Circuit Italia-Albania-Croatia-retur iunie iulie 2015

orice membru al forumului poate propune o intalnire
Valentin Busca
Membru asociat
11
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969

Re: Circuit Italia-Albania-Croatia-retur iunie iulie 2015

Mesaj de Valentin Busca »

In vara asta am de gind sa ajung in Albania .Ideia mea este sa colind prin tarile fostei Yugoslaviei _Albania (de la N_S ) ca apoi prin Grecia spre Turcia _Cappadocia. Dar singura documentare pe care as lua in considerare este cea ....... de pe AFA "Cu masina prin Albania " drumetii albaneze,http://amfostacolo.ro/albania-pareri,59 ... _50837.htm
Sunt destule detalii ,mai multe am sa adaug dupa ce ma intorc.
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Am vost...am vazut...am ajuns acasa. Un fel de VENI. VIDI. VICI in contextul topicului, dar nu chiar cu asa un rasunet.
A fost lung....dar prea scurt. A fsot obositor...dar reconfortant. A fost surprinzator...dar uluitor. A fsot greu de cuprins....dar digerabil.
Mai pe scurt...a fost ce ne-am dorit.
Voi incerca sa fac o recenzie a celor petrecute si vazute in acest "Raliu"
Am plecat din Brasov pe data de 13 iunie pentru traseul: Brasov Balaton, Padova, Vicenta, Verona, Florenta, San Giminiano, Pisa, Livorno, Roma, Napoli, Pompei, Vezuviu, Sorento, Capri, Positano, Amalfi, Bari, Dures, Tirana, Bar, Canion Durmitor, Belgrad si....acasa.
Am ajuns acasa in 6 iulie seara devreme, bucurosi de reusita, dar... nostalgici pentru cele vazute si petrecute.

Primele doua etape, au fost voit programate mai lungi, pentru a scurta timpul de a ajunge la prima destinatie, Padova.
Am ales Padova fiind ca o tabara pentru toata regiunea Verona, Vicenta si Padova plus imprejurimi. Campingul ales a fost la Sporting Center Montegroto therme. Un camping foarte mare, cu toate facilitatile si cu o baza de tratamen SPA, ape termale si fizioterapie incluse. De aici ne-am deplasat foarte usor cu autobuzul la Parma si de acolo, la Vicenta sau Verona, cu trenul, foarte ieftin si foarte convenabil.
Sa in cepem cu Verona. Un orasel medieval foarte cochet, cu multe monumente istorice mai mult sau mai putin importante, dar animat pana la refuz datorita...unui balcon.
[picasa]http://picasaweb.google.com/11736225190 ... 6193991794[/picasa]
Si nici macar nu este o poveste reala. Ca la noi...la Bran cu Dracula.
Cladirea se viziteaza, si putem vedea chiar si dormitorul celebru de acum.

[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-DXpF ... 070285.JPG[/picasa]

Curtea interioara...
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-knzA ... 070288.JPG[/picasa]

camera Julietei cu iesirea pe celebrul balcon
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-m8Vc ... 070277.JPG[/picasa]

Dar cum spuneam, Verona nu inseamna doar Romeo si Julieta. Verona are si traditiile ei reale. Una din aceste traditii este si Amfiteatrul Roman sau mai bine zis Arena Romana. Construita in secolul 1 d.H, Arena era folosita pentru luptele gladiatorilor, turniruri, turnee, dar ca si piata. Arena din Verona este unul dintre cel mai bine pastrate amfiteatre din lume (al treilea dupa Amfiteatrul de la Roma si El Jem Tunisia).Fiind una dintre constructiile cele mai mari din lume, Arena romana poate gazdui, in prezent, peste 15.000 de persoane in acelasi timp. In antichitate amfiteatrul putea gazdui peste 30.000 de spectatori insa astazi, acesta este doar o parte din structura originala din cauza unui cutremur din 1117 care a distrus cladirea partial.
[picasa]https://lh3.googleusercontent.com/-J2sf ... 3-PANO.jpg[/picasa]

[picasa]https://picasaweb.google.com/1173622519 ... 6728895234[/picasa]
[picasa]https://picasaweb.google.com/1173622519 ... 8970730722[/picasa]
Ultima oară modificat 13 Iul 2015, 21:57 de către Radu Pascu, modificat de 3 ori în total.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Ciprianeee!!!!
Ajutor cu linkurile din Picasaweb. Cum trebuiesc taiate?

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Doru Stoicescu
Membru forum
19

DOUA FLORI in Circuitul Italia-Albania-Monte Negro-Serbia 20

Mesaj de Doru Stoicescu »

doua flori.JPG
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Circuit Italia-Albania-Monte Negro-retur iunie iulie 2015

Mesaj de Doru Stoicescu »

...
Fişiere ataşate
P1070577.JPG
IMG_8780.JPG
IMG_8780.JPG (94.86 KiB) Vizualizat de 2878 ori
IMG_8751.JPG
IMG_8751.JPG (116.07 KiB) Vizualizat de 2878 ori
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Dupa cum ati observat deja, colegul nostru Doru Stoicescu a postat cateva fotografii de pe parcursul traseului. Da, asa este, am calatorit impreuna pe acest traseu. Il invit cu aceasta ocazie sa posteze si el impresiile lui despre acest subiect, daca se poate ordonat, in ordine cronologica.

LA Verona am mai vizitat la Palazzo della Gran Guardia o expozitie de arta si vin, unde au fost expuse lucrari semnate de mari maestri precum, Lotto, Tiziano, Reni, Giordano, Carracci, ma anche Rubens, Ribera, Poussin, Jordaens fino a Depero, Morandi, Guttuso e Picasso. Nu am facut fotografii caci nu ne-a fost permis. Un link catre pagina de web a expozitriei http://www.mostraarteevino.it si ceva fotografii din exterior.
Fişierul ataşat P1070258.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070259.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070267.JPG nu mai este disponibil
Torre dei Lamberti este un turn din care ai o vedere panoramică a oraşului. A fost construit pentru a putea fi supravegheate împrejurimile şi a anunţa eventuale dezastre ca incendiile sau atacurile veneţienilor. Datând din sec. XII, turnul a fost reparat după ce în sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar în sec. XVIII i-a fost adăugat ceasul din vârf. Este cel mai înalt turn din Verona, cu 84 de metri.
Fişierul ataşat P1070289.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070291.JPG nu mai este disponibil
Turnul se află în Piazza delle Erbe, pe marginea căreia sunt cafenele şi terase unde poţi să mănânci lasagna sau alte specialităţi italiene, iar în centru sunt o mulţime de tarabe cu suveniruri, fructe sau legume, care înconjoară Fontana di Madonna Verona, cea mai veche şi mai cunoscută fântână din Verona.
Fişierul ataşat P1070292.JPG nu mai este disponibil
P1070289.JPG
P1070298.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Castelvecchio, construit în sec.XIV, cu un sistem de fortificaţii şi turnuri bine conservate, legat printr-un pod de oraş care trece peste râul Adige, şi Museo di Castelvecchio, ce conţine 29 de camere cu opere de artă (sculpturi, fresce, picturi, arme) din antichitate până la anul 700 d.Cr. Castelul, construit de familia Scala, era menit să apere familia conducătoare de eventuale revolte şi de atacurile veneţiene.
Fişierul ataşat P1070323.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070324.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070325.JPG nu mai este disponibil
si doua panoramari din interior si exterior
Fişierul ataşat Panorama 1.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat Panorama 2.JPG nu mai este disponibil
Poarta de intrare mobila.
Fişierul ataşat P1070334.JPG nu mai este disponibil
Luat la pas, orasul este minunat. La "tot coltul" poti sa admiri pieţe, statui, străduţe înguste, poduri peste râul Adige, porţi de intrare în oraş.
Fişiere ataşate
P1070313.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Cu nostalgia Julietei si a lui Romeo, lasam Verona si ne indreptam catre un alt orasel pitoresc...VICENTA.
Un orasel foarte cochetsi sofisticat, cu influente extrem de puternice ale celebrului Palladio, unul dintre cei mai influenti arhitecti medievali.
Strazile din Vicenta mi s-au parut printre cele mai deosebite din Italia din punct de vedere arhitectonic. Nu ma pricep la arhitectura, dar mi-a placut armonia cladirilor.
Vicenza se afla la poalele muntilor Berici, la confluenta raurilor Retrone si Bacchiglione. Orasul dateaza din timpuri romane. Majoritatea siturilor sunt din secolul XVI, epoca de aur a orasului. Printre acestea se numara Basilica Palladiana, considerata capodopera arhitectului Palladino, precum si alte cladiri monumentale - Porto Fontana, Porto-Breganze, Casarotti, Da Schio si Casa del Palladio.
Piazza delle Erbe, gazda unui scuar plin de culoare.
Fişierul ataşat Panorama 10.JPG nu mai este disponibil
Fişiere ataşate
Panorama 10.JPG
P1070419.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Parasind Piazza delle Erbe, pe niste strazi inguste intesate de butique-uri elegante, ne strecuram prin multimea de turisti spre cea mai importanta biserica din oras, Santa Corona (Inchis lunea dimineata, sambata si duminica), renumita datorita lucrarii lui Giovanni Bellini "Botezul lui Hristos" (al cincilea altar pe peretele nordic).
Fişiere ataşate
P1070430.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

La cativa pasi deSanta Corona, se afla si vestitul TEATRO OLIMPICO.
Aflat in Piazza Matteotti, teatrul este construit din lemn, cu scaunele aranjate in semicerc. Perspectiva este utilizata pentru a da impresia de scena foarte adanca. Am stat mult in acest teatru sub forma de amfiteatru in miniatura, cu scena lui fixa, cu intrari multiple prin care se vedeau decoruri in perspectiva, un ingenios "Trompe-l'œil" la care nu obosesti sa privesti. Extrem de bine decorat si foarte greu de redat in fotografii 2D. Teatro Olimpico (1580), este ultima lucrare a arhitectului Palladio si cel mai vechi teatru acoperit, care inca functioneaza, din Europa. Goethe a spus despre interiorul teatrului ca este "indescriptibil de frumos".

Curtea de intrare in teatru, nu dezvaluie adevarata valoare a monumentului.
P1070441.JPG
Fişierul ataşat P1070436.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070439.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070438.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat P1070437.JPG nu mai este disponibil
Dar cand ai intrat in sala....nimic nu te mai leaga de exterior. Esti pur si simplu "lipit" de scena, de culori, de simplitate combinata cu ingeniozitate, multitudinea statuetelor reprezentand personaje celebre si chiar de simplitatea locului pe care-l ocupi.
Fişiere ataşate
P1070436.JPG
P1070438.JPG
Ultima oară modificat 14 Iul 2015, 22:09 de către Radu Pascu, modificat 1 dată în total.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Vizavi de teatru, adapostit in Palazzo Chiericati (1551-1557), tot al arhitectului Palladio, este Museo Civico Pinacoteca, a carui superba colectie include o vasta gama de lucrari medievale si renascentiste de pictori vicentini, venetieni si alti artisti din nordul Italiei.
Din pacate, nu am putut vizita acest muzeu.
Imagine
Dar ce este de remarcat la acest arhitect este stilul care=i poarta numele, cu fatada in coloane multiple care acopera cladirea.

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Radu Pascu
Membru forum
15

Mesaj de Radu Pascu »

Obositi fizic si epuizati "cultural" am fost nevoiti sa ne reincarcam bateriile.
Va las sa ghiciti combinatia.
Fişiere ataşate
P1070459.JPG

RENAULT Megane IV TCE140
tel. 0742044570
Scrie răspuns