Si eu m-am inscris azi, si tot azi am primit confirmarea de inscriere. Nu ma pot gandi la traseu, nu inca, mai este
foarte mult timp pana in Iunie.
Despre traversarea Serbiei vreau sa aflu cat mai multe detalii, de la persoane care au mai trecut pe-acolo. Ma ingrijoreaza putin faptul ca nu sunt parte din Uniunea Europeana si in consecinta legile lor nu sunt neaparat asemanatoare cu ale noastre. Nu ma incanta foarte tare nici controlul vamal, la intrare si la iesire; E asa de usor sa iesi "din norme" cu rulota! De exemplu, conform paginii
http://www.mae.ro/travel-conditions/3742:
In Serbia se poate intra cu 1-2 l de băuturi alcoolice, 1 kg de cafea, 1 cartuş de tigări, 2-4 kg fructe, 2-4 kg de carne sau mezeluri.
Nu fumez, deci n-am tigari; Nici mare bautor de alcoolice nu sunt, dar 1-2 litri? Aia inseamna 4 beri. S-a vazut vre-o rulota fara un "6-pack" de bere? Kg de cafea sigur il am. Frigiderul va fi de asemenea plin. Nu-i neaparat o problema, lucrurile astea pot fi avute in vedere, dar nu vreau sa "ma descurc" daca nu-i nevoie.
Pot fi introduse medicamente numai pentru uz personal, în baza reţetelor, fişelor de externare sau altor documente care confirmă diagnosticul, în original.
Din nou complicat, pentru ca merg cu rulota: sigur am o intreaga colectie de medicamente, de multe feluri. Nu antibiotice, dar din cele care se dau fara reteta am o gramada, in mod sigur. Fara un panadol de copii, un supozitor cu novocalmin nu plec nicaieri. Cei care au incercat sa cumpere medicamente in tari straine pot confirma: chiar daca medicamentul s-ar da fara reteta, e o adevarata distractie sa-i explici farmacistului ce vrei!