Periodicitate ITP rulote si autorulote

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
GigiVezeteu

Re: Periodicitate ITP rulote si autorulote

Mesaj de GigiVezeteu »

si totusi care este periodicitatea la itp pentru autorulote cu masa totala mai mare de 3500 kg. eu in modificarea ordonantei nu am vazut nici o referire la aceasta categorie
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Este vorba de "autorulote", deci o categorie clar definita. Din aceasta categorie fac parte atat autorulotele pana, cat si peste 3,5 to.
Este exact ca in cazul rovinietei pentru autorulote, nu se tine cont de tonaj. Exista specificatie legata doar de nr. de locuri.
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

De aceste lucruri are nevoie OMUL pe forumul nostru,felicitari autorului.jan
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Dragomir Gabriel scrie:Bravo, Nelu, se pare ca ai reusit si cu statulul clubului si cu revizia la rulote si autorulote, caile legale sunt grele dar cine stie unde si cum, se descurca. E bine ca se ocupa cineva de noi, rulotistii. Inca o data, felicitari !!!
Si sa nu uitam de demersul facut pt reducerea taxei de drum (rovigneta) pe care eu am platit-o la autorulota 115 ron in loc de 500 ron ...iar cei cu autorulotele mai mari de 3500 kg ar fi platit si mai mult (aviz Gigi Vezeteu ).

Pentru toate astea si eu iti multumesc Nelu .
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Stimate domn,eu personal doresc sa iti multumesc pentru aportul adus in solutionarea acestor doleante ale noastre ,ale tuturor rulotistilor .Aceste modificari ,ce au fost incluse in aceasta ordonanta ,cu aportul nemijlocit al dvs.nu face decit sa ne bucure pe toti,indiferent din ce organizatie de club facem parte.Aportul dvs.a fost enorm si nu cred ca este cazul sa il contestam . Nu sunt de acord cu hotarirea luata ...,cred ca sunteti de mare ajutor si pe mai departe in dezvoltarea si realizarea idealurilor acestei miscari,a celor iubitori de natura .Eu zic sa va mai ginditi .Este o hotarire pripita . :)
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
GigiVezeteu

Mesaj de GigiVezeteu »

daca citim cu atentie articolul 2 aliniatul 4 autorulotele sa zicem indiferet de tonaj se supun pimei inspectii tehnice periodice la 4 ani ( nu din 4 in 4 ani) in conditiile in care la prima inmnatriculare in romania au fost nopi.deci concluzionind o autorulota noua i se face primul itp la inmatriculare daca esta noua iari dupa 4 ani itp se face in fiecare an .nu am gasit alta reglementare in lege'
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Nu in fiecare an, la 2 ani ca la orice auto!
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Nelu Predonu scrie:Este vorba de "autorulote", deci o categorie clar definita. Din aceasta categorie fac parte atat autorulotele pana, cat si peste 3,5 to.
Este exact ca in cazul rovinietei pentru autorulote, nu se tine cont de tonaj. Exista specificatie legata doar de nr. de locuri.
Gigi Vezeteu a remarcat bine, nici eu nu am vazut scris....dupa cei 4 ani de autorulota noua,deci pentru cei care nu au noi, la cat timp se face ITP-ul?
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Cristian Irimescu scrie:Nu in fiecare an, la 2 ani ca la orice auto!
Avand o autorulota care depaseste 3500kg iTP-ul se facea anual, deoarece in legislatie vehiculele erau diferentiate doar de greutatea lor, acum a aparut cuvantul autorulota in aceasta modificare de legislatie.
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Vazand aceasta ne-ntelegere a textului, mai fac cateva precizari:
Solicitarile mele au fost facute in conformitate cu:

- Directiva 96/96/CE de apropiere a legislatiei tarilor membre UE referitoare la
inspectia tehnica auto pentru autovehicule si remorcile acestora, [modificata prin M1-Directiva 1999/52/CE,
M2-Directiva 2001/9/CE, M3-Directiva 2001/11/CE, M4-Directiva 2003/27/CE, M5- Regulamentul (CE) nr.
1882/2003 al Parlamentului European si rectificata prin C1-Rectificare JO L 67/12.03.2009.p95 (96/96/CE)],
anexa 1, respectiv conform categoriei 6 din anexa 1 care spune asa:

"6. Autovehicule cu cel putin patru roti, utilizate pentru transportul de pasageri si care nu au mai mult de opt locuri, exclusiv scaunul conducatorului auto - La patru ani de la data la care vehiculul a fost folosit prima dată; ulterior, la fiecare doi ani"

si conform raspunsului primit de la MTI:

Imagine

ordonanta are la baza aceasta precizare mentionata de ministerul de resort (MTI) in raspunsul pe care l-am primit.

Deci la 4 ani de la prima imatr. de nou si ulterior din 2 in 2 ani.

Exact acelasi lucru se poate obtine pentru toate autoturismele noi inmatriculate in Romania.
Din pacate, Asociatiile de automobile "de marca" existente in Romania, exact ca si aici, nu fac ceea ce ar trebui sa faca.
Pot obtine exact ce am obtinut eu pentru autorulote, in baza acelorasi acte normative ale UE, citate anterior de mine.
Pentru toate autoturismele mentionate mai sus la cat. 6 din anexa 1 a Dir.96/96 UE se poate obtine prima inspectie tehnica la 4 ani.

Nu interveneam cum am zis, dar nu am vrut sa se mai faca alte speculatii pe marginea ordonantei care va fi detaliata si in RNTR 1.
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Este foarte clar acum, multumesc Nelu
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Nicolae Nasalciuc
Membru forum
16
Oras: Orhei
Data nasterii: 09 Apr 1963

Mesaj de Nicolae Nasalciuc »

Meritati tot respectul nostru D-ule Predonu,pentru tot ce ati facut -jos palaria.
HYUNDAI TUXON 2019//HOBBY DE LUXE EASY 2004
KOLEA -0726161036//nasalciucnicolae@yahoo.com
Numai acela este liber care iubeste libertatea pentru el si e bucuros s-o extinda si asupra altora.
(Rabindronath Tagore)
Scrie răspuns