Inmatriculari Rv-uri - precizari

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Nelu Predonu

Re: Inmatriculari Rv-uri - precizari

Mesaj de Nelu Predonu »

Rusu Mihail scrie:... Problemele lui Exis le-au avut si le au si altii, iar eu personal le cunosc din cauza acestui hobby si a unei relatii de parteneriat cu Olanda inca din 96....
Stiu si mi-am imaginat acest lucru, am vazut si problemele avute de Geoge Marcu la inmatriculare, precum si a altor colegi, insa am dezvoltat un pic subiectul in ideea de a se intelege ca in momentul in care incerci sa faci ceva este bine sa ai cat mai multe informatii, iar ei mi-au prezentat toate neajunsurile acestui mecanism de inmatriculare din momentul de fata. Este foarte important ca la o astfel de intalnire sa fii cat mai in tema si sa iti formezi o viziune de ansamblu asupra problematicii respective. Va dati seama ca acolo eu nu am discutat numai probleme ce tin de relatia importurilor din Olanda, nu am mers acolo ca avocat al Exisului. In discutiile avute chiar am dat exemplul prezentat de George Marcu pe forum. Va spun acest lucru pentru ca o data am fost nevoit sa particip la o intalnire la care cum s-ar spune nu aveam temele facute. Nu doresc sa mai fiu pus intr-o astfel de situatie.
Si eu sunt amator sa avem o intalnire a celor cu parul alb, sa dovedim ca nu am albit degeaba, sau mai bine zis, ca zicala cu " desteptii chelesc, ......" este doar partial adevarata :)
Si eu va urez un 1 Mai placut si o vreme cat mai buna.
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Am fost azi in audienta in Pipera la comandant pentru problema mea, mi-a raspuns foarte politicos, ca nu sunt singurul cu aceasta problema, i-am zis ca stiu ca este vorba de 2 modele de taloane cum dealtfel si la noi exista, cel vechi si cel nou, a zis ca stie si acest lucru, a recunoscut ca nu este normal, ei indeplinesc un ordin de la Directie si daca nu sunt multumit de acest lucru sa ma duc in audienta la ei...rezolvarea cazului este in felul urmator...am depus actele originale dupa ce mi-am facut copii pentru urmatoarele cereri de numere provizorii, am facut si numar provizoriu, am platit si numarul definitiv la actele originale, m-au obligat sa dau o declaratie ca in acte imi "lipseste" partea a 2a(deel 2), eu am vrut sa declar ca este talon model vechi iar lucratoarea de acolo a luat foc, la explicatiile mele ca nu este acelasi lucru, mie nu-mi lipseste nici un act, este doar modelul vechi de talon si m-a intreabat daca vreau sa scriu cererea cum zice ea sau nu, mi-am dat seama ca nu stie despre ce este vorba, ea indeplineste la randul ei un ordin, si toate actele trebuie sa fie cu deel 2 si am scris cererea cum a dictat ea, in termen de 3 luni primesc raspunsul...de ce oare "arunca" problema si pe cel care doreste sa inmatriculeze ceva si obliga sa scrie o asemenea cerere?care dealtfel nu este adevarat...nu lipseste nimic din acte, este doar un model vechi de talon...problema este a lor, deoarece, se poate spune si asta, nu au incredere in colegii lor, politia din Olanda, eu stiu foarte bine ca o data ce am primit actul de export de la RDW si au vazut actele stiu ca nu sunt probleme cu ele...este extrem de ciudata aceasta situatie...am de gand ca in termen de 3 luni sa ma duc sa intreb in fiecare saptamana sa vad daca au primit raspunsul!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni,dar nesimtirea si tupeul nu au limite in RO.Era acum ceva timp o circulara europeana ce spunea clar ca masinile CE se pot radia si in RO in scopul inmatricularii in RO.Dar ai nostrii nu vor sa trimita radierea si numerele de putori ce sunt.Implicit te obliga sa radiezi in tara respectiva,sa vii cu numere de vama ca sa poti inscrie in RO.Deci nu stiu de ce ne mai mira ceva in RO.....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
George Chirila

Mesaj de George Chirila »

Mihnea ,trebuie ( vorba domnului Nelu Predonu ,sa ne edificam asupra problemei) cautata circulara respectiva ,si cu ea mers la inmatriculari si data cu ea in capul celui cu ...creta in cap !!! :P :P
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Niky Radu scrie:...m-au obligat sa dau o declaratie ca in acte imi "lipseste" partea a 2a(deel 2), eu am vrut sa declar ca este talon model vechi iar lucratoarea de acolo a luat foc, la explicatiile mele ca nu este acelasi lucru, mie nu-mi lipseste nici un act, este doar modelul vechi de talon ...
Exact asta este problema, omul de la ghiseu. Nu mi se pare corect sa dai acea declaratie. Luni am sa vorbesc la DRPCIV si am sa-ti dau un raspuns avizat.
Dar Niky, nu i-ai pomenit de acel ordin al ministrului? Inmatricularile se fac in conformitate cu Art.7 din acel ordin.
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Lucratorul de la ghiseu stie ca actele trebuie sa fie cu deel2,am incercat sa fac conversatie pe tema asta si s-a aricit rau, nu am insistat... comandantul stia despre asta,ei indeplinesc un ordin de la Directie, mi-a dat dreptate ca nu-i normal,daca vreau sa rezolv ceva sau daca nu sunt multumit mi-a zis sa ma duc in audienta la Directie, si la noi circula 2 modele de taloane ca si in Olanda, asta nu inseamna ca modelului vechi ii lipseste ceva, este un act perfect legal
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Azi, conform postarii mele anterioare, am vorbit la Directia RPCIV si pot face urmatoarele precizari Niky:
Cei de la directie nu stiu de acea declaratie, aceasta probabil face parte din procedura serviciului de inmatriculari, "important insa este faptul ca persoanei respective i-au fost primite actele, acestea urmand sa ajunga la noi (DRPCIV) pentru a face verificarile respective in concordanta cu Ordinul 1501/2006 si cu Directiva 37/1999UE".
Deci Niky, in termenul mentionat in una din postarile mele anterioare (2 sapt. - 3 luni - termen necesar verificarilor) te vei putea prezenta la Serv. Inmatriculari pentru inmatricularea definitiva a Rv-ului achizitionat. Pana la scurgerea acestei perioade, aveti dreptul sa circulati in baza autorizatiilor (succesive daca este cazul) de circulatie provizorii.
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Am inteles, multumesc mult
Niky si Lavinia Radu

0744670978
popa_bogdan06
Membru forum
13

Mesaj de popa_bogdan06 »

Nu contrazic pe nimeni insa nu cred ca e normal ceea ce se intampla.adica sa astept o verificare si dupa 2 3 luni sa mi spuna da e ok se inmatriculeaza....dar mie pt acest timp in care eu nu pot folosi utilitara in afara tarii cine imi plateste stationarea!!!!Politia probabil nu?ar fi trebuit sa inmatriculeze iar apoi daca nu era in regula ceva sa faca ce au facut la aia cu taxa la jumate:sa trimita hartie sa predau numere si talonul pt ca auto nu e in regula.
Ultima oară modificat 26 Mai 2011, 17:25 de către popa_bogdan06, modificat 1 dată în total.
popa_bogdan06
Membru forum
13

Mesaj de popa_bogdan06 »

Vreau sa va prezint si situatia mea in legatura cu o inmatriculare cu lipsa Deel 2.
M-am inarmat cu f.f.f. multa rabdare dupa depunerea dosarului de inmatriculare fara deel 2 asteptan verifiicarile baietilor destepti.
Intre timp am luat legatura cu cei de la RDW Olanda (email:info@rdw.nl si telefonic +31598393330)si am avut mai multe raspunsuri trimise pe email de catre caestia in legatura cu problema mea(lipsa dell 2)si anume:Tot ce se cumpara din olanda de la dealer acreditat RDW si merge catre export nu se mai elibereaza deel 2, deorece masina pleaca la export si vine cu numere de vama adica DEEL1 B si RDW mare(declaratia de export)cartea masini si certificatul de transfer.
in urma acestor discutii cu cei autorizati RDW am fost in audienta la Dnul Poenaru care,dupa ce i am aratat toata mailurile primite de la RDW a spus ca este ok dar trebuie ceva oficial.....nu asa pe email.ok am spus si din nou am luat legatura cu cei de la RDW din nou le am explicat problema din nou aceasi chestie ei nu inteleg de ce in ROMANIA NU se poate inmatricula din moment ce ei au dat ok au spus cand s-a exportat....s.am.d.
Cu toate astea i-am rugat sa mi trimita ceva oficial cum a cerut domnul la care am fost in audienta.bineinteles a trecut o zi am primit raspuns pe mail in cateva zile o sa primiti o DECLARATIE A RDW PRIN CARE SE VEDE TOT ISTORICUL MASINI SI EXPORTAREA EI.
A aparut si declaratia prin posta de data asta din nou "la militie"unde stupoare jos la inmatriculari au plimbato o ora de la un birou la altul....si cand s-a intors cu ea:"nu e buna domne!"am intrebat si eu ce are de nu e buna si au dat din umeri bineinteles si m-au trimis din nou la comandat in audienta.
Am stat acolo din nou 3 ore pana la 12 iar in audienta,iar aceeasi problema plibat hartia domnu Poenaru care imi ceruse ceva oficial nu a mai aparut....si aceasi problemaaaa"Nu e buna hartia!"o hartie originala cu antet si stampila RDW la Militei la noi nu e buna....si de atunci tot incerc sa imi spuna ce hartie trebe sa le aduc cum sa arate verede galbena roz ca sa fie pe placul lor,pt a num mai sta 3 dupa verificarile lor in Olanda.Ca sa nu mai spun ca la depunerea acteleor cei de la ghiseiu au spus ca daca nu vine raspuns in 90 zile primesc actele inapoi sa merg in Olanda s aiau de acolo hartie ca nu am dell 2,dar eu asta am incercat acum sa iau hartie dde la RDW care sunt super ok si am obtinut tot ce am cerut de la ei numai ca la noi nu sunt buneeee.
Nu stiu ce sa mai cred de tara asta.....astept sa mi spuna domnii de la militie cum sa arate hartia res[ectiva ce sa scrie in ea si am sa cer la RDW asa ceva am sa ma duc din nopu la audienta sa vad atuncio ce o mai trebui.Am facut toate aceste lucruri pt ca am neboie de inmatriculare urgenta cu numere provizorii nu pot parasi tara ,dar pe ei nu ii intereseaza ca eu am prejudicii din cauza asta ..probabil ar trebui sa vina si ei la munca degeaba 2 3 sapt sau mai stiu eu cat pana cand zic eu gata ma veniti pe banii acum!oare o sa le convina!?!?!?!?
Multumesc si va tin la curent
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

@ Bogdan....ce te mai mira???....poa' mai da afara din ei (militieni) :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Uite vedeti? INcet incet va veti indrepta spre unele din metodele folosite de mine , fiindca v-am mai spus am vazut multi dar multi oameni care inebunesc cu dreptatea in mina.
Sincer eu cred ca inebuneam dupa atite si atitea drumuri in zadar, ca nu vrea unu Nea Mitica de la ghiseu sa recunoasca ca totul este perfect legal.
Dar nu disperati veti rezolva problema chiar daca va mai trece citeva luni .
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Scrie răspuns