Imagine

Am mai tras o fotografie cu o vedee de ansamblu a curtii. Patronul ne-a spus ca dupa weekend, circarii vor veni sa-si ia rulotele, caci incep turneele, cind infloresc pomii

Imagine

Am mers in orasel, Moncarapacho, ne-am luat cele necesare, pentru ca ce poate face un roman simbata seara ? Logic ca un gratar..si daca tot sintem ca acasa, am facut
In celelalte tari din Vest, nu exista sa faci gratar pe carbuni, mai ales intr-un camping, dar aici curtea prin spate e plina de gratare, ceea ce inseamna ca o sa mai venim.

Imagine

Imagine

Am desfacut si o bere portugheza numita Sagres si bineinteles ca am inchinat un pahar si in cinstea colegilor. Cu aceasta imagine inchid aici, stiind ca voi lua injuraturi.. :)

Imagine

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

CAMPING BLANES - Localitate Blanes cod 17300 - http://www.campingblanes.com/ - este situat pe malul marii, la 120 km de la Vama Franta-Spania.

Locatie suberba, in finalul orasului Blanes. Posibilitati multiple, 5 min pina in oras. Preturi cu card FICC si Acsi 14 euro. In full sezon conform siteului.

Mini Clip cu acest camping : http://www.youtube.com/watch?v=Pgc_8oafkw4

Ideal pt stationare in tranzit, dar si pentru citeva zile de odihna. Distanta spre Barcelona 65 km. Pentru intrebari suplimentare, contactati "autorul" :)

Vizionare placuta !
.
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Raspuns pt Traian B. referitor la intrebarea de ieri : Traiane, nu stiu care-i treaba, dar se vede ca tu ne-ai citit ideea pe care o dezvoltasem cu Maria cu o zi in urma.
Si noi ne-am gindit la aceasta varianta, de a petrece chiar 4 luni aici, decembrie-martie, asa cum vad ca fac destui vestici. Ideea, inca este in discutie si o judecam..
In urma acetei saptamini, vazind posibilitatile, pozitionarea fata de orase, clima, comportamentul oamenilor, nu mai zic de a gazdei, ne face sa analizam o varianta.
Niste olandezi vecini aici, isi lasa chiar camperul, e drept e un model mai vechi benzinar. De trei ani practica zborul cu avionul la Faro, de unde ii ia gazda cu masina.
Astazi voi discuta cu Eugen aceasta problema. Pot zice acum, ca deja ne simpatizeaza si deja putem discuta altfel. Voi, aflati pretul avionului, ca sa facem un calcul.

Imagine

Amplasarea locatiei este : La 2 km Moncarapacho 8700 ( unde ne facem si cumparaturile cu bicicleta ) - Olhao la 11 km ( Aldi - Lidl etc ) si Faro la 20 km ( aeroport )

.
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Você aprendeu a falar Português,(ai invatat sa vorbesti portugheju?) ,sa ne aduci oranjada d-aia de la butelcuta sa vedem daca e buna, distractie placuta in continuare ,obrigado por histórias e fotos... 😉
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Am cautat zboruri low cost spre Portugalia dar eu nu am gasit, probabil ca nu prea stiu eu sa caut. Cu Lufthansa un bilet dus intors pentru 2 persoane ar costa intre 450 si 650 euro dar la Faro e mai greu dar se poate mai usor la Lisabona. Perioada de cautare a fost in martie.
Oricum cei 10.000km facuti de voi dus intors cu masina ar insemna circa 800 euro motorina si circa 400 euro autostrazile. Ca timp drumul ar insemna intre 10 si 14 zile numai pe drum. Pentru cine are concediu limitat e nevoie de minim o luna ca sa te bucuri 2 saptamani de sejurul de acolo. Cu avionul inseamna 2 zile pierdute. Ca si costuri ar mai costa inchirierea unei masini si combustibilul pentru ea, circa 500 euro, si inca circa 500 euro mancarea si cazarea acolo o luna.
In concluzie cu 1500-2000 de euro s-ar putea sta in acel camping intr-o rulota o luna plecand din Romania cu un geamantan cu avionul, doua persoane.
Am tot vrut sa intreb: ai cauciucuri de iarna sau de vara? Daca sunt de iarna jumatate le uzezi in drumul asta pe sosele de vara.
Intreaba gazda daca stie undeva in apropiere un dealer de rulote si poate te duci sa le vezi, asa ca idee.
Mai vreau sa te intreb de ce gatiti in afara rulotei pe aragazul ala de campoanie desi aveti aragaz in rulota? Mirosuri si aburi?
Truma e necesara noaptea acolo? Rezervor de apa uzata e strict necesar in acel camping?
Intreb toate astea gandindu-ma la minimul de dotari ale eventualei rulote.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

1 Febr- Fiind "ziua noastra", mai precis 26 de ani de la oficiala ...si 29 de convietuire, nu am intrat pe net, pt ca ne-am sarbatorit .. :) Va dorim asemenea !

Pentru colegi, "o dedicatie muzicala" facuta azi, cu cea mai indragita solista portugheza, care cred si sper, sa aduca o nuanta de "mai bine" intre toti ai nostri..

DULCE PONTES, cinta, pentru dvs. : http://www.youtube.com/watch?v=064bzfGrCkg - (Poate ca aceasta piesa, va ajunge si pe topicul cu "muzica de calitate")

Linkul dupa care "m-am inspirat" , in vizita Portugaliei , il aveti aici : http://www.youtube.com/watch?v=k-136nBM ... plpp_video

Imagine

...Amor A Portugal ...
Scrie răspuns