Aer conditionat mobil

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cristinel Acatrinei
Membru CD
17

Re: aer conditionat mobil

Mesaj de Cristinel Acatrinei »

Sunt foarte multi factori care influienteaza buna functionare in parametri a unui AC Mobil.
Amplasarea in rulota,modul de exploatare,sunt factori care iti vor da sau nu satisfactie mai tarziu.
Sunt destui cei ce au montat deja astfel de aparate,si care sunt multumiti de rezultat.
Pareri pro sau contra vor fi mereu.
Cristi si Rodica
BMW X3 + Rimor Sailer 670
0745260105,c_acatrinei@yahoo.com
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

In ambele cazuri trebuie gaurita rulota , asa ca ai de ales si depinde de buzunar unul este 10 mil altul este 20 mil .E clar ca cel de 20 mil e mai performant si mai ales ca nu il ti cu tine in rulota , dar va spun ca la cele 2 luni pe care le stau pe an la mare eu cu cel de 10 mil m-am descurcat de minune .Exista un topic in care s-a dezbatut aprins acest subiect, deci cititi va informati si va decideti.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Cristinel Acatrinei scrie: Amplasarea in rulota,modul de exploatare....
Aici nu va contrazic ! Este posibil ca alegerea mea de amplasare al AC-ului, sa n-o fi fost tocmai buna.
Cert este ca....cu Akaiul, m-am "fiert"...in schimb cu Oceanul , am stat ca "boierii aia mari" :D

@ Popescu....in cazul Oceanului , NU trebuie sa gauresti rulota....doar sa scoti pe un geam racitorul (daca asa s-o numi :roll: )....plus de aceasta este si mai silentios.....si nici n-a costat o avere ...600 ron.
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Mihai Pop
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 24 Feb 1974

Mesaj de Mihai Pop »

Salutare .... am aer conditionat . Impreuna cu colegul Costn Tabra am montat aparatul AC mobil de 12000 btu . Dupa proba pot sa zic ca sunt multumit de rezultat . Cost total 1450 lei , dar merita toti banii .
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg (29.81 KiB) Vizualizat de 3683 ori
Mihai Pop
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Clasa de randament D
aer care tocmai s-a racit si am cheltuit energie pentru asta, il evacuam afara.
Aerul care iese afara,trebuie sa intre in rulota pe undeva....si mai ales de undeva. Deci tot de afara, unde este cald.
ocuparea dulapului pentru 15% din timpul cat folosim rulota.
zgomot usor deranjant datorita rezonantei din dulap.
condens evacuat unde?
total...o improvizatie la care efectul este sub asteptari.
Sigur ca apare efectul pret care este incontestabil. Atat dai.... atat face.
Nu luati comentariul meu in nume de rau. Este doar un spirit critic si atat. Poate multi veti agreeqa aceasta solutie. Dar este un compromis groaznic.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Radu Pascu scrie:Clasa de randament D
Aerul care iese afara,trebuie sa intre in rulota pe undeva...
Aici va contrazic un pic... aerul care trebuie sa intre in rulota este doar pentru racirea condensorului, aerul rece care iese din aparat este practic recirculat... amplasarea in dulap, cat de sus, este un lucru bun, AC-ul preia aerul cald care este sus si il transforma in aer rece... cu cat este amplasat mai sus cu atat randamentul aparatului va fi mai mai mare. Aerul rece stim ca se lasa jos pe podea, cine il are jos va fi doar o iluzie de ventilare cu aer rece, dar va fi racoare in rulota. De aceea si splitul de apartament se amplaseaza la doar 10 cm de tavan. Condensul se poate da intr-o aerisire din podea, nu e problema... Dar decat sa suferi de caldura mai bine suporti zgomotul compresorului. Oricum, mentionez ca aceasta alternativa este o ventilatie cu aer rece, asa cum a zis si Radu Pascu, randamentul este minim dar exista confort. Cea mai buna solutie este a lui Ionut, split interior si externa afara. Inca un detaliu important, evacuarea sa fie cat mai libera, fara plase, recomandat jaluzele gravitationale din plastic sau aluminiu. Felicitari pentru montaj, asteptam rezultatele.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Dragomir Gabriel scrie:
Radu Pascu scrie:Clasa de randament D
Aerul care iese afara,trebuie sa intre in rulota pe undeva...
Aici va contrazic un pic... aerul care trebuie sa intre in rulota este doar pentru racirea condensorului,
Pai va contraziceti singur D-le Dragomir. tocmai asta spuneam, ca o parte din aerul care deja a fost racit de catre agregat, il folositi pentru racirea condensorului, si apoi il evacuati afara. Deci oricum se face o "depresiune" in rulota fiind nevoie de o alta cantitate de aer care vine de afara.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Da, da... ma contrazic un pic... cu cat aparatul este mai sus cu atat randamentul va fi mai mare, asta am vrut sa mentionez. Daca aparatul sta jos pe podea va lua mai mult aer deja racit, deci asa cum ati spus mai sus clasa D.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Mihai Pop
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 24 Feb 1974

Mesaj de Mihai Pop »

Din poze nu se vede bine ... este clasa de consum A . Clasa A are 4 nivele urmand B, C , D . cat despre avacuarea condensului este rezolvata cu un furtunel de evacuare prin podea . Sunt multe pareri , dar ce pot sa va zic este ca dl Costin Tabra este un profesionist si un perfectionist , iar rezultatul indiferent de ce pareri aveti .... este ff bun .
Mihai Pop
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
Cristinel Acatrinei
Membru CD
17

Investitia este oricum buna,caci obtii un confort de care ai nevoie mare vara.
Am reusit si eu sa montez AC mobil,dar despre rezultate si comentarii nu poate fi vorba decat dupa ce trece
sezonul fierbinte.Amplasarea aparatului este cea mai importanta problema.Cu cat rulota este mai spatioasa
cu atat este mai simplu de montat.Pretul unui AC original are costuri imense ce nu se justifica.
Nu as descuraja pe nimeni ,caci AC isi face treaba cu un randament mai mare sau mai mic.
Eu am montat aerul conditionat, in baie cu iesire directa in spatele rulotei,iar scurgerea condensului
se face prin pardoseala cu furtunas.Am o problema caci rulota fiind 520 volumul de aer este cam mare.
Voi pune cateva poze maine.Nu va da randament maxim dar ma multumesc si cu mai putin
stiind cat am investit.
Cristi si Rodica
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Nu ma dau "expert", dar montarea AC-ul in dulap , NU este tocmai o alegere inspirata.
Tot in dulap l-am montat si eu pe al meu, si nu am fost multumit. Postasem candva cateva poze cu "lucrarea" mea, dar nu le mai gasesc.
Sa nu se inteleaga gresit :lucrarea lui Tabra, se pare ca este "jos palaria"dar sunt sceptic in privinta amplasarii.
Oricum, va doresc sa va racoreasca cat mai bine si la mine s-o fi fost o alta "chichita" pe care eu n-am sesizat-o !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Cristinel Acatrinei
Membru CD
17

Buna ziua,revin cu cateva fotografii privind montarea aparatului,dupa cum am promis.
Am facut cateva probe dar nu pot sa dau un procent real de rentabilitate,ceea ce am vazut este ca
scoate aer rece.
Fişiere ataşate
HPIM8147.jpg
HPIM8147.jpg (31.53 KiB) Vizualizat de 3501 ori
HPIM8148.jpg
HPIM8148.jpg (35 KiB) Vizualizat de 3502 ori
HPIM8149.jpg
HPIM8149.jpg (35.14 KiB) Vizualizat de 3501 ori
Cristi si Rodica
Scrie răspuns