topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Foarte frumoasă prezentarea călătoriei voastre în Austria. Am revăzut locuri dragi dar și campinguri și locuri pe care nu le-am vizitat. Mi-a plăcut expunerea concisă, la obiect, pozele și, bineânțeles întreaga voastră aventură prin Austria. Telegondolele care acum le-ai pozat goale, iarna nu se opresc deloc. Schiorii se urcă din mers pentru a micșora timpul în care stai la rând. Felicitări !
Cu stimă,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Pasul Timmelsjoch din Alpi – o sosea pana aproape de 2.500 de metri
Fascinatia inaltimilor nu se opreste aici: cel mai impozant drum panoramic al Tirolului este accesibil chiar din Ötztal. Timmelsjoch te duce direct in Merano/Italia, dar nu oricum, ci la o altitudine de 2509 m, intr-o experienta cu 5 puncte de atractie care fascineaza prin arhitectura moderna si felul in care afli secretele locurilor.
Un drum absolut fantastic unde veti intalni o multime de motociclisti, uneori mai numerosi decat masinile. Mai multe puncte de belvedere sunt amenajate pe acest drum si merita sa va opriti cateva minute pentru a admira peisajele. Tariful pentru masini este de 16 euro (dus) sau 21 euro dus intors (intoarcerea nu trebuie efectuata in aceeasi zi). De mentionat ca daca veniti dinspre Italia si doriti doar sa ajungeti in varf, dar nu intentionati sa treceti in Austria (unde se afla punctul de taxare) nu va trebui sa platiti. Coborarea spre Solden este abrupta - atentie la viteza.
Este deschis doar de la inceputul lunii iunie pana la finele lunii octombrie (daca nu cumva vremea nefavorabila nu permite asta). Circulatia este permisa doar pe timpul zilei, intre 7 dimineata si 8 seara.
Frumos tot topicul, excursia in sine. Bravo si felicitari, atit pentru descriere, cit si pentru fotografii.
Deocamdata, se incadreaza pe primele locuri in topul descrierilor a excursiilor. Felicitarile noastre !
Multumesc de aprecieri :D Continuam:
Tirolul nu era foarte cunoscut pentru turismul estival. Nici nu prea a avut cu ce. Cu ceva ani în urma, prin 2007 cand am fost pentru prima oara in Langenfeld,în afara de hiking, sprituri pe la crasme sau baruri si vreun fugarit de marmota pe vreo vale alpina, nu prea aveai ce sa faci. Pe de alta parte, austriecii si-au dat seama ca motorina nu prea face casa buna cu ghetarii si ca ca în scurt timp ii vor pierde, drept pentru care au început sa investeasca masiv in infrastructura turistica estivala. Asa a aparut Aqua Dome, Area 47,infinitele piste pentru biciclete si asa mai departe.
Daca acum cativa ani grosul turistilor erau contabilizati iarna, astazi balanta tinde sa se echilibreze. Acum valea este plina de turisti: vin pentru wellnes, pentru peretii de escalada, pentru ciclism montan, pentru piscinele in aer liber (credeti-ma, o piscina la munte este mult mai meseriasa decat una la mare), pentru drumetii montane, pentru relaxare in stare pura si asa mai departe. Desi valea are doar 70 km lungime, nu s-ar zice ca ai putea face atâtea lucruri. Totusi în ultimii ani austriecii s-au concentrat foarte bine si au reusit sa dezvolte o infrastructura turistica de mare clasa pentru sezonul de vara. A fost descoperit, congelat, un om din epoca bronzului. Astfel a rezultat Otzidorf. Au dibuit ceva ape termale, au ridicat o investitie de 70 de milioane de euro –Aqua Dome si asa mai departe. O idee foarte buna este sa va procurati un card de vacanta Ötztalcard sau Ötztal Premiun Card. Cu aceste carduri aveti acces gratuit la majoritatea obiectivelor turistice de pe vale.
Fara a gresi prea mult, cred ca în acest moment Austria este unul dintre liderii turismului european in materie de inovatie si dinamica.
In 2018 cred ca am sa stau 2-3 zile la camping Center Oberland din Bahnhof care este la cativa pasi de Area 47.
Asta a fost tot despre cele doua campinguri si ce se poate face prin imprejmurimi. Cred ca v-am starnit interesul prin aceasta plimbare virtuala .
Camping Ötztal Längenfeld-2019
Nu ne-am putut abtine si i-am mai facut o vizita de 4 zile si in acest an.Frumoasa ,,rau" Valea Otztal.
In 2019 au fost recompartimentate si modernizate grupurile sanitare in acest camping.Toate dotarile sunt la nivelul unui hotel de lux modern.Intrarea in cladirea grupurilor sanitare se face pe baza de cartela iar preturile au ramas neschimbate.