Ma gandesc sa fac un camping....

Sectiune rezervata discutiilor legate de campinguri
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Ma gandesc sa fac un camping....

Mesaj de Radu Pascu »

600.000 €
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Dragos Marin
Membru forum
13
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

O sa se vanda in 600.000 de ani...
Oamenii astia cred ca nu mai stiu valoarea banilor....
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Dupa cum vad pe Google Earth/Maps, camping-ul Darste are/avea aproximativ 300 metri lungime si 130 metri latinme: 39.000 metri patrati!! Asta inseamna vreo 15 euro/mp, nu mi se pare scump (din contra!)
N-am dubii ca se va vinde, si cu siguranta nu va ramane camping. Se poate face un mic cartier rezidential, sau un hotel mare - locatia are mult potential.
De-asta nu exista nici unde in lume camping-uri in orasele mari: valoarea terenului este mult prea mare si n-are sens din punct de vedere economic sa tii terenul pentru un camping.
Si in Sibiu am avut (candva) un camping in Dumbrava Sibiului. Acum avem hotel de 5*, restaurant, terasa si parcarile aferente.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Darste cred ca se vinde fiind pretul mare in zona la teren, mai profitabil asa pentru propietari si mai ales profit imediat (cum ne place noua romanilor).
Nu stiu care camping de la noi da pe afara de profit (cu exceptia celor de la mare unde e alta poveste).
E posibil ca Darste sa nu fi fost popular din cauza parcelelor mici si a regulilor impuse dar mai mult nu a fost popular datorita locatiei (proasta dupa mine, langa sosea si destul de departe de orice atractie majora) la care aveai o mie de alternative incepand de la Gura Diham pana la pensiuni la acelasi pret sau mai ieftine cu mic dejun inclus. Ca o paranteza eu am dat acum o luna 190 lei la Camping International Timisoara pentru o noapte, de fapt pentru 10 ore, erau pensiuni si hoteluri de 2-3 stele in zona mai ieftine.
Eu n-am mai fost de multi ani pe acolo (de fapt nu merg cu rulota in Romania) asa ca nu stiu situatia actuala.
Campingurile de afara, de cele mai multe ori, sunt afaceri mici de familie in care lucreaza un singur membru al familiei full time iar in perioadele de varf este ajutat de celalalt membru, proprii copii si cativa sezonieri.
Chiar daca majoritatea au 3 stele au aceleasi dotari/facilitati/reguli dar la un nivel mai mic cu cele de 4-5 stele.
Lipsesc restaurantul/restaurantele, piscina, magazinul etc dar in rest nu poti face nici o deosebire fata de 4 stele.
Marele avantaj al lor sunt "permanentii" care stau pana la 6 luni si le ocupa 40-50% din camping si le asigura un venit mai mic dar sigur pe langa o prezenta permanenta ce face campingul animat si mai safe decat unul gol.
Si pe noi ne batuse gandul sa ne bagam picioarele in el de Bucuresti, sa vindem tot, cumparam un teren undeva si facem o cabana pentru noi si un camping care sa ne asigure banii pentru cheltuielile de zi cu zi, nu afacere sa ne imbogateasca. Am renuntat doar din cauza copiilor.
Momentan eu asa cred ca ar merge un camping la noi (sau cel putin asa as face), o investitie mare in teren (scump, daca-l ai deja e super), investitie in facilitati la un nivel bun spre foarte bun (chiar daca nu au toate loturile apa, canalizare si curent, o parte trebuie sa aiba) si bani pentru sustinerea campingului cativa ani pana va intra pe 0 sau pe profit.
Undeva, candva se vor satura si romanii sau macar o parte din ei de stat pe marginea drumului (cu masa si toate acareturile in praful masinilor), in pustietate (sa-i manance ursul sau sa le fie frica sa mearga dupa paine ca le sparg indienii rulota) sau unul peste altul (sa faca kk si pipi tinandu-se de mana in padure) si vor plati un tarif mai mare pentru un camping deosebit.
Prost este ca in Romania campingul si tot ce tine de el este vazut de majoritatea ineptilor ca "o rusine, saracie, mizerie, promiscuitate" inoculate de pe vremea comunista, o impresie ce nu are sanse sa se schimbe prea curand si nici noi nu ajutam la asta.
Ca sa citez un intelept in viata "Parerea mea". Mama cat am scris...
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Eu zic ca nu e vorba de saturatul romanilor,ci de evolutie..Nivelul de trai scade pentru unii iar pentru altii creste.Pentru cei ce scade-vor vinde rulota si trece la cort sau similare,iar cei carora le creste vor pleca in vacanta all inclusive,mai aproape sau mai departe,cu burta in sus in vreun resort.Original,cei cu rulote sau camper se multumeau cu vacante intr-un anume stil,acest stil de vacanta era apanajul unei categorii sociale.Usor,usor,cei cu investitii in agregate de peste citeva mii de euro vor evolua catre diverse alte forme de hotel sau similare,unde platesti si nu ai nimic de facut.E vorba de statut social,ce implica mai mult decit fenomenul actual-tot romanul vinde rulota si isi cumpara cu orice pret un camper,doar ca sa fie in trend sau sa faca excursia ce o face cutare.... :) E vorba nu de ceea ce vrei,ci de segmentul de care simti ca apartii...Cit despre cum e vazuta camparea in Ro,e normal sa fie vazuta asa,din pacate.E prea multa prostie in Ro,se face intrecere in care face mai multi bani,indiferent cum.E firesc ca si perceptia prostimii sa fie alterata....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Scrie răspuns