28 Ian 2012 - Simbata - " Ziua " aici incepe mai tirziu, pentru ca pina in jurul orei de 11 nu prea iesim din camper...Pe la 7-8 beau prima cafea, pe la 10 nevasta-mea..
Deja intre 11 si 12 misunam, apoi, pregateste 'coana micul de jun si asteptam sa soseasca chiflele. Spre deosebire de Vila Real, aici chiflele calde, sosesc la ora 12,30.
Lumea se aduna cu banutii in mina, in jurul Renaultului si fiecare isi ia ce doreste, pt. ca e practic e o mica alimentara ambulanta. Noi avem abonament si nu ne pasa.
La prinz, ne-am trezit cu patronul, cu o butelcuta de lemn, "tip Maria Tanase", iar el, la stilul cum vorbeste si cum arata, juri ca-i Zorba Grecul..cu butelcuta sub brat..
Va dati seama ce bucurie mi-a facut aceasta "atentie" asa incit i-am propus Mariei sa nu scape ocazia de a ne face o poza...Si uite asa m-a facut sa revin in Portugalia..
Nu am scapat de el, pina nu am dat pe git licoarea aromata, care mi-a explicat ca e facuta de el in curte, in distilerie, din portocalele si mandarinele..nu va spun gustul.
M-a privit multumit, apoi si-a continuat drumul cu butelcuta, la niste olandezi vecini...Are el clientii lui...Mi-am amintit de noi la Cheia, ca procedam identic cu clientii.
E o tactica excelenta de a te face sa te simti bine in curtea lui. In plus, se vede clar ca nu o face dintr-un interes, ci efectiv pentru ca asa ii este felul, l-am "citit" deja.
Am tras un cadru din curte, sosisera si vecinii, care isi scosesera ustensilele pentru a sta la plaja. Vorbisem pe net cu Ana fimea si tocmai in povestea ce iarna e acasa.
Si pentru ca tot m-a intrebat Maria Holom, cum facem cu rufele, mi-a tras nevasta o poza, cum eu car cosul, asta da, dar la spalatul lor nu particip decit cu prezenta.
In dreptul grupului sanitar sint cele doua tomberoane, alimentare cu apa pt camper, loc de golire wc. chimic, cu pompa la picior...iar cele doua cabine arata cam asa :
Pe acest individ paros nu l-am vazut pina in aceasta simbata. L-am strigat in fel si chip, l-am ademenit dar nu m-a bagat in seama de nici un fel. Cum s-o numi dinsul ?
Am mai tras o fotografie cu o vedee de ansamblu a curtii. Patronul ne-a spus ca dupa weekend, circarii vor veni sa-si ia rulotele, caci incep turneele, cind infloresc pomii
Am mers in orasel, Moncarapacho, ne-am luat cele necesare, pentru ca ce poate face un roman simbata seara ? Logic ca un gratar..si daca tot sintem ca acasa, am facut
In celelalte tari din Vest, nu exista sa faci gratar pe carbuni, mai ales intr-un camping, dar aici curtea prin spate e plina de gratare, ceea ce inseamna ca o sa mai venim.
Am desfacut si o bere portugheza numita Sagres si bineinteles ca am inchinat un pahar si in cinstea colegilor. Cu aceasta imagine inchid aici, stiind ca voi lua injuraturi.. :)
.