Televizor/Rulotă/Antenă satelit

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ioan.Sturz
Membru forum
15
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Re: Televizor/Rulotă/Antenă satelit

Mesaj de Ioan.Sturz »

Salut Florin,
Am decis sa raspund aici poate ca informatiile sunt interesante si pentru alti colegi.
La multe chestiuni tehnice cred ca au raspuns foarte bine Cosmin si ceilalti colegi.
Punctual la intrebarile tale:
1. Televizorul LED 12v pe care l-ai vazut in magazin este foarte bun pentru rulota si pretul nu este mare.
2. Nu recomand sa dai banii pe antena cu geanta. Are diametrul prea mic si nu vei receptiona semnalul de la satelit in multe situatii. Eu am o asemenea antena.
3. In prezent cel mai bun LNB pentru interesul nostru este LNB Single Inverto Black.
4. Nu exista pachete de programe romanesti la liber. In functie de pretentii poti opta pentru sisiemul cartela preplatita (FreeSat, Focus Sat) sau abonament.
Eu am ales FreeSat si am cumparat online de la http://www.receptoaredigitale.ro (DVB Inventor) urmatoarelele:
- Receptor AMIKO MINI HD - 235 lei
- LNB Single Inverto Black - 20 lei
- Antena satelit D 80 cm - 59 lei
- Cartela acces TVR - 50 lei
- Plata anticipata pe un an a serviciului FreeSat - 99 lei

Cred ca acum ai suficiente date pentru a lua o decizie.
Succes!

Succes.
Florin Smolnicki
Membru asociat
10
Oras: Suceava
Data nasterii: 01 Ian 1917

Mesaj de Florin Smolnicki »

Dragi colegi,
Dacă ați ști cât de fericit sunt!
După luni de căutări, după ce am tot sunat, am scris mailuri și am întrebat sau deranjat colegii cu întrebări fel de fel legate de televiziunea la rulotă (cu antenă satelit), am reușit să mă hotărăsc să cumpăr un tv pe 12 și 220 V. Vă împărtășesc și vouă această mare bucurie. Televizorul are diagonala de 16 inci (20 cm). Un pic cam mic pentru rulotă(cred eu), excelent pentru bucătăria mea. Consumă 20 W. Iarna folosesc televizorul acasă în bucătărie, vara la rulotă.
PENTRU CEI INTERESAȚI, TELEVIZOARE PE 12 V SUNT DE CUMPĂRAT LA CARREFOUR ȘI SELGROS.
La Carrefour au televizoare cu diagonala de 16 (aprox. 455 ron) și de 22 de inci (aprox. 670 ron), consumă 36 W.
Cine dorește să-și cumpere televizor pe 12 V, să se grăbească. Eu am căutat și mi-au trebuit mai bine de 3 luni ca să mă hotărăsc asupra acestui TV pe 12 și 220 V.
Televizorul din imagine l-am luat de la Selgros pentru că era mai ieftin. A costat 430 ron.
Mulțumesc colegilor pentru mesajele personale sau explicațiile date la telefon și pe mail. Cealaltă imagine este cu oferta de la Lidl.
Sunt foarte, foarte mulțumit.
Cine îmi mai poate da sfaturi, idei legate de receiver, antenă, firme de televiziune etc, poate să scrie aici. Apreciez orice idee, părere, sfat. Vă mulțumesc.
Fişiere ataşate
IMG_20160129_230748.jpg
IMG_20160129_230748.jpg (53.05 KiB) Vizualizat de 2767 ori
IMG_20160119_103926.jpg
IMG_20160119_103926.jpg (69.1 KiB) Vizualizat de 2767 ori
+40 749 233 299 (Orange)
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Felicitari, dar ne spui si noua ce caracteristici are?
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Caracteristici TV. Prefer să atașez poze. E mai simplu, iar cei care sunt specialiști la televizoare știu exact despre ce este vorba. Pun poze cu televizorul și cu ambalajul televizorului.

SUBLINIEZ FAPTUL CĂ TELEVIZORUL ARE ȘI UN CABLU DE ALIMENTARE SEPARAT, DEDICAT PENTRU PRIZA LA BRICHETĂ.
(nu am mai făcut poze cu acest cablu, în schimb am scris cu majuscule)
Fişiere ataşate
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
+40 749 233 299 (Orange)
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Onorabili colegi,

Vă anunț cu bucurie că luni vine băiatul (e un tip de încredere) care se ocupă cu televiziunea prin satelit și-mi montează toată instalația la casă și pentru rulotă. Puteam opta între Focus Sat și Free Sat. Am optat pentru Free Sat. Aici singurul dezavantaj pentru mine este că Free Sat-ul necesită o antenă cu un diametru minim de 80 cm. Serviciile de la Free Sat costă 99 ron pe an, am 40 de posturi. Pentru mine e suficient.

Am acasă o antenă veche de la Romtelecom, de 80 cm. Această antenă o voi folosi la rulotă. Am și demontat-o de la colțul casei. Luni voi învăța cum să o orientez și să o folosesc la rulotă.
Pentru acasă voi monta o antenă cu 3-4 LNB-uri - pentru mai mulți sateliți, la o antenă de 90 cm diametru. Antena de acasă rămâne fixă. Restul echipamentului va pendula între rulotă și acasă. Vi se pare o idee bună? Băiatul respectiv e foarte de treabă și va face totul cum doresc eu. Aveți idei, e bine ce fac?
După cum știți, am deja televizor pe 12 și 220 V. Recieverul va fi tot pe 12 și 220 V (merge pe vreo 3 sisteme: Conax, Viasat și încă unul - nu mai știu denumirea)

La ce aspecte trebuie să mai fiu atent?

AȘTEPT SFATURI. VĂ ROG SĂ - MI DAȚI SFATURI. LA CE SĂ FIU ATENT? CE SĂ CER CONCRET? Am împrumutat bani ca să rezolv cu televiziunea și acasă, și la rulotă. De aceea vreau să iasă treaba bună.

Vă mulțumesc sincer pentru sfaturi și le aștept cu nerăbdare.
+40 749 233 299 (Orange)
Ioan.Sturz
Membru forum
15
Oras: Sibiu
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Cred ca acum toate sunt in regula. Iti doresc sa ai semnal tv cat mai bun. Succes!
Florin Smolnicki
Membru asociat
10

Poate sunt colegi interesați de diferite oferte pentru recepția prin satelit a programelor de televiziune.
Am trecut pe la RDS și am întrebat de variantele de recepție a programelor TV prin satelit.
Iată ce mi-au pus la dispoziție:

Imaginegratis bilder

Imaginegratis bilder

Numai bine,

Florin :)
+40 749 233 299 (Orange)
Scrie răspuns