INCEPATORI :utile

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Constantin Curelea
Membru CD
20

Re: INCEPATORI :utile

Mesaj de Constantin Curelea »

Deosebit de util tuturor rulotistilor este acest articol.
Nu degeaba, un indice important pentru orice rulota, este viteza maxima pe care poate, constructiv, sa o atinga, tipul de cupla cu care este dotata.
Oricum, regulamentul de circulatie, ne obliga sa rulam, in afara localitatilor, cu 10 km/h mai putin atunci cand tractam remorca
fata de viteza maxima permisa vehiculului tragator.
Fenomenul turbionar care apare, de ,,sugere" a celui mic de catre cel mare, de intrare in balans, se evita prin reducerea vitezei.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Legislatia la noi nu prea este actualizata din acest punct de vedere, este aceeasi din 1986 de cand am luat eu permisul, probabil e mult mai veche de atat.Daca un turism are maxima de 130km/h de mers pe autostrada nu este recomandat sa mergi cu 120km/h cu rulota, in tari precum Olanda si Germania sunt indicatoare speciale pentru rulote, de exemplu in Olanda am vazut semn cu 80km/h, iar in Germania ai voie sa mergi cu 100km/h doar daca ai sistem antibalans. Din filmare se observa clar ca rulota circula mult prea repede, cel care filmeaza merge cu 90km/h iar rulota cred ca merge cu cel putin 110km/h, dupa depasirea celui care filmeaza se observa ca rulota era in balans deja si avea timp sa o redreseze prin reducerea vitezei pana sa ajunga sa depaseasca si TIR-ul din fata dar a ignorat iar balansarea s-a accentuat.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

In afara localitatilor nu inseamna neaparat numai autostrada. La noi ar fi 90 km/h sau 80 km/h pe drumurile national europene si expres, respectiv pe alte categorii de drumuri.
Faptul ca individul din film era pe autostrada l-a determinat sa mearga cu viteza excesiva.
Dar l-a si ajutat pentru ca, dupa impact, nu l-a acrosat nimic din faţă.
Inchipuiti-va evenimentul petrecut pe orice alt tip de drum decat autostrada, cand se facea depasirea trecand de axa drumului.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Alin Mihaila
Membru asociat
12
Oras: București
Data nasterii: 08 Iul 1981

Mesaj de Alin Mihaila »

Un clip interesant, zic eu, despre cum ar trebui pregatit ansamblul auto-rulota pentru drum...
https://www.youtube.com/watch?v=dEX60hl8Yn0
Dacia Duster 1.5 dCi, 4x4 + Hobby 440 Excellent Easy
Totul pentru țară, nimic pentru mine- Carol I
Tel. 0748124289
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Cred că mă încadrez bine cu întrebările mele. :D
Nu doresc să deschid un topic nou.
Aș dori să primesc niște sfaturi de la colegii cu mai multă experiență. 8)
Eu sunt rulotist de un an. :|

De fiecare dată când plecăm cu rulota de acasă, la sfârșit de săptămână, pentru câteva zile, avem foarte, foarte mult de muncit. Facem ore întregi bagajele. MAI ALES SOȚIA! :oops:
Cei care mă cunoașteți, știți că țin rulota la părinții mei. Când plecăm de acasă, am de făcut câteva transporturi, cu mașina, cu bagajele pentru rulotă: lenjerie, perne, plăpumi, tot ce ține de bucătărie (inclusiv mâncarea), obiectele de igienă personală, haine, apă și multe, muuuulte alte mărunțișuri, lucrurile copiilor, jucăriile lor, jocurile lor etc etc etc. Nu las lucrurile în rulotă pentru ca să nu prindă praf.
În aceste condiții, prima parte a ieșirii – plecarea de acasă – se transformă într-un stres demn de luat în considerare, un stres care umbrește într-o măsură considerabilă, plăcerea de a ieși cu rulota.
Ce mă sfătuiți să fac? Voi cum procedați? Poate aveți o soluție simplă și eficientă la aceste probleme și eu nu știu. :?:
Vă mulțumesc pentru răspunsuri,

Florin
+40 749 233 299 (Orange)
Ionut Irimia
Membru CD
15
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Cum am zis si azi Florine,rulota trebuie sa aiba inventarul ei..vesela,tacamuri,asternuturi,si toate cele de la un bat de chibrit,la baterii, cafeaua,zaharul, si tot ce tine de bucatarie..Deoarece am văzut ca iesi des,nu cred ca se depune praful,.. Golirea o poți face la sfârșitul sezonului, sa nu mucegaiasca asternuturile,si sa nu uiti alimente in ea de nici un fel..la mine au tabarat soarecii!

Trimis de pe al meu E2303 folosind Tapatalk
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Rulota este "o casa pe roti". Majoritatea celor enumerate, raman permanent in rulota, cu exceptia perioadei de stationare indelungata a rulotei.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
buzoianu alexandru
Membru forum
8
Oras: bucuresti
Data nasterii: 18 Aug 1977

Mesaj de buzoianu alexandru »

Salut. Pentru ca este prima oară cand postez si fiind si rulotist începător m-am gândit ca aici ar fi locul unde sa va cer câteva sfaturi. Am o rulota Hobby cu MMA 1500 pe care o sa o trag cu un Santa Fe . Am calculat si ansamblul total este de 4010 drept pentru care am obținut deja permisul de B96. Peste 3 saptamâni intenționez sa plec cu familia in Europa, către Legoland si Europa Park din Germania. v-as ruga daca puteți sa ma ajutați cu ceva sfaturi de drum, pe unde ar fi mai bine sa ies din tara având in vedere ca plec din Bucuresti si as vrea sa campez undeva înainte de ieșirea din tara. Ruta in linii mari ar fi: Bucuresti- Nadlac sau Cenad (nu stiu sigur pe unde e mai bine) - Rust Austria la Family Park - Abersee- Leogland Germania- Europa park Germania. Încă nu am hotărât exact pe unde sa o iau la întoarcere. Daca ma puteți ajuta cu sfaturi ar fi perfect. Ce as vrea sa mai stiu este daca trebuie sa plătesc vigneta si pentru rulota in Ungaria, Austria si Germania. La campingurile din afara cum se procedează: se face rezervare cu o zi înainte sau merg direct si văd daca găsesc loc?
Menționez ca am ieșit o singura data cu rulota acum o luna la vampire camping din Bran unde am stat 2 nopți, deci prea multă experiența nu am.
Multumesc in avans pentru sfaturi si sper ca nu am greșit locul de postare.
Numai bine si ma bucur ca fac si eu parte acum din clubul rulotistilor si pe viitor voi veni si eu cu impresii din călătoriile mele cu rulota.
Hobby Excellent Easy 540
Achim Dan
Membru forum
9
Oras: Chisineu Cris
Data nasterii: 19 Mai 1977

Mesaj de Achim Dan »

In ungaria plătești doar pentru masina, si doar pentru autostrazi
Nu plati in ungaria plăteste la noi la petrom sau la mol

Send form Samsung using Tapatalk.
Passat 1.9 tdi 131hp, Hobby 495 DeLuxe
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Daca vi din Bucuresti cred ca tot Nadlac e cea mai buna iesire din tara, mai ales ca mai nou de la Arad pleaca o noua autostrada iar punctul de trecere al frontierei este pe autostrada. Daca vrei sa faci pauza o noapte iti recomand Camping Motel Mako. Este un camping mare dar linistit pe malul Raului Mures.
In general este bine sa-ti faci un plan si sa faci rezervare pe la toate campingurile unde vrei sa opresti, altfel poti avea marea surpriza sa nu gasesti loc liber de campare fiind plin sezon.
Facand un plan cu locurile unde vrei sa opresti iti poti lua in calcul si cat conduci si cat vrei sa conduci pe zi. Eu am mai oprit si in parcari chiar am oprit o data in parcarea de la Nadlac de dupa trecerea frontierei (veneam din Austria) langa punctul de cumparare a ROvignietei. O sa vezi ca parcarile de pe autostrada din Austria si Germania chiar au locuri speciale pentru Campere unde gasesti apa si curent cu fise, acolo poti inopta chiar daca nu esti cu camperul ci cu rulota. In general incearca sa eviti parcarile de autostrada de pe langa marile orase ca Budapesta de exemplu, sunt mai facile hotilor. Te poti orienta dupa numarul de autotrenuri parcate, ei facand aceste rute constant stiu unde e mai sigur sa parchezi si unde nu.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
buzoianu alexandru
Membru forum
8
Oras: bucuresti
Data nasterii: 18 Aug 1977

Mesaj de buzoianu alexandru »

Multumesc mult pentru informatie. Bine de stiut ca se poate face si la noi sa nu mai opresc la unguri.
Hobby Excellent Easy 540
Ionut Irimia
Membru CD
15
Data nasterii: 18 Dec 1981

Mesaj de Ionut Irimia »

Se poate lua de la Peco Moll,de preferat de luat din orașul de reședință, s au mult înainte de vama,de obicei in pecouri inaite de vama,daca e aglomerat, vor spune ca nu le merge aparatul din comoditate.. E 47 lei pt 10 zile

Trimis de pe al meu E2303 folosind Tapatalk
Irimia Ionut & Mirela , Camper Adria Coral 670SL,Telefon 0744627398,mail:ionut_jeremy@yahoo.com
Scrie răspuns