1-3 August in Hunedoara, zona Lac Cincis

Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: 1-3 August in Hunedoara, zona Lac Cincis

Mesaj de Cosmin Prund »

La "Strei" am facut o oprire scurta, cat sa facem 2 poze. Tinta noastra era Pensiunea Panorama Ghelari, dar pe drum am facut un ocol sa vedem care-i situatia la camping-ul Ledo de la lacul Cincis. Ne-a iesit un pic mai mult de-un ocol, dar a meritat plimbarea pentru ca locul este frumos.

Pe drumul spre Ledo am vazut pe dreapta un camping "Madalina":

Imagine

Am oprit cum am putut sa vad daca ar fi loc de rulote, parcarea era atat de plina incat si daca ar fi fost locuri de rulote, n-as fi avut fizic loc sa intru. Cred ca este un camping potrivit pentru corturi sau stat la casute, mai putin ok pentru rulote. Asta a fost impresia mea sambata cand am trecut pe-acolo. Cand am revenit luni situatia era un pic alta: parcarea goala cu exceptia catorva autorulote. Am vazut si vreo 2 rulote campate. Cred ca si camping Madalina poate fi o optiune in timpul saptamanii.

Locatia pe Wiki: http://wiki.clubrv.ro/wiki/index.php/Fi ... dalina.jpg
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Drumul m-a purtat in continuare spre camping Ledo, unde n-am putut opri nici macar sa fac o poza pentru ca parcarea exterioara camping-ului era complet ocupata si camping-ul parea plin. In plus la intrare troneaza un semn cu "accesul cainilor interzis", or eu aveam catelul in masina. Voi reveni la camping Ledo cand ajung, cronologic, la ziua de luni.

Deocamdata va spun ca am mers in continuare prin sud-estul lacului Cincis ("stanga" lacului cum se vine dinspre Hunedoara) in cautarea unui loc de intors rulota. Aveam deja in navigatie bagate coordonatele pensiunii Panorama si aveam in minte instructiunile fratelui meu care a fost la Panorama cu o saptamana inainte: "drum foarte ingust, ultima bucata neasfaltata, accesibil cu masina mica" - masina lui e foarte joasa :) Cand navigatia mi-a gasit un drum spre pensiunea Panorama fara sa refac turul lacului am zis "ok", n-am nimic de pierdut. M-am gandit ca o fi cumva un drum care ocoleste lacul si se interesecteaza cu drumul care merge prin nord-vestul lacului ("dreapta" cum se vine din Hunedoara) si scutesc cateva zeci de minute de mers. Ei bine m-am inselat.

Drumul arata asa. Se vede ca corespunde descrierii fratelui, este asfaltat, asfaltul foarte bun, doar ca drumul este atat de ingust ca n-ar fi avut loc pe langa noi nici macar o bicicleta! Din loc in loc erau pe marginea drumului "alveole" care sa faciliteze depasirea daca se intalneau 2 masini din sens opus. E de prisos sa spun ca eu n-as fi avut loc cu masina+rulota intr-o astfel de alveola.

Imagine
Imagine

Eh, dupa o vreme s-a terminat asfaltul... dar dupa cum se vede din imaginile cu locul in care s-a terminat asfaltul, mai departe nu se poate trece cu masina mica, exclus cu rulota, si chiar cu 4x4 poate fi un pic complicat. Mi-am dat seama ca nu-s pe drumul bun si am executat o intoarcere din 3 miscari cu rulota in spate :) Asadar aviz amatorilor: drumul bun spre Pensiunea Panorama NU trece prin "Dealu Mic" !

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Dupa cum se vede in poze asfaltul este foarte bun pana dispare cu totul!

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Intr-un tarziu am ajuns la Pensiunea Panorama Ghelari:
http://wiki.clubrv.ro/wiki/index.php/Pe ... ma_Ghelari
http://pensiunepanorama.ro/

Locatia este interesanta, pe varful unui deal, practic in orice directie ai privi peisajul este mai jos de tine. Accesul auto+rulota este bun, atata timp cat nu se merge prin "Dealu Mic" :) Cat am stat acolo vremea a fost buna, nu ne-a batut vantul deloc, totusi imi imaginez ca locatia este maturata bine de vanturi ocazional (nu exista forme de relief sau paduri mai sus de pensiune sa opreasca vanturile). Specialitatea celor de la aceasta pensiune sunt evenimentele si turele offroad/enduro/biciclete organizate. Au cateva brand-uri ale lor printre care se numara si festivalul de Blues si Jazz la care am participant in seara de sambata.

Pensiunea nu este inca pregatita sa primeasca in conditii optime rulote: exista puncte pentru racordarea la curent electric, exista 2 toalete accesibile din camping (doar toalete, fara dus), dar nu exista o sursa de apa usor accesibila (adica lipseste gura pentru alimentare cu apa la intrarea in pensiune), nu exista un loc special amenajat pentru deversat toaleta, nu exista dusuri direct accesibile din zona de campare. Administratorul de acolo spune ca are in plan sa amenajeze toate cele necesare pentru rulote. Anul curent camparea cu rulota este gratuita indiferent de numarul de persoane, presupun ca daca se solicita curent electric se va plati ceva.

In spatele pensiunii exista o piscina suficient de mare pentru a inota putin. Exista o sectiune pentru copii cu apa mai mica din care apa curge spre portiunea mai mare si mai adanca a piscinei (1,40 cm adancime cred). Apa nu pare sa fie incalzita artificial, dar daca a fost soare afara seara am putut face baie fara probleme. Din pacate la constructia piscinei s-a optat pentru amenajari cu beton prin unele locuri si acest beton prezinta acum urme de degradare: beton tencuit si tencuiala crapata si cazuta. Piscina propriuzisa nu are nici un fel de probleme si ma gandesc ca problema cu tencuiala crapata poate fi remediata de exemplu prin placare cu gresie sau alte materiale similare:

Imagine

Cateva imagini cu amenajarile si peisajele de la Pensiunea Panorama:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Pentru noi principala atractie a fost Festivalul de Blues. Lumea a inceput sa se adune pe la ora 8 seara, pe cand cantarile erau in toi afara se facuse noapte. Scena este amenajata in aer liber si in fata scenei sunt amenajate rustic bancute pe un damb de pamant cu iarba. Locurile pe bancute nu erau suficiente (si oricum nu erau cele mai comode) asa ca foarte multa lume si-a adus scaune pliante sau covorase izopren de prin masini si corturi. Si noi am preferat sa stam pe scaunele noastre din rulota, foarte comode. Stateam pe fotoliile noastre, respiram aerul curat de munte, deasupra era cerul plin de stele si ascultam o muzica buna, inconjurati de oameni civilizati. Daca mai avem ocazia vom reveni la acest festival!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

La plecare am vrut sa povestesc un pic mai mult cu administratorul locatiei dar nu l-am mai prins. I-am lasat o harta clubrv si am plecat. Vroiam in primul rand sa-i descriu minimul de conditii necesare pentru rulota, sa nu-si bazeze deciziile doar pe experienta cu rulotele venite la concursurile de motociclete Enduro. Mi-a povestit ca intr-un an a avut 130 de rulote din 17 tari pentru concursul Enduro. Asa o fi, dar acei oameni au venit in primul rand pentru motociclete si le-a fost mult mai usor sa treaca cu vederea orice! Turistul care vine la Panorama pentru Panorama o sa ceara mai mult si in conditii de turism eu nu-mi pot imagina mai mult de 50 rulote parcate acolo in mod decent.

Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Frumoasa excursia cit si descrierea cu detalii si pozele aferente. Cam asa se descrie un traseu, o zona, incit si ceilalti colegi sa beneficieze de info..
Se pare ca ai facut un pic de off-road cu atelajul dupa tine, dar a meritat si in plus ai si cu ce trage..Felicitari pentru excursie, poate mergem si noi.
Mutam acest topic la : Imagini si impresii din excursii 2014, pt ca majoritara e descrierea excursiei deja incheiata. Multumim Cosmin pt prezentare
Asteptam si alte relatari asemanatoare din viitoarele excursii !
"Drumuri bune" :)
.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Duminica am plecat din Panorama sa vizitam Rezervatia de Zimbri Hateg, Cetatea Devei si Castelul Corvinilor. Primii pe lista au fost Zimbrii.

Noi ne-am bucurat mai mult de existenta zimbrilor decat de vederea lor, pentru ca de vazut nu i-am vazut prea bine: era cald afara si stateau undeva in mijlocul imprejmuirii, prea departe pentru a fi studiati bine cu ochiul liber si prea departe pentru a fi fotografiati usor. Din pacate am identificat o multime de deficiente in amenajarea si organizarea spatiului pentru vizitare, dar am vazut si utilaje de constructii asa ca exista sperante. Rezervatia este in afara localitaiti Hateg si daca se vine dinspre Hateg accesul se face... cu viraj spre stanga peste o linie continua dubla :( Pentru cine nu vrea sa vireze peste linia continua dubla exista posibilitatea sa continue drumu inca vreo cativa km buni spre Simeria si sa vireze stanga (pentru a intoarce) undeva unde-i un drum de pamant intre exploatari agricole. Cred ca asta este importanta acordata rezervatiei de Zimbri: un pic mai mica decat lanul de porumb.

Accesul spre Zimbri se face pe un drum frumos asfaltat prin padure, un drum ingust (1 banda) cu alveole. La capatul drumului este o parcare relativ incapatoare. Intr-adevar se poate merge cu rulota pana acolo si se poate parca si intoarce, cu conditia sa nu fie o rulota lunga! Eu cu rulota mea greu mi-as fi gasit loc de parcare. Din parcare se merge pe un drum de pamant (care acum era in lucru). Accesul la tarcul cu zimbrii este limitat si improvizat. Zimbrii sunt inconjuati de un gard dublu: un prim gard de beton urmat de-un gard de lemn. Exista o poarta din bare metalice ruginite urmata de inca o poarta de lemn prin care teoretic ar trebui vizionati zimbrii. In stanga portii este o spartura in gardul de beton prin care se vede o poteca care ocoleste gardul interior din lemn. Pe-acolo am mers sa vedem ceva mai bine zimbrii!

Cred ca se mai pot face 1000 de lucruri acolo pentru a intampina in conditii mai bune turistii.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Dupa Zimbrii de la Hateg ne-am dus sa vedem Cetatea Devei. Trecem prin Deva mereu si vedem cetatea pe varful dealului, cu telecabina, nici o data nu ne-am facut timp sa o vizitam. Ei bine, recomandam colegilor sa... nu o viziteze inca. Asteptati pana dispar schelele de pe exteriorul cladirii si apoi mergeti sa vizitati! Eu n-am vazut cetatea pentru ca Barbu n-are voie, au urcat doar copiii cu Daniela. Exista un singur traseu de vizitare fix si acest traseu nu este in circuit. Cea mai mare parte din ziduri este acoperita de schele si este in amenajare, motiv pentru care consider ca-i de preferat sa amanati vizita pana dupa finalizarea lucrarilor:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Urmatoarea destinatie (dupa Deva) a fost Castelul Corvinilor de la Hunedoara. Castelul este frumos dar peisajul nu prea: pe orice fereastra te-ai uita vei vedea ruine industriale si instalatii ruginite. Muzeografii de la Castel ar trebui sa mearga in vizita de lucru sa vada cum se amenajeaza alte castele (sa nu-i trimitem departe, pot merge pana la Peles de exemplu). Avand in vedere structura castelului eu i-as trimite la Malborg in Polonia, dar poate e prea departe. Am vazut prea multe sali goale in castel fara un panou cu o explicatie. "Sala cavalerilor" are vreo 5 exponate. Sala trofeelor de vanatoare, cea mai dens populata din toate, nu se compara cu muzeul trofeelor de vanatoare din Sibiu, si muzeul din Sibiu este o cladire obscura pe o strada fara mare vad turistic. Castelul merita vizitat dar se mai pot face asa de multe lucruri acolo! Ma doare sufletul sa vad ca o asemenea bijuterie nu este exploatata la maxima capacitate:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Ati vizitat cetatea Rasnovului?
Nu vi se pare cunoscuta legenda de mai jos?

Imagine

Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Frumoase si deosebite locuri , felicitari pt mica excursie ...

Cosmin Prund scrie:Ati vizitat cetatea Rasnovului?
Nu vi se pare cunoscuta legenda de mai jos?

Imagine

Da Cosmin descrierea pare copy-paste de la Cetatea-Rasnov ...

sa fac si o gluma ...sau sa fie oare acelasi prizionier ,?? capturat de 2 ori ? sau ii placea si se lasa el prins :lol:
Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

He he, cica la Rasnov sunt doar povesti, fantana a fost construita de mesteri sasi. Cine stie, poate asta de la Corvini a fost facuta de secui :D

Mai trist este ca aceasta este printre putinele "povesti" spuse in castel. Am dat exemplu mai sus Castelul Teutonior din Malborg, Polonia. E atat de simplu sa faci orice incapare din castel interesanta, poti oricand sa spui o poveste. "Aici este sala Dietei. In anul 1800 toamna aici s-a decis nu stiu ce chestie". Alt exemplu: "Aici este sufrageria castelului. In anii 1700 a fost foamete, se servea ciorba de ceapa fara mamaliga". In sufrageria castelului Corvinilor (asa scrie pe usa: sala de mese!!) putem admira o colectie de "steaguri medievale imaginare" fara nici o explicatie. Cand mi-am dat seama ca steagurile alea chiar sunt imaginare, adica niste creatii artistice ale unor contemporani, am iesit. Nu erau urate, dar eu asteptam altceva. Nici macar n-aveau o eticheta cu numele artistului care le-a imaginat!

Povestea nu e gata, mai am de relatat despre lacul Cincis si biserica din Ghelari, asta cand o sa ajung acasa.

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Pe drumul inapoi spre camping am pozat un panou indicator din Ghelari si am facut o oprire la biserica din Ghelari. Cand urmariti pozele cu biserica, ganditi-va ca comuna Ghelari are aproximativ 2.000 de locuitori. Cladirea este pur si simplu prea mare! E frumoasa foc, curtea este pavata cu marmura de mai multe culori, are gradini verzi si pline de flori, poarta in arcada de marmura... dar iese in evidenta in primul rand pentru ca e prea mare:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Cosmin Prund
Membru forum
12

Mesaj de Cosmin Prund »

Luni inainte de plecare am facut un drum la lacul Cincis. Lacul este pur si simplu superb: culorile variaza de la verde la albastru in functie de unghiul in care privesti si ce anume se reflecta. Peste tot in jurul lacului sunt semne care spun "accesul cu ambarcatiuni cu motor termic interzis" - dar nu se respecta! Am vazut cateva barci cu motor pe lac, este posibil sa fie ale pensiunilor din zona sau sa aiba alt regim.

Imagine
Imagine

Cel mai usor se poate ajunge la lac prin camping-ul Ledo. Din pacate acest camping nu accepta caini in camping, motiv pentru care noi am lasat catelul in rulota si ne-am propus sa gasim un loc prin care sa putem ajunge la lac si cu catelul, la o viitoare vizita. Am gasit ceva, dar avand in vedere ca totul este proprietate privata in zona, nu-i sigur ca ce-i accesibil acum va fi accesibil si anul viitor. In imaginile de mai jos se vad corturi si pescari, mai tarziu am identificat si calea de acces, dar n-am intrat sa vad cum e drumul pana jos.

Imagine
Imagine

Camping-ul Ledo in sine este la prima vedere frumos si curat: iarba tunsa scurt, acces civilizat la apa, cosuri de gunoi golite si cu pungi noi. Spatiul de campare pentru rulote este destul de mic, intra cel mult 4-5 rulote. Lucrurile sunt complicate in primul rand de accesul liber al turistilor la lac: se plateste 1 ron/persoana pentru o vizita in camping, inclusiv cu masina! Pe noi luni ne-au taxat 4 ron sa intram 2 adulti + 2 copii + masina in camping sa facem o baie. De-aici decurg toate celelalte: grupurile sanitare sunt ca de 1 ron/persoana, inghesuiala in weekend tot ca de "ieftin ca braga". N-as ezita sa merg in acest camping in timpul saptamanii (exclus weekend sau alte zile libere) dar l-as trata aproape ca pe-un off-camping. In mod special nu m-as apropia de grupurile sanitare!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Terase cu mici bere si alte-alea. Cand am ajuns noi LUNI magazinul a fost initial inchis. S-a deschis "la cerere" sa putem lua o sticla cu apa :)

Imagine
Imagine
Imagine

Aici se vad dusurile si spalatoarele. Este nevoie de explicatii, dusurile sunt cele 2 tevi care ies din tavan in compartimentul din stanga, trebuie sa fii un pic inalt sa ajungi la robinete :) Pe jos pluteste un amestec de apa mizerie si sapun. Nu mi-e clar la ce se foloseste chiuveta din dreapta daca spalatul vaselor e interzis.

Imagine
Imagine
Imagine

WC-ul turcesc din camping. Singurul WC din zona de "barbati". Imaginatia mea imi spune ca nu-i indicat sa fie vizitat in zilele in care camping-ul e plin de vizitatori (de 1 ron/persoana)... Ce bine ca suntem rulotisti si avem ce ne trebuie cu noi!

Imagine

Scrie răspuns