Salut Adi, drumul este recomandat expres numai pentru cei care ajung in Thassos sau Samothraki , timpul este contorizat numai pentru autoturisme care circula pe autostrada cu 130km/h,noi cu rulotele mergem mai incet, cam 90-100km/h, pe aceasta autostrada in Grecia exista statii de taxare si din spusele altora e un traseu costisitor pentru cei care merg cu rulota deoarece se urca prin munti, din puntul meu de vedere cel mai ieftin traseu din punct de vedere al costului combustibilului consumat traseul prin Sofia, Kulata, Thesaloniki, Halkidiki este cel mai bun, chiar daca este o diferenta de doar 80 km intre cele doua rute, am dat exemplu fata de Sarti din Halkidiki, banii platiti pe statii de taxare plus forja la urcus pe munti, chiar daca mersul este pe autostrada, ca un cost general este peste cat ar costa pe partea cealalta traseul pana la destinatie....si ca un sfat general, intotdeauna reglati gps-ul pe traseul cel mai rapid, nu pe cel mai scurt !!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Am cerut o confirmare de la niste prieteni care au fost de 1Mai la greci , in Thasos. Drumul este superOK , atat in Bulgaria cat si in Grecia .
De la Komotini la Chrisoupoli , 80km de autostrada , au platit pana in 3EURO . Pe Bulgaria nu se plateste autostrada , se plateste doar acea vigneta care se lipeste in parbriz si care poate avea valabilitate de o saptamana , doua , sau o luna . Pentru o saptamana pretul este de 10Leva (la unele statii se pate lua si cu 30RON).
Chiar daca urci putin in Bulgaria si sa spunem ai un consum putin mai mare , dupa ce intri in Grecia de la vama si pana la autostrada sunt vreo 35km numai la vale , unde se "recupereaza" din consumul mare de la urcare ( doar nu mergi cu ea "la blana" cand cobori ).
Colegul Vali Mocanu deasemenea a discutat cu unii are au fost in Keramoti si au facut din Bucresti pana acolo in jur de 7ore , ceea ce este prea bine.
Asadar , pentru cei care vor sa ajunga in zona dintre Feres si Kavala traseul este foarte bun.
Pentru Kavala , Salonic , vestul Greciei si Atena in sud , ramane varianta prin Sofia , Kulata - Promahonas.
Pentru destinatia dumneavoastra drumul mentionat este util pentru ca este mult mai scurt.
Am fost pe acest drum in 2011, fara rulota. Drumul este excelent, insa pe o portiune de aproximativ 30 km, inainte si dupa granita, este foarte dificil. Asfaltul este bun, insa pantele sunt serioase. Am comparat acest drum cu Transfagarasanul. Punctul de trecere al frontierei este, cred, la 1300 m altitudine.
Nu sunt sigur ca ma voi incumeta sa trec acei munti cu rulota daca imi propun sa ajung in Grecia.
Pe autostrada se plateste ; media este in jur de 2-3EURO / 100Km
Ferryboat-ul este in functie de lungimea ansamblului si numarul de persoane ; poate ajunge si la 80-90EURO pe sens
Buna ziua
M-am intors din Thassos acum cateva zile.
Drumul cel mai scurt si cel mai bun este sa treceti granita dintre Bulgaria si GRECIA prin Makaza.Atentie restrictie 3,5 tone.Prin Bulgaria ,de la Veliko Tarnovo faceti stanga spre NOVA ZAGORA(cautati pe ruteauto ),evitati asfel multe serpentine,apoi dreapta spre Stara Zagora .Folositi centurile oraselor si intradevar veti face 7 ore.Feribotul este 18 euro /masina ,probabil inca 18 pt rulota si 3euro/persoana.
La bulgari este cam ca la noi , cu o foarte mica diferenta .
Daca alimentazi din Bilgaria inainte sa intri in Grecia ai destula motorina ca sa te intorci in Bulgaria.
La greci , din cate stiu eu este in jur de 1.6EURO/ltr .
Asadar bazeaza-te pe motorina bulgareasca :D
Din punct de vedere legal, in GR nu exista campare off, este ilegal. Grecii in general sunt foarte toleranti cu turistii, daca esti campat off in limita bunului simt, nu sunt probleme. Daca te apuci de gratare, pui cort sau terasa, mai curge si apa reziduala pe jos, normal apar si problemele.