Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ramane de vazut cum se recupereaza banii aia.
Impozite anuale pentru fiecare posesor de auto inmatriculat dupa 1 februarie, etc......
Chiar nu stiu cum o sa fie
VW Touran 2.0TDI, 140 CP+Lunar Chateau 500
Echipa de interventie - Brigada Anti Zombi Fagaras
Combustibil mai scump cu aprox 5 bani pe litru inclusiv pt. cei care au barca cu motor, scooter , ATV , drujba , camion , autoturism ,vapor , centrala pe pacura, pe disel , fiecare polueaza... oricine foloseste combustibil... iar cei care au platit aceasta taxa de poluare fie ea taxa sau timbru de mediu, sa recupereze plata .
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Am si eu doua intrebari pentru unii...
1. Daca a existat aceasta taxa, nu au existat pe drumurile patriei "junghiuri"? Ba eu cred ca au existat si... cred ca erau mai periculoase fiind inmatriculate pe BG (fara asigurari si alte cele)
2. Nu credeti ca... atatia ani cat in RO au fost taxele astea mari dar, totusi, pe drumurile Romaniei circulau tiruri de BG pline cu toate rapandulele din Vest, s-or fi terminat si pe-afara junghiurile? Eu, sincer va spun, cred ca s-au cam terminat! Asta o spun si datorita faptului ca... in ultima vreme, aceleasi tiruri vazute, erau incarcate cu masini ceva mai noi si... ceva mai putin junghiuri!
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
1. Bă au existat, deci trebuia înăsprităvlegislația, nu relaxată.
Cred că ar trebui să fie controlate mai drastic autoturismele, indiferent de vechime, ca să respecte normele de poluare și siguranță.
2. Junghiurile nu se termină în vest niciodată.
Orice mașină poate ajunge junghi când este foarte veche sau este neîntreținută corespunzător.
Raul Paltineanu scrie:Eu sunt curios daca vor returna banii celor care au platit taxa si prin ce metode.
Eu am înțeles că trebuie să-i returneze.
Dar dacă procedura e la fel de complicată ca returnarea parțială a taxei în cazul exportului ulterior al mașinii (am experimentat eu asta) atunci poți să-i spui adio, deoarece mi-au cerut chitanța originală de plată a taxei, iar fără asta nu s-a putut face nimic.
Pentru vehementa dlui Cristian Pascu, raspund cuno intrebare?
1. Mi s-ar parea ca ati dori reintoarcerea la "exigentele exagerate" ale RAR-ulu de la-nceputurile anilor 2000 cand daca dadeai spaga treceai inspectia si cu o masina de 10 ani. Iar, daca nu dadeai spaga, nu luai inspectia nici daca avea 2 luni!
2. Ce-i mai junghi, un Audi din Germania din 2005 cu 250 kkm sau un Audi din 2009, dar luat din Ro, cu 150 kkm.
Hai sa fim seriosi si sa facem un exercitiu de imaginatie cum ca aceasta taxa nu ne-a tinut departe de junghiuri dar, in schimb ne-a scapat de bani la buget (cu varianta BG) si ca... pe undeva, ar fi mult mai normal ca acesti bani sa fie incasati printr-o suplimentarea a costurilor la carburant! Pana la urma, cine consuma si polueaza.
Si, ca o concluzie finala (a mea!), as fi destul de nemultumit sa platesc o taxa exorbitanta pentru o autorulota pe care o folosesc doar o luna pe an in contrapartida cu plata unei taxe suplimentare in carburant pe care-as plati-o si in restul celor 11 luni din an cand imi folosesc Duster-ul la care nu am platit taxa (de nici un fel) ajutand astfel si bugetul tarii
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Răspunsurile mele la întrebările tale:
1. În niciun caz nu-mi doresc asta.
2. Depinde de modul în care mașina a fost utilizată și întreținută mașina respectivă.