Permis B sau B+E?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Fabian Karoly
Membru forum
17

Mesaj de Fabian Karoly »

Vreti sa-mi spuneti acum ca mi-am luat rulota de 900kg degeaba? Puteam sa-mi iau si de 1100kg cam ce vroiam cu 2 paturi separate ??!!! Ma impusc. AM RULOTA DE VANZARE !!!! :D :D :D Sunt chiar curios ce o sa discutati aici!!

Nissan Terrano 2,7 TDI + T.E.C. Weltbummler TT2
Lorant Istvan
Membru forum
18
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 09 Iul 1975

Mesaj de Lorant Istvan »

Eu am fost in mai 2007 de doua ori in audienta la seful POL. Rutiere din Tg.Mures (co-autorul celui mai nou cod rutier valabil in Ro) si am discutat cu el legat de acest subiect si mi-a spus clar: CONDUSUL CU CATEG. B A UNUI ANSAMBLU FORMAT DIN VEHICUL TRAGATOR + REMORCA (ORICE FEL) CERE DEPASESTE 3500 KG SE CONSIDERA INFRACTIUNE SI SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE
Eu am avut dosar de urmarire penala solutionat cu scoatere de sub urmarire pentru un Toyota Hi lux de tereen si o remorca goala care impreuna au depasit 3500 GMA iar cele doua greutati proprii erau mai mici impreuna de 2800kg. In Tg. Ms la procuratura se pot intilni cam 20 de cazuri pe luna
Asa ca fratilor jucati-va.....pana va prinde!!! :wink:
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

nomads-lorildike scrie: Eu am avut dosar de urmarire penala solutionat cu scoatere de sub urmarire pentru un Toyota Hi lux de tereen si o remorca goala care impreuna au depasit 3500 GMA iar cele doua greutati proprii erau mai mici impreuna de 2800kg. In Tg. Ms la procuratura se pot intilni cam 20 de cazuri pe luna

Pai ....ti-au dat amenda penala sau ai castigat?
Lorant Istvan
Membru forum
18

Mesaj de Lorant Istvan »

Am platit 430 Ron amenda administrativa , permisul de conducere suspendat cu drept de circulatie, prelungire dovada valabila 30 de zile, lunar politie - parchet - politie dupa dovada.....A durat doar 11 luni pina am castigat.... :twisted: :twisted: :twisted: ....... avis-amatorilor nu va doresc sa treceti prin asa ceva si va rog sa nu mai transmiteti chestii eronate pe forum legat de categoria B+E
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Cititi asta "Directiva permite detinatorilor de premise de conducere de categorie B sa conduca un vehicul cu o remorca de pâna la 4250 kg. Cu alte cuvinte, proprietarii de caravane nu vor avea nevoie de un permis de conducere de alta categorie decât cel pe care îl folosesc pentru autovehicul cu care trag rulota." ...aici http://www.apropo.ro/channels/utile_si_ ... 42025.html
Lorant Istvan
Membru forum
18

Mesaj de Lorant Istvan »

Citez de pe linkul respectiv: "Permisele nu vor fi înlocuite imediat. Toate permisele de conducere valabile în prezent se vor înlocui pâna în 2017. O data cu emiterea noului permis de conducere, nu va fi obligatorie preschimbarea celor în uz, ele ramânând valabile în paralel pentru perioada pentru care au fost emise."

2017 + 10 ani (sistemul romanesc) inseamna alte cateva zeci de mii de dosare penale :wink: :wink: :wink:
Calin Lisovschi
Membru forum
18

Mesaj de Calin Lisovschi »

salut,

@ lori: ba cam inclin sa te contrazic: o lege intra in vigoare de la data publicarii INDIFERENT daca este dat un termen de gratie sau nu; DOAR in cazul in care este specificat in mod expres un lucru, atunci nu se afla sub incidenta acelei legi.

pe de alta parte, daca studiati textul regulamentului de aplicare a codului rutier, observati urmatoarele:

Art. 6. In sensul prezentei ordonante de urgenta, expresiile si termenii de mai jos au urmatorul inteles:
4. ansamblu de vehicule - vehiculul cu motor cuplat cu unul sau doua vehicule, care circula pe drum ca o unitate;
27. remorca - vehiculul fara motor destinat a fi tractat de un autovehicul sau de un tractor;
28. remorca usoara - remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
29. semiremorca - remorca a carei masa totala maxima autorizata este preluata in parte de catre un autovehicul sau de catre un tractor;

Art. 30 Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas;
CATEGORIA B: autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3. 500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;
ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;
ansamblul de vehicule a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3. 500 kg, format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca, a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;
CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3. 500 kg

Deci, eu inteleg ca noi avem semiremorci sau gresesc?
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

In talonul masinii este scrisa greutatea pe care are voie sa o tracteze masina , respectiv cu dispozitiv de franare si fara. Pentru B este important ca ambele greutati (a masinii si a remorcii ) sa nu depaseasca 3500kg.
Ex: masa maxima autorizata cu disp de franare(rulota) pe un talon 1050kg. Greutatea masinii 1503 kg goala si 2070 plina rezulta 3120 kg tragator + remorca. Trebuie respectat ce este scris pe talonul masinii. Chiar daca ai B+C nu poti tracta o greutate mai mare. Talonul nu-ti permite.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

@Klinutu Semiremorca este cea de tir sau trailer la care o parte semnificativa din greutare este suportata de catre vehicolul tragator (nu 75kg).
Poti sa vezi ca in talon scrie „remorca” cu destinatie speciala si nu „semiremorca”.
Daca ti-ar ajuta cel de sus sa-ti iei un FORD EXPLORER sau NAVIGATOR pick-up la care sa atasezi o semiremorca „fift wheeler” ....
Orice problema are o rezolvare practica
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Legea e tot aia dar s-ar fi mutat limita de la 3500 la 4250!
Piriu Nicolae
Membru fondator
19
Oras: Craiova
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Piriu Nicolae »

Din cate stiu eu remorca (sau rulota) care are o singura axa se mai numeste si semiremorca, pt. ca are o axa. indiferent de greutatea ei proprie sau maxim admisa. In cazul in care rulota are doua axe atunci se poate numi remorca.
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

„semi” inseamna ca o parte din greutate se sprijina pe tragatot (nu numai 75 kg)
Orice problema are o rezolvare practica
Scrie răspuns