Intr-un tarziu am ajuns la Pensiunea Panorama Ghelari:
http://wiki.clubrv.ro/wiki/index.php/Pe ... ma_Ghelari
http://pensiunepanorama.ro/
Locatia este interesanta, pe varful unui deal, practic in orice directie ai privi peisajul este mai jos de tine. Accesul auto+rulota este bun, atata timp cat nu se merge prin "Dealu Mic" :) Cat am stat acolo vremea a fost buna, nu ne-a batut vantul deloc, totusi imi imaginez ca locatia este maturata bine de vanturi ocazional (nu exista forme de relief sau paduri mai sus de pensiune sa opreasca vanturile). Specialitatea celor de la aceasta pensiune sunt evenimentele si turele offroad/enduro/biciclete organizate. Au cateva brand-uri ale lor printre care se numara si festivalul de Blues si Jazz la care am participant in seara de sambata.
Pensiunea nu este inca pregatita sa primeasca in conditii optime rulote: exista puncte pentru racordarea la curent electric, exista 2 toalete accesibile din camping (doar toalete, fara dus), dar nu exista o sursa de apa usor accesibila (adica lipseste gura pentru alimentare cu apa la intrarea in pensiune), nu exista un loc special amenajat pentru deversat toaleta, nu exista dusuri direct accesibile din zona de campare. Administratorul de acolo spune ca are in plan sa amenajeze toate cele necesare pentru rulote. Anul curent camparea cu rulota este gratuita indiferent de numarul de persoane, presupun ca daca se solicita curent electric se va plati ceva.
In spatele pensiunii exista o piscina suficient de mare pentru a inota putin. Exista o sectiune pentru copii cu apa mai mica din care apa curge spre portiunea mai mare si mai adanca a piscinei (1,40 cm adancime cred). Apa nu pare sa fie incalzita artificial, dar daca a fost soare afara seara am putut face baie fara probleme. Din pacate la constructia piscinei s-a optat pentru amenajari cu beton prin unele locuri si acest beton prezinta acum urme de degradare: beton tencuit si tencuiala crapata si cazuta. Piscina propriuzisa nu are nici un fel de probleme si ma gandesc ca problema cu tencuiala crapata poate fi remediata de exemplu prin placare cu gresie sau alte materiale similare:
Cateva imagini cu amenajarile si peisajele de la Pensiunea Panorama:
Pentru noi principala atractie a fost Festivalul de Blues. Lumea a inceput sa se adune pe la ora 8 seara, pe cand cantarile erau in toi afara se facuse noapte. Scena este amenajata in aer liber si in fata scenei sunt amenajate rustic bancute pe un damb de pamant cu iarba. Locurile pe bancute nu erau suficiente (si oricum nu erau cele mai comode) asa ca foarte multa lume si-a adus scaune pliante sau covorase izopren de prin masini si corturi. Si noi am preferat sa stam pe scaunele noastre din rulota, foarte comode. Stateam pe fotoliile noastre, respiram aerul curat de munte, deasupra era cerul plin de stele si ascultam o muzica buna, inconjurati de oameni civilizati. Daca mai avem ocazia vom reveni la acest festival!
La plecare am vrut sa povestesc un pic mai mult cu administratorul locatiei dar nu l-am mai prins. I-am lasat o harta clubrv si am plecat. Vroiam in primul rand sa-i descriu minimul de conditii necesare pentru rulota, sa nu-si bazeze deciziile doar pe experienta cu rulotele venite la concursurile de motociclete Enduro. Mi-a povestit ca intr-un an a avut 130 de rulote din 17 tari pentru concursul Enduro. Asa o fi, dar acei oameni au venit in primul rand pentru motociclete si le-a fost mult mai usor sa treaca cu vederea orice! Turistul care vine la Panorama pentru Panorama o sa ceara mai mult si in conditii de turism eu nu-mi pot imagina mai mult de 50 rulote parcate acolo in mod decent.