Salutari tuturor ! Bine ai zis George ca-i "o aventura" pt ca de ex nu poti prevede multe lucruri, cit de bine te documentezi, ceva-ceva tot iti scapa si e cam rau...
O POVESTE NEPLACUTA de RETINUT.
De exemplu ieri dimineata am ramas fara gaz. Asa cum se intimpla in general buteliile se opresc noaptea, la noi a fost cam 5 dimineata si nu erau decit - 5 grade.
Pentru moment nu am realizat ce ne asteapta. Imi imaginam ca-i ca la noi, ori umpli butelia, ori cumperi una de a lor si o pui in loc. Butelii vazusem la receptie...
Dar de unde, buteliile spaniole nu au robinet decit filet pe guler.Am bagat-o rau pe mineca. Adaptoare zic ca ar exista pe la anumite magazine, dar nu pt europeni
Butelii nu se vind decit daca ai domiciliul in Spania si trebuie contract. Deci m-am vazut in imposibilitatea de a ne incalzi in continuare. Gerard a venit cu solutia..
A discutat in Olanda pt a ni se trimite o butelie speciala, cea care este omologata a se unple oficial la oricare statie GPL din Europa, butelie prevazuta cu siguanta.
Atit ca aveam de asteptat aproximativ 10 zile in acest camping pina sosea comanda. 2 ore ne-am spart capetele si nu am gasit nici o solutie mai rapida sau buna..
Maria a fost la receptie, acestia i-au dat 2 adrese in oras, dar degeaba, pt ca daca cumparam sistemul lor, trebuia sa-mi distrug sistemul original duomatic de gaz.
Fara caldura e imposibil sa calatoresti, cit de "calde" ar fi aceste ultime doua tari..Nu am vazut decit 2 solutii: Ori sa facem cale intoarsa, ori sa asept buteliile NL.
In aceasta perioada, aveam de folosit cea de a 2 a butelie care este plina, insa nici aia nu tine 10 zile. Prima butelie folosita noaptea ne-a tinut aproximativ 7 zile.
Eram fierti ( mai bine zis inghetati bocna ) si ne uitam in jurul nostru. Ma gindeam cum se incalzesc ceialti.. Vecinul Gerard s-a dus si a discutat cu niste olandezi.
Dupa 15 minute, Cel de Sus si-a aratat puterea si s-a gasit o rezolvare. Un camperist german cu un Dethleffs ca a lui Gigi Vezeteu, avea o butelie si un adaptor :)
Nu va spun cita bucurie a putut fi pe noi, deja ne vedeam pe drum spre Germania. Contra sumei de 60 euro si a unei visinate am intrat in posesia buteliei spaniole
Imediat am schimbat-o la receptie si acum avem din nou caldura ...Bineinteles ca butelia 2 germana, e rezera, dar acum, putem schimba aceasta butelie spaniola..
Cu toata pregatirea noastra, acest lucru nu l-am prevazut, crezind, ca in orice tara UE, filetul buteliilor e acelasi chiar daca difera culoarea, dar vedeti ca nu-i asa..
Am tot citit pe forumurile germane si multi au avut aceste probleme. Acum problema ca fiecare tara are sistemul ei. Oare cum o fi si ce ne asteapta pe Portugalia ?
Om vedea, ne vom documenta si va vom spune, ca sa nu aveti surprizele ce le-am avut noi. Bine e cind inveti din pataniile altora si cind cineva iti spune variantele
Voi atasa citeva poze de ieri, cu mine fericit in posesia miraculoasei combinatii butelie + adaptor, la care nu trebuie sa modifici nimic la instalatia de gaz existenta.
Adaptorul special pt buteliile spaniole cu filet. Adaptorul are iesire directa in ceasul original al rulotei. Mai sus se vede butelia spaniola portocalie. Pret schimb incarcata, 20 euro
Si mai jos, butelia universala ideala si omologata la 80% umplere, butelie recunoscuta in UE pt a putea fi incarcata la orice statie cu GPL. Eu oricum, imi comand una chiar azi !...
.