Reguli forum
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum, precum si regulile sectiunii BURSA !!!
Nu se va putea posta la sectiunea vanzari decat dupa ce s-a postat la prezentare membri si minim in alte patru topicuri .
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Din pacate la capitolul RCA cea mai arzatoare problema este pentru autorulote! Cei de la RAR fara jena au trecut in CI ca este "AUTOVEHICUL SPECIAL" ceea ce ii face pe cei de la firmele de asigurari sa creada ca este vorba de ceva racheta cosmica cu modul lunar si sa calculeze valoarea RCA ca atare! Nu am gasit pana acum nici un asigurator care sa aiba trecut in portofoliu ca asigura autorulote! An de an am discutii nesfarsite cu asiguratorii pe aceasta tema! Degeaba argumentez ca este un tip de autovehicol de care posesorii au grija ca de ochii din cap...ca am vechime de peste 45 de ani de conducator auto fara sa provoc nici cel mai mic accident. Doar ridica din umeri si zic ca acolo scrie ca e special.....asa ca drag camperist, baga adanc mana in buzunar daca vrei sa te bucuri de excursii din propriul hotel! Cand am avut prima autorulota erau inca foarte putine in RO si inteleg ca nu aveau mare interes sa vada despre ce e vorba, nici cei de la RAR, nici firmele de asigurari. Dar de atunci parcul de campere din tara a crescut de la an la an si cred ca a venit timpul ca cei de la RAR sa scrie in CI ca este "Autorulota" , iar cei de la aigurari pe baza statisticilor in care au fost implicate acest gen de autovehicule sa stabileasca o aigurare corecta valoric. Dar traim in Romania si asa ceva cu siguranta nu se va intampla curand :twisted:
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Aici cred ca Asociatia ar avea competenta necesara unor demersuri repetate si fundamentate catre organismele de resort.
Si cum il stim pe Presedinte ca fiind ambitios si determinat, s-ar putea sa avem sanse de reusita !
Da, ar fi ceva sa se implice asociatia in aceste demersuri...
Eu sunt interesat de Casco insa nu am gasit nicio firma de asigurari care sa-mi faca o oferta concreta si sa-mi asigure asa cum trebuie camperul...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Trebuie sa ne implicam pt. ca asociatia prin calitatea sa de persoana juridica pt asta a fost creata, avand in statut astfel de activitati care sa sustina interesele comune ale posesorilor de RV din Ro.
Acesta e rolul nostru de fapt , pt ca pt intalniri , gratare si excursii nu trebuie neaparat sa avem o asociatie.. :mrgreen: e suficient sa ai doar o pag facebook sau un grup ...
Revenind la subiect , va anunt ca prin intermediul lui Radu Pascu ( Brasov ) , membru asociat ClubRV-RO , am luat legatura cu dl. Carbureanu, care este broker de asigurari si care in numele nostru va pune/ridica problema cu asiguratorii in vederea negocierii la nivel de ClubRV Romania proprietari de RV din RO... incercand astfel sa facem asigurari atat pt noi ( m. asociati ) , cat si pt membrii forumului ( ca sa fim mai multi ) la negociere.... astfel incat sa ni se poata oferi o reducere fata de tarifele de lista.
Exista posibilitatea de a mi se oferi chiar un user si o parola si sa le pot face eu direct la Bucuresti sau ei cu transmitere online.
Am vb cu dl. Carbureanu aceste detalii si astept sa vad ce discuta cu asiguratorii cu care colaboreaza si carora le va prezenta situatia si nr. potential de rulotosti , despre care am spus eu ca in primul an ar fi minim 100. rulote + autorulote de asigurat .
Daca ne iese , vom putea prin ClubRV, sa ne asiguram Rv-urile putin mai ieftin , nu cu mult , dar e un inceput....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Foarte bine ca se incearca ceva ! Sa speram ca va avea si rezultatul scontat! Si cred ca ar fi un bun motiv pentru ca cei care deocamdata numai "chibitam" asociatia de aici de pe margine (forum), sa devenim membrii asociati! :D .
Ref. la RCA - asigurare obligatorie
Am avut o discutie in contradictoriu cu brokerul la care imi fac asigurarile in mod obisnuit.
Eu ii spuneam ca daca rulota e tractata de masina e asigurata de RCA-ul masinii - el sustinea sus si tare ca nu a mai auzit asa ceva si ca sigur o sa iau amenda daca sunt oprit la un control daca nu am RCA individual pentru rulota.
Argumentele citite aici sunt cat se poate de clare: RCA-ul e obligatoriu la inmatriculare si cam atat (cu conditia sa iti asumi tu toate riscurile când rulota nu e tractata - adica sa platesti din buzunar eventualele daune). Daca ma opreste in trafic un politist nu ar trebui sa fie probleme.
Nu intentionez sa mai scot rulota anul asta (sau e foarte putin probabil) - si doream o confirmare daca am inteles corect sau nu.
Pretul obtinut de mine pentru rulota mea (800 kg MMA) este de 55 lei pe 6 luni. Avand in vedere ca o sa stea in parcare chiar nu am de ce sa dau acesti bani (chiar daca sunt foarte putini ca sa zic asa).
Pt. un vehicul neasigurat la aceasta h politia are dreptul de a demonta placutele de inmatriculare indiferent de vehicul inclusiv la o oprire in trafic.
La fel se practica si in tarile UE.
De acolo mai pleci doar pe platforma, daca esti grabit sau cu placutele dupa ce le ridici de la militie , asta dupa ce ai facut dovada faptului ca ti-ai platit o polita de asigurare de tip RCA obligatorie .
IN cazul unui eveniment stim toti ca se foloseste RCA ul de la vehicul tragator....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Daca nu ai de gand sa mai circuli cu rulota nu iti trebuie nici o asigurare! Eu pentru autorulota imi iau asigurare doar pentru perioadele cand facem excursii. Cat sta in parcare nu te intreaba nimeni de ce nu e asigurata. Dar in trafic este bine ca si ruloto sa fie asigurata, nu atat pentru ca ghiolbanul te opreste si nu ai....ci pentru siguranta Ta! Uite un caz ipotetic (Doamne fereste sa aiba parte cineva de asa ceva!!!): in trafic un tampit intra in depasire fara asigurare si te tamponeaza frontal. Rulota din soc se desprinde si isi continua drumul singura trecand pe contrasens si intra in coloziune cu o masina care vine regulamentar rezultand din acest al doilea accident cu urmari grave pagube materiale si morale mari! Cine crezi ca va plati daunele imense? Cel care te-a lovit pe tine? Nu...pentru cel de al doilea accident tu, respectiv asigurarea rca a rulotei! Iar daca nu ai...sa vezi ce adanc bagi mana in buzunar!
AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ
SECTORUL ASIGURĂRILOR - REASIGURĂRILOR
Normă
privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru
prejudicii produse prin accidente de vehicule
În temeiul prevederilor art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 alin. (1) lit. b),
precum şi ale art. 6 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 93/2012 privind
înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, aprobată
cu modificări și completări prin Legea nr.113/2013, cu modificările şi completările
ulterioare;
Potrivit deliberărilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară din data de
21 octombrie 2014,
Autoritatea de Supraveghere Financiară emite următoarea normă:
..................
SECȚIUNEA a 2-a
Riscurile acoperite şi excluderile
Art. 26. - (1) Asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată
pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului
asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice
mijloc de probă. Fără a se depăşi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de
asigurare RCA, în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de
valabilitate a poliţei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri în formă bănească
pentru:
a) vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter
patrimonial;
b) pagube materiale;
c) pagube reprezentând consecinţa lipsei de folosinţă a vehiculului avariat;
d) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana păgubită.
(2) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul - pe drumuri
publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulaţiei publice, în incinte şi în orice alte
locuri, atât în timpul deplasării, cât şi în timpul staţionării vehiculului asigurat,
asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de despăgubire prevăzută în poliţa
de asigurare RCA pentru:
1. prejudiciul produs de dispozitivele sau instalaţiile cu care a fost echipat
vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale a
remorcii, semiremorcii ori a ataşului tractat de vehicul;
SECȚIUNEA a 4-a Stabilirea răspunderii în cazul cuplului tractor-remorcă/semiremorcă
Art. 33. - (1) Asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse
prin accidente a remorcilor/semiremorcilor are acoperire doar dacă acestea nu sunt
ataşate unui vehicul tractor.
(2) În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca/semiremorca este
ataşată vehiculului tractor, răspunderea aparţine vehiculului tractor