Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
greutatea masinii este de 1000kg, si mma de 1450.cand am luat rulota eu ma uitasem la 1450mma.
deocamdata pana ma voi hotara ce sa fac sa iau E sau schimb masina, o sa o trag cu un logan de la prieteni. dar din ce a scris Vali mai sus "Altfel OBLIGATORIU categ. "E" (chiar daca autoturismul tragator se incadreaza la tracatare ca si MMA si intreg ansamblul NU depaseste 3500 KG)." inseanma ca nici cu loganul nu ai voie sa tragi? m-am uitat la logan si are masa autorizata de tractare cu disp. de franare 1100kg.
Ultima oară modificat 17 Feb 2011, 11:52 de către stanciu andrei, modificat 1 dată în total.
Uite ce spune "legea"
Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
..................................
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, în afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
c) CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a întregului ansamblu depaseste 3.500 kg;
stanciu andrei scrie:greutatea masinii este de 1000kg, si mma de 1450.cand am luat rulota eu ma uitasem la 1450mma.
deocamdata pana ma voi hotara ce sa fac sa iau E sau schimb masina, o sa o trag cu un logan de la prieteni. dar din ce a scris Vali mai sus "Altfel OBLIGATORIU categ. "E" (chiar daca autoturismul tragator se incadreaza la tracatare ca si MMA si intreg ansamblul NU depaseste 3500 KG)." inseanma ca nici cu loganul nu ai voie sa tragi? m-am uitat la logan si are masa autorizata de tractare cu disp. de franare 1100kg.
Toate motorizarile de Logan, 1.4 si 1.6 benzina si 1.5 diesel, la berline ...poate sa tracteze o remorca cu mma 1100kg, cum ai zis ca rulota are mma-ul de 1100 nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji daca vei trage cu un Logan...prin absurd daca ai trage o remorca mai grea decat vehicolul tragator este doar o infractiune numai sa nu depasesti in ansamblu 3500kg...deci , nu trebuie sa iei "E"ul , doar ca vei primi amenda, nu stiu cat...dar in ultima vreme s-au inmultit rulotele in trafic si au inceput sa opreasca pentru controale si se uita chiar la cat are voie masina sa traga
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Rectific atunci...contraventie, in nici un caz nu este dosar penal din acest lucru, orice ansamblu pana in 3500kg se conduce cu "B", iar in cazul prezentat nu se ajunge la 3500kg
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Sunt subiecte care au mai fost dezbatute si lamurite cu argumente, dar se pare ca nu ati avut rabdarea sa le cititi.
Se pare ca nici OUG 195 nu l-ati citit ! http://www.legislatia-rutiera.ro/ordonanta-de-urgenta/ Cititi-l si dupa aceea discutam. In orice caz, nu dezinformati !!!!!
Sandu Toma scrie:Sunt subiecte care au mai fost dezbatute si lamurite cu argumente, dar se pare ca nu ati avut rabdarea sa le cititi.
Se pare ca nici OUG 195 nu l-ati citit ! In orice caz, nu dezinformati !!!!!
am citit din scoarta in scoarta acest forum,in afara de cunostintele mele in legislatie rutiera, chiar aceasta "varianta" de a trage o rulota mai grea mi-a atras atentia ca rezolvare data de altii, oricum...mma rulotei nu trebuie sa depaseasca masa vehicolului tragator si ...punct...colegul care a expus aceasta problema trebuie indrumat spre rezolvare nu speriat
Niky si Lavinia Radu
tocmai asta este problema, de inteles, am inteles ca nu ai voie sa ai mma-ul rulotei mai mare decat greutatea masinii goale. si da te opreste nenea politistul si te gaseste cu rulota mai mare ca masina, unde te incadreaza la contraventie sau infractiune! asta nu am gasit pe nicaieri pe forum.
Sandu Toma scrie:Sunt subiecte care au mai fost dezbatute si lamurite cu argumente, dar se pare ca nu ati avut rabdarea sa le cititi.
Se pare ca nici OUG 195 nu l-ati citit ! http://www.legislatia-rutiera.ro/ordonanta-de-urgenta/ Cititi-l si dupa aceea discutam. In orice caz, nu dezinformati !!!!!
Corect, va rog si eu insistent: nu dezinformati! Unii, se pare ca mai au de citit, pana se pun la punct cu legea. :lol:
@stanciuandrei Te incadreaza la PENAL, punct. Tractarea unei remorci cu MMA > masa proprie a vehicolului care tracteaza necesita B+E, deci tractarea cu B constituie infractiune :wink:
Cred ca puneti problema putin gresit.Ai voie sa tragi cu masina o rulota care sa depaseasca greutatea proprie a masinii dar trebuie sa ai carnet categoria B+E(chiar daca ansamblul nu depaseste 3500kg) in consecinta daca te opreste si nu ai decit categoria B este exact ca si cind cu A conduci o masina sau cu B conduci un camion sau un autobuz .Eu stiu ca conducerea unui vehicol cu carnet cu categorie necorespunzatoare este infractiune (adica pedeapsa este penala-nu stiu daca amenda sau cu privare de libertate sau cu suspendare- cert este ca este penala)
Adica poti tracta o remorca mai grea decat este specificat in talonul vehiculului tragator la rubtica "masa maxima remorcabila"? Dati-mi voie sa ma indoiesc.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
De unde ai inteles asta ? :shock:
Exemplu :
Opel Frontera MMA=2100 Kg
Masa proprie=1561 Kg
Remorcabil = 2000Kg
Categ B 2100 + 1400 = 3500 Kg OK
Categ BE 2100 + 2000 = 4100 Kg OK
Alt exemplu :
Volkswagen LT 35 MMA=3500 Kg
Masa proprie = 1980Kg
Remorcabil cu frana = 2000Kg
Remorcabil fara frana = 750 Kg
Categ B 3500 +750Kg = 4250 Kg OK ( Art 30 Pct 2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;)
Categ BE 3500+2000Kg = 5500Kg OK