Aragaz, lampa, felinar pe gaz (petrol lampant)!

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de incalzire
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Sandu Toma
Membru forum
17

Re: Un fel de aragaz...

Mesaj de Sandu Toma »

Mama imi povestea ca avea chiar un cuptor care se atasa pe aceasta "lampa de gatit" si puteau coace in el placinte si chiar cozonaci ! :D
Orice problema are o rezolvare practica
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Vaaaai de mine !!! departe aceste ganduri de mine ...eu chiar sunt incantat de lampa mea pe care am s-o prezint la urmatoarea intanlire ....sper sa fac rost de gaz ca sigur nu o sa imi dai, intentionat sa nu imi functioneze si mie .. :mrgreen:
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Special pentru domnul Presedinte, cel mai adevarat aragaz:
http://www.youtube.com/watch?v=wRbr3KsEjeE
http://www.youtube.com/watch?v=I2p9bnOG ... re=related
:D

....100% eco!!!
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Marius, daca te duci si pe la Kaufland vei gasi niste sticle din plastic pe care scrie "Lampenol". Contin o varietate de gaz lampant (nele din sorturi sunt parfumate), care produce mai putin fum si mai putin miros neplacut. Capacitatea unei sticle este de 1 litru si pretul este de circa 15 - 16 RON. I-am facut proba in 2 felinare de vant (unul model mare si unul model mic) precum si intr-o lampa cu gaz pentru iluminat in casa.

Daca vei curata bine acel obiect si te vei asigura ca nu curge, poti folosi cu toata increderea masinaria. Sa ne spui cum fonctioneste agregatul :-)
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Vedeti carcotasilor ca e bun aragazu....mai avea putin Marius si il ducea la muzeu , noroc cu meseriasu care este .
Bravo Costine ! Datorita tie aragazul lui Maruz dar si lampa mea prind viata . :mrgreen:
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

JJ de ce nu ne arati si noua lampa ta? 😉
Catalin Gigi
Membru forum
14

Mesaj de Catalin Gigi »

Vine la Pusnicu ...e frumoasa foc...e daia daca o freci iese Aladin :mrgreen: .Nu pot pune poze cu ea deoarece as strica surpriza .
Catalin Gigi
Membru forum
14

Re: Un fel de lampa :) ...

Mesaj de Catalin Gigi »

sunt fleasca de suparat...ce mandru eram eu cand am gasit lampa asta in pod...moamaaaa daia veche la la bla bla ...o iau o curat ...o lustruiesc...o grunduiesc...o dau cu argintiu ...nu imi place ...o fac rosie sa o pun la geam :twisted: ...pun suflet ce mai ...cand e gata ma laud si eu la un preten ...ia uite lucrare !!! super frumoasa !!! la care el ...mare lucru are la ferometal cu 12 ron fix ...am crezut ca face misto ...dar asa era !!!! singura diferenta pe a mea scrie GLOBUS nr 107 ...apropo ...cand am frecat-o nu a iesit Aladin . )))))

Imagine
Imagine
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Lampa este a lui Aladin si din ea trebuie sa iasa un duh care sa-ti indplineasca trei dorinte. Gandestete,de cand ai frecat-o ti s-a indeplinit vreo dorinta? Este un felinar de vant. O foloseau batranii atunci cand ieseau din casa noaptea sau la caruta pentru ca nu se stinge nici daca bate vintul sau sufli spre ea. Eu am o lampa de gatit care functioneaza pe benzina si una care face caldura si lumina care functioneaza pe motorina. Am sa fac poze si am sa le prezint.
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

La ferometal din aceea cu sticla inscriptionata Globus precis nu gasesti...e sticla ei originala ceea ce e o raritate :)
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Este produs de fabrica MetaloGlobus din Bucuresti (undeva in zona Pantelimon-Baicului spre lacul Fundeni) !
Pe vremea raposatului se faceau acolo de la produse din tabla presata, jucarii, spirtiere, sufertase... pana la cartuse de vanatoare !
Orice problema are o rezolvare practica
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Gigi, daca nu ma inseala memoria modelul 107 este modelul mare. Mai exista cel putin 2 modele mai mici: nr. 104 - "mijlociu" si inca unul, fara numar pe el - "mic". O sa le caut, sa le pozez si sa pun si dimensiunile lor.

Cum spunea Viorel Grosu, sunt cunoscute sub denumirea de felinar de vant, caci intr-adevar nu se sting cand bate vantul in ele. Pe langa aceste felinare de vant, mai exista lampile de iluminat cu gaz, pentru interior, care principial functioneaza la fel cu felinarul de vant, insa lipsa curentului de aer in case a condus la alte forme constructive, unele chiar cu rol estetic (ca un fel de lampadare, atarnate de tavan). Am avut rara ocazie sa vad asa ceva la un colectionar si am ramas placut impresionat de frumusetea lor. In plus, modelele deosebite aveau un sistem cu scripeti, cu ajutorul caruia puteai sa cobori lampa din tavan, sa o intretii sau sa reglezi intensitatea luminii.

Astfel de felinare de vant se gasesc si astazi pe la diferite magazine, insa nu mai sunt atat de bine facute si, evident, nu mai au sigla Metaloglobus nici macar pe corpul felinarului, ce sa mai vorbim de sticla...
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Scrie răspuns