Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Daca ai cumparat bateria (841,96 lei) cu siguranta nu este o problema sa mai pui si un regulator de tensiune (eventual unul de panou solar iti aduce avantajul ca in timp poate pui si panou), sau poti lasa asa cu consumatori nepretentiosi: becuri, lumini led, pompe apa, incarcator leptop sau orice cuprinde transformator de curent. este riscant pentru consumatori pretentiosi: te la 12, aplificator semnal, receptor satelit sau cam tot ce implica electronica "fina" si nu foloseste transformator de curent 12v-alte tensiuni.
Eu am obtinut acumulatorul cu 700 lei, cu 2 acumulatori descarcati la schimb.
Intrebarile mele sunt:
1. acest regulator pentru panou solar nu se pune inainte de acumulator ? El nu regleaza intensitatea incarcarii acumulatorului de catre panoul solar, pentru a preveni supraincarcarea lui ? Deci la iesire din acumulator voi avea tot 17,5 V ?
2. ar trebui sa pun 2 regulatoare ?
3. in cazul folosirii doar a iluminatului interior si a pompelor de apa nu exista riscul sa se arda in timp ?
4. pentru incarcarea telefoanelor si a laptopului la 12 V, incarcatoarele scot o tensiune constanta de 4,5 V parca, deci aici este asigurata tensiunea constanta ?
1-la regulator seleaga bateria panoul si consumatori, el isi face treaba si in relatia panou-baterie si baterie-consumatori, totusi cum nu sunt 100% sigur mai asteapta si alte raspunsuri mai pertinente.
2-nu
3-nu
4-corect
17,5V are panoul de 12V la iesire, deci poti folosi un regulator mppt de 12V/10A. Dupa ce il cumperi vei vedea pe el schema de legaturi, intrare panou (in cazul tau transformator), legaturi acumulator, legaturi invertor si consumatori. Simplu. Ma poti suna pentru mai multe detalii... Spor...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
O tensiune la bornele acumulatorului de 17,5 v , nu este normala. Incarcarea acumulatorului este prea mare si in scurt timp acesta se va distruge. Ori este o masurare eronata a tensiunii, ori este un acumulator de 24 v, descarcat. Regulatorul solar limiteaza incarcarea acumulatorului la 14,8 v si il va proteja, dar nu poate fi folosit decat pentru panouri fotovoltaice si nu se cupleaza la 220 v.
Adi Mocanu scrie:Buna ziua
Ca sa nu mai creez alt topic pentru o intrebare destul de simpla, postez aici, sper sa nu va suparati.
Am schimbat acumulatorul auxiliar cu un alt acumulator
Acum am vazut... nu am fost atent, pana sa schimbi acumulatorul, ce tensiune ai avut la borne ? Sau daca nu ai masurat tensiunea, ai observat ceva la lumini, turatie pompa, etc ? Sigur nu ai un simplu transformator, este posibil sa fi picat partea de redresare si sa nu ai DC la borne, daca ai AC este deja grava situatia, poti distruge acumulatorul.
LE- desfaci bornele de la acumulator si masori cu un aparat pe scala de AC si pe DC ce tensiuni ai... vezi pe care scala oscileaza... ar fi indicat un aparat analog.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com