Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Noua acum doi ani, masina fiind pe firma ne-au cerut imputernicire (Power of attorney) cu antetul si stampila firmei, iar finul meu a avut imputernicire de la firma de leasing. Oricum, la vama, masina se trece in pasaportul celui celui care o conduce... cel putin astea erau regulile acum doi ani !
Denumirea si datele firmei Numar de inregistrare/data
POWER OF ATTORNEY
The underscribed S.C...................... S.R.L. with official headquarters in Bucuresti, ......................, registered at Romanian Register of Commerce under J40/................. and having the VAT number (fiscal code) RO ...................., gives to Mr. ...................., administrator of our company, identified with ID Serial .... Number..............(Passport number .....................) , the right to drive outside Romania the company car OPEL ASTRA with the identification number ................................. and the registration plates ..........., propriety of S.C.......................... S.R.L.
The trip will take place from ................. until..................., in Hungaria and Austria and all this time the car will be driven by Mr. .................
De anul trecut nu mai este nevoie de viza-taxe etc. Trebuie insa pe linga pasaport sa aveti si cartile de identitate. Masina este trecuta in pasaport in vama pt a nu fi instrainata.
Atentie la taxele de autostrada. Sint printre cei mai corecti la capitolul, cit folosesti=atit si platesti. Mai multe detalii gasiti aici : http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id ... &cat=29919
stoica cristian scrie:Am auzit ca turci ar fi putin mai pretentiosi la vama.Avem cumva nevoie de ceva in plus fata de alte vami ... ?
Turcii sunt initial foarte circumspecti si impun clar distanta, seriozitatea. daca e coada nu e ca-n bazar; e ordonata, nimeni nu vorbeste tare sa-i agaseze pe altii, nimeni nu vorbeste la mobil la nesfarsit; ... situatii de genul asta sunt rezolvate din priviri de vamesi, de ofiteri; iar cand vine ora de pauza de masa inchid ghiseul si gata. Nu e ''ca-n biserica'' dar e valabila regula de bun simt ''nu-i deranja pe ceilalti''. Daca nu le inspiri incredere pot fi foarte severi. O imputernicire e bine sa aveti la voi daca vehiculul este in leasing. ATENTIE MARE la prima impresie pe care o lasati si nu recomand nimanui sa minta. Daca ti se adreseaza intrebari, recomand sinceritate si deschidere maxima.
PENTRU vehiculele care intra in Turcia au o REGULA CIUDATA, n-am inteles exact, dar daca vehiculul condus are peste 25 ani vechime trece la un birou special pentru a obtine un accept pentru acces pe teritoriul Turciei. ce se intampla acolo nu stiu, dar dureaza cateva ore bune.
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
ganditi-va la ceva de genul: daca inspiri incredere e buna o imputernicire in engleza sau, daca ti se cere si n-ai, ti se spune ''data viitoare s-o aveti, va rog; acum, drum bun, bine ati venit in Turcia''. Daca esti prins cu vreo minciuna si un vames sau ofiter isi pune mintea, poti avea imputernicirea imputernicirilor in turca si chineza, tot iti strica vacanta.
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Sandu Toma scrie: la vama, masina se trece in pasaportul celui celui care o conduce... .[/color]
regula se mentine si acum; la intrare ne-am vizat pasapoartele, am urcat in camper si-am plecat; la iesirea din vama sa intram in Turcia ne-au cerut hartia...''AUTO, PASSPORT''; m-am intors pe jos (cei 50 metri), am intrat la alt ghiseu de unde am mai primit o stampila in pasaport si un numar de inregistrare c-am intrat cu masina in Turcia. Totul fara nervi, fara misto.
Mona si Octav Pop
DRUMUL DE INTRARE in Turcia = noi am mers pe la Varna, Burgas, pe litoral; apoi, in Bulgaria, la apropierea de vama, a trebuit sa intram spre interior pt a trece frontiera; ultimii 60 km au fost un calvar, drum foarte foarte prost, o alternanta de gropi marunte si petece, multe pe fiecare metru patrat; Totul a culminat cu ultimii 15 km; drumul national era inchis pentru lucrari iar deviatia a insemnat 10 km de drum forestier :) SFAT: daca alegeti acest traseu, \considerati o viteza medie de 15 km/ora pentru ultimii 25-30 km inaintea frontierei turce; Odata INTRATI in Turcia, drumul devine absolut perfect; este cea mai mare diferenta calitativa intre doua drumuri nationale pe care-am vazut-o eu vreodata. LA IESIREA din Turcia am ales autostrada turca, ne-am intors prin Bulgaria pe la Ruse
Mona si Octav Pop
VIZA, SCHIMB VALUTAR = nu mai trebuie viza pt Turcia; trebuie sa aveti pasaport, nu merge doar cu buletinul. Lira turceasca era (in septembrie 2010) cam 1euro = 2,05 lire; acum am vazut pe BNR ca este cam 1 euro = 2,25 lire. Puteti schimba cash in frontiera, e foarte confortabil sa aveti la voi moneda locala. Daca insa nu aveti lire si vreti sa platiti cash, sa stiti ca noua si pe autostrada si la orice comerciant am platit euro si-am primit restul in lire la o rata de schimb corecta. Ne-a prins bine sa avem cash Euro bancnote mici.
Mona si Octav Pop
Am si eu un sfat, nu faceti excursia fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie, costa un fleac la noi, se face pentru minimum 1 luna daca imi mai aduc bine aminte si se specifica tarile care vor fi tranzitate, si eu am fost In Turcia la Kusadashi in 2008 cu masina(nu eram rulotist pe atunci) si chiar m-am folosit de asigurarea copilului acolo,toata interventia a costat vreo 500 de euro!!!!plata amortizata de asigurare, atentie mare si unde va faceti aceasta asigurare, unele nu sunt recunoscute sau chiar daca sunt deja contracte valabile ei refuza sa le accepte deoarece exista neplati catre centre medicale de acolo, mi s-a povestit de catre o familie , vecini de plaja, cum i-a fost refuzata asigurarea intr-un loc, ei gasind o alta clinica care le-a rezolvat problema, aceeasi clinica unde am rezolvat si eu dealtfel.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Nu stiu cum a fost in 2010 dar in februarie 2010 pt localitatile din partea asiatica mai precis pt zonele din Antalya se cerea sa faci carte verde pt zona Asia, aceasta erea facuta obligatoriu in vama chiar te intrebau si iti impuneau sa faci cartea verde pt acea zona deoarece cartea verde pt Europa nu erea acceptata in partea Asiatica.Vad ca nu a pomenit nimeni de acea carte verde .
S-a scos cumva aceasta carte verde pt Asia ? Erea cam 25 de dol depindea de perioada de timp cit circulai pe acolo.
Depinde si la ce firma iti faci asigurarea !
Aveti mai jos un pasaj din mail-ul trimis de brokerul meu de asigurari :
"Teritorialitatea este valabila în general pentru toate tarile membre ale Spatiului Economic European precum si pentru tarile ne-membre semnatare ale Acordului Multilateral de Garantare [AND(Andorra), CH(Elvetia) si HR(Croatia)], cu unele exceptii, dupa cum urmeaza :
– ASIROM, ASTRA Asigurari si EUROINS Romania ofera acoperire teritoriala neconditionata pentru toate tarile precizate pe documentul tip CARTE VERDE
Cu mare nostalgie ma gindesc la concediul din 2008 efectuat cu finii mei ,doua masini si multa voie buna petrecut in frumoasa statiune Kusadasi .Am trecut pe la Ostrov spre Silistra,indreptindu-ne spre vama de la Edirne.O vama foarte aglomerata(perioada cind veneau turcii in concedii).Drumul prin Bulgaria prost si sarac in indicatoare.Edirne,Kesan,Ecebad pe teritoriul Turciei foarte bun .Am trecut la Kanakkale Dardanelele cu ferybotul si directie Kusadasi pe o autostrada foarte buna de-a lungul litoraluluiMarii Egee :Kanakkale,Edremit,Bergama,Izmir(oras foarte frumos cu blocuri inalte si constructii pe versantul muntilor.Intrarea in oras se face printr-un tunel frumos luminat si cu indicatoare electronice de viteza.La Selkuk am parasit autostrada platind la iesire si luind-o dreapta catre minunata statiune Kusadasi (insula porumbelului).Locuri de vizitare foarte multe:bazarul ,plimbari cu vase mici de croaziera pe insulele apropiate,Troia,Efesus,Terasele de calcar de la Pamukkale,ateliere de confectionat podoabe din aur ,argint si pietre pretioase si semipretioase,etc....Statiunea plina de restaurante si terase cu animatori ce te invata sa dansezi modern sau dansuri turcesti.Am fost in timpul campionatului mondial de fotbal si in ziua meciului cu Germania au fost nespus de atenti cu noi .La intoarcere am facut un popas la Balkic la castelul reginei Maria .
Fişierul ataşat 22062008 (Copy).jpg nu mai este disponibil
Fişiere ataşate
24072008(007) (Copy).jpg (54.97 KiB) Vizualizat de 2278 ori
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.