Serpescu Gheorghe scrie: ... Am umplut doua pagini cu vorbe ... E absurd dar asta e (nu Nelu, ci ideea)...
Pff ! Sa ma exprim si eu in aceeasi termeni. Gigi, s-au scris doua pagini si nu ai inteles nimic. :D Ma scuzi, dar asta constat.
Daca tu spui ca ideea de a compara doua sisteme de incalzire e absurda, nu stiu ce am mai putea scrie pe forum fara sa tina de domeniul absurditatii prin prisma opiniilor tale. Poate ceva legat de cheltuielile asociatiei. :D
Auzi, ca s-au scris ... vorbe. Pai, s-au pus link-uri ale celor 2 producatori, s-au pus detalii tehnice, preturi, s-au pus poze. Am facut descrieri succinte, am dat exemple cu ce m-a determinat sa ma indrept spre una din variante. Au fost mentionate dezavantajele/avantajele ambelor variante si tu spui ca noi am vobit vorbe.
Serpescu Gheorghe scrie: ... cand ne intalnim iti arat pe Insignia...
Sa nu spui ca ai transformat-o in camper :D Daca citeai cu atentie cele scrise anterior, vedeai ca ce ai tu pe Insignia nu are nici o legatura cu ce e pe un camper. Tu ai o instalatie de incazit apa, iar pe un camper vorbim de o instalatie de incazit aerul. E vorba de alt model de webasto, facut special sa nu porti antifoane si masca de gaze cum lasi tu sa se inteleaga.
Serpescu Gheorghe scrie: ... Butelia oricum o cumperi pt aragaz ... Frigiderul cu ce-l folositi cand stati off, cu generator? ...
Da Gigi, butelia e indispensabila la mine doar pentru aragaz si apa calda. Cu toate ca pentru apa calda as putea folosi tot varianta webasto. Varianta aragazului webasto nu m-a convins, are un consum f. mare de curent in perioada de amorsare. Dar voi folosi o singura butelie, nu doua cum am acuma, pe care o voi schimba tot timpul cu una cu propan in Germania. Nu voi fi nevoit sa o schimb la 2-3 zile
La mine frigiderul e doar pe 12v, cu compresor si sunt foarte multumit de consumul acestuia.
Serpescu Gheorghe scrie: ... Pune-ti nea Nelu o truma simpla fara vent si alte nebunii si atunci nu o sa ai griji din astea. A mea merge din '95 si nici nu stiu cum arata innauntru.
Nu contest ce spui, eu nu m-am legat de fiabilitatea instalatiilor truma, pe mine ma deranjaza disconfortul creat de golirea rapida a gazului din butelii in conditii de iarna. La camper am rezervor de 80l de motorina. Cred ca te-ai convins ca eu nu sunt din categoria celor ce-si lauda marfa cu orice pret. Ce-i de apreciat apreciez, iar ce nu ma multumeste, mentionez deasemenea. Si cred ca nu doar acesta e singurul neajuns mentionat de mine la camperul meu, am mai scris si de multe alte inconveniente, intr-un alt topic.
Ovidiu Ciobanu scrie: ...Singurul comentariu pe care il mai fac este:
1. Pe gaz se fac instalatii pentru campere de zeci de ani - pe motorina doar de cativa ani
2. La problema cu caratul buteliilor - se folosesc butelii stationare cu umplere directa din exterior cu pistolul cu GPL, statii sunt destule si peste tot.
3. La problema cu terminatul gazului la 3 noaptea - se folosesc doua butelii cu ceas dublu cu comutare automata.
4. La problema aprinderii instalatiei la temperaturi foarte joase, la gaz exista paturica electrica pentru butelii si apoi incalzirea compartimentului de la vent. ...
1. Asta nu-i un motiv. Tot timpul tehnologia avanseaza, nu sta pe loc. Apar produse noi, materiale noi, etc.
2. Aici vin cu un exemplu: Eram la Gresu-Lepsa cu cativa colegi rulotisti, temperaturi nu mai jos de -10-15 grade noaptea. Am stat o saptamana, timp in care ambele butelii mi s-au golit. Cum mi-ar fi stat sa scot camperul din locul respectiv ? Pune lanturile, scoate-le la asfalt, sa merg cca. 60 de km dus-intors, sa ma duc sa umplu buteliile direct in camper ? La intoarcere, pune iar lanturile sa mai poti ajunge la locul de campare. E ... foarte simplu ... ar fi un lux sau ar tine de supravietuire ?
3. Sa stiti ca a doua butelie mi s-a golit pe la 4 dimineata. Alta nu mai aveam. Cu bunavointa unui coleg am umlut cu butelii una dintre masinile colegilor rulotisti si am parcurs acea distanta pana la statia GPL. Nu vreu sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat sa nu gasim nici acolo GPL. Mai trecusem pe langa una care nu avea. Probabil ajungeam la Focsani, ajungeam sa facem vizite neprogramate la diverse obiective turistice din zona.
4. Da, exista acest remediu cu paturica, ar fi de luat in calcul daca nu ar exista neajunsurile de la pct. 2 si 3.
Conform specificatiilor facute de producatorii de autovehicule, instalatiile de incalzire stationara diesel asigura functionarea la temperaturi de pana la -29 grade. Nu stiu daca acestia trebuie crezuti ... sau alte surse.
P.S. Da Gigi, sunt un om care nu evita sa-si spuna nemultumirile/aprecierile si nu numai legat de acest gen de produse, nu evit sa taxez greseli facute sau lucruri pe care le consider nelalocul lor. Poate nu intotdeauna am si dreptate. Toate astea m-au transformat intr-o persoana controversata aici pe forum. Multe din lucrurile spuse, unora nu le convin si ... ca si in alte cazuri, acest topic poate fi inchis, sters, etc. Sa ne intoarcem eventual la actele contabile, legitimatii, iphone, calatorii, urari de bine ... sau la orice altceva ce tie iti va face placere Gigi.