Ministerul Turismului este cel care clasifica unitatile de tip turistic ... din ce stiu eu .
Acestea pot alege sa accepte sau nu vouchere de vacanta pt. care vor primi la 30 de zile in cont banii dupa depunerea lor la emitent ... (emitent) care de asemenea are si el comisionul sau de cca. 1....1,5%...
La noi la firma ani de zile am acceptat bonuri de masa Ceque Dejuner si Sodexo pas bonurile de masa ( la alimentara ) pe care la final de luna , atunci cand le depuneam ....( la emitent ) ....in urmatoarele 30 de zile primeam in cont banii, mai putin un comision de 1% ..1.5%.
Pt. a accepta bonuri era nevoie de o intelegere / contract cu emitentii de vouchere care se face pe fax/ mail in 5 min ... cu copie dupa CUI si cod CAEN ca sa se vada faptul ca ai comert cu produse alimentare ...in activitate sau restaurant ori catering ( alim. publica ) .
Mai am si o varianta mai putin ortodoxa... poti accepta bonurile , apoi le dai la Cora/ Auchan / Kaufland sau unde vrei sa le cheltui pt ca nu-ti cere nimeni buletin cand le cheltui ....
NU stiu cum e la acestea de vacanta pt ca astea ”exprira” sunt ca vucherul de la rabla....
.... sunt nominale si de folosit doar in Ro , deci nu te poti duce cu ele sa iei sejur in Grecia.... de la o ag. turism ...