stanciu andrei scrie:stie cineva ce se intampla daca ai o masina care goala cantareste 1000 kg, si tragi o rulota de 1100mma. daca te opreste politistu ce iti poate face? o amenda sau dosar penal? daca ai b+e poti conduce acest ansamblu?
in urma acestei intrebari si a raspunsurilor date de cativa colegi ulterior, cu care eu nu sunt lamurit in totalitate, am scris politiei rutiere exact despre aceasta situatie si despre consecinte daca este cineva "prins" ...nu am primit exact din partea lor raspuns vis-a-vis de solicitarea mea, nu ma asteptam sa-mi raspunda astfel...dar vorba aia...unde dai si unde crapa!!!...o sa transmit in original raspunsul la un moderator pe mail
Intrebare pusa in mail suna asa :
"Buna ziua,
Ma numesc Radu Nicolae si am urmatoarea intrebare...
Ce consecinte sunt daca un conducator auto cu permis de conducere categoria "B", conduce un ansamblu de vehicole format dintr-un turism care poate tracta legal o remorca de 1000kg si o remorca cu mma de 1100 kg, deci cu 100kg mai mult decat greutatea turismului? Este un caz penal?
Se stie ca mma a remorcii nu trebuie sa depaseasca masa vehicolului tragator, exista vreo varianta legala in a conduce acest ansamblu aratat in intrebarea de mai sus stiind doar ca , conducatorul auto are permis doar de categoria "B", necesita si o alta categorie, de exemplu, categoria "E" ? "
Raspunsul primit este :
R O M Â N I A
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
DIRECÅ¢IA GENERALÄ‚ DE POLIÅ¢IE A MUNICIPIULUI BUCUREÅžTI
BRIGADA RUTIERÄ‚
Domnului/Doamnei,
Radu Niky
Ca urmare a petitiei dumneavoastra adresata Brigazii Rutiere prin e-mail si inregistrata cu numarul ( ), va comunicam urmatoarele:
In conformitate cu art. 30 lit. c, din R.A.O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificat si completat, pentru a conduce pe drumurile publice un ansamblu de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg este necesara dobandirea Categoriei BE.
Sanctiunea pentru nerespectarea prevederilor articolului mai sus mentionat este reglementata de art. 86 alin 2 din O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si completata, care prevede inchisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Cu stimă,
ŞEFUL BRIGĂZII RUTIERE,
Comisar şef de poliţie
NICU DRAGOÅž