Atentie,
din ce știu eu bateria nu trebuie descarcată mai mult de 50%!. In calcule ati luat in calcule capacitatea bateriei 100%. Cand acumulatorul ajunge la 10V este in principiu compromis.
Mai departe calculele par sa fie facute in mod liniar, dar descarcarea bateriei nu este liniara, descarcarea bateriei urmeaza o curba complexa si care depinde de mai multi parametri (temperatura, rata de descarcare).
Catuati pe google:
lead acid discharge curves.
Mai departe as chestiona modul in care evaluati starea de incarcare a bateriei. Cu voltmetru se poate evalua starea de incarcare numai in repaus, adica cu toti consumatorii deconectati. In practica tensiunea scade odata cu cresterea consumului, asa ca un 12V masurat cu bateria in sarcina nu-i tot una cu 12V masurat cu bateria in repaus. Cat de mult scade depinde de rata de descarcare si modul de constructie al bateriei. Capacitatea disponibila a bateriei depinde de asemenea de rata de descarcare, de citit despre coeficientul Peukert
pe Wikipedia. Sunt asa de multi parametri de luat in calcul incat realizarea unui grafic care sa explice ce-ati masurat este misiune imposibila.
Daca doriti sa stiti mai exact ce se intampla cu bateria v-as sugera un dispozitiv precum cel pe care-l descriu eu aici:
viewtopic.php?f=11&t=7661
Pot sa va spun din experienta (si eu am facut tooot felul de experimente cu bateriile si panourile solare) ca in final cel mai important este cat bate soarele: "Bugetul" de energie pe care-l avem la dispozitie pentru 24 ore este cat poate incarca panoul solar in cele 9-12 ore de soare, si asta, veti vedea, este mai putin decat in reclame. De-asta consider eu jucaria electronica din link-ul de mai sus foarte importanta: in practica e greu de calculat ce-am incarcat si cat mai am in baterie, in practica ma uit pe aparat si daca n-am curent pentru televizor citesc o carte.