Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Mihai Combei scrie:Buna dimineata! Pana se intoarce d-nul Iancu din concediu ...eu plec de pe 27 august cu rulota, stie cineva in Constanta sau Bucuresti unde gasesc ceva mai bun de pus la toaleta? Va multumesc!
Gasesti solutie verde pentru vasul de jos si solutie roz pentru vasul de sus, la Horbach. Sticle de plastic de 2 L, la raionul de sanitare, unde se gasesc si wc-uri mobile.
Solutia verde de la Hornbach nu este buna de nimic . Poate amestecata cu ceva praf din acela JASOL, altfel efectul tinde spre zero absolut.
Cea roza este pentru spalare si parfumare si se recomanda a fi pusa in bazinul cu apa de tras, si nu in cel colector de jos.
Draga Ovidiu,
Este vreo diferenta in a folosii solutia la fosa septica sau la rulota ???
Eu zic ca fiind buna la fosa, cu atat mai mult ca este mult mai eficienta la rulota.
Eu am de vanzare pliculete care se folosesc atat la fose cat si la toalete ecologice din oras. Sunt deosedit de eficiente la rulota (cu mult peste calitatile solutiilor originale de rulote) si cu mult mai ieftine....
Sunt multe diferente intre o fosa si o toaleta de rulota. De aceea substantele folosite la fose nu au nici o legatura cu cele folosite la toaletele de rulota sau la cele ecologice din oras.
Toaleta rulotei este un rezervor simplu care se goleste la 2-3 zile, iar solutiile care se adauga nu au alt rol decat parfumant, pentru diminuarea mirosurilor neplacute.
Fosa septica este un bazin complex, cu mai multe camere. Acele adaosuri nu au treaba cu mirosul, ci cu dezintegrarea materiei solide si sedimentarea acesteia.
Permite-mi sa te contrazic putin.
Pe flacoanele de solutie albastra ( chiar si pe cele verzi ) scrie ca este descompunator si parfumat; deci are doua calitati. Nu vad de ce solutiile de fosa septica sa nu fie folosite si la rulota.
Eu am pus in vasul de jos lichid din acela care se folosete la toaletele ecologice , si mai adaug cate o masura de praf Jasol (care este de fapt pentru fose septice).
Pana in prezent sunt foarte multumit de rezultat , in ceea ce ma priveste.
Indiferent de optiunea fiecaruia sau de substantele alese eu zic sa faca bine si sa le foloseasca de fiecare data , pentru ca am intalnit "destepti" care pentru un weekend nu mai puneau substante iar cand isi varsau casetele te lua durerea de cap pe o raza de 100m.
Ionut....Adrian are dreptate ! Iarta-ma ca intervin dar treaba este probata de mine de multe schimburi de wc....
Nu am interes sa mint, deoarece suntem intr-o comunitate si ne comportam ca intr-o familie.
Repet...pliculetele care le am eu de vanzare la 2 lei bucata, se folosesc la toaletele ecologice si sunt extrem de concentrate...dintr-un pliculet folosesti de 3-4 ori. Sunt mult mai parfumate si mult mai eficiente in descompunere decat solutia original pentru rulote.
Cu solutia originala din a 2-a zi incepe sa miroasa daca nu golesti wc-ul, iar cu pliculetele nici dupa 4 zile nu miroase....
Toaleta Thredford este un "agregat" care, daca respecti regulile din manualul de utilizare, functioneaza ireprosabil pret de 3 zile garantat. Nu vad de ce incercati sa reinvetati "apa calda".
Rezumati-va doar in a propune utilizarea cu alte substante si explicati indicatiile si contraindicatiile lor. Daca aveti si palmares,descrieti in doua cuvinte. Lasati colegii sa aleaga singuri metoda de folosinta. Timpul va demonstra astfel, care este solutia mai buna, eficienta sau ieftina. Fiecare va alege una sau mai multe calitati.
Aveti date concrete? Este bine sa fie cunoscute, caci de aceea suntem o comunitate.
Aveti doar pareri? atunci exprimati-le ca atare.
Altfel topicul devine stufos si plin de...."reziduuri".
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Radu , nu prea inteleg care din postari le bagi la "reziduuri ".
Daca citeai cu atentie observai ca atat eu cat si Nicu vorbim in urma experientelor avute si nu ne-am dat cu presupusul pe aici doar ca sa nu ne ia somnul.
Pe de alta parte , aici nu este matematica sa venim cu grafice de dozare , cantitatea de "cacao" , hartie , si altele . Discutam strict despre variante poate mai bune in cea ce priveste substantele folosite. Nu inventam nici apa , nici focul , nici roata, doar discutam pe marginea unor variante.
La masina folosesti 100% uleiul trecut in carte de producator ?
In continuare fiecare este liber sa aleaga varianta optima in ceea ce priveste alegerea solutiilor , concentratiile acestora , pana cand rezultatul il va multumi pe deplin. S-ar putea ca unii sa fie cu nasul de copoi iar altii sa il aibe infundat de la raceala ; oricum aprecierile astea sunt foarte relative , ca si gustul omului .