butelia englezeasca

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Re: butelia englezeasca

Mesaj de Popescu Niculae »

Nu am auzit pe cineva sa fi reusit sa incarce butelia englezeasca, as vrea si eu o solutie ca nu vreau sa renunt la ea imi este necesara pt aragazul de cort dar nu stiu cum o voi incarca acum e cam peste jumatate plina , pina s-o goli poate gasesc modalitatea de incarcare.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Eu am butelie englezeasca.Iesirea este pe acelasi pas de filet ca cele romanesti numai ca este putin mai mare in diametru.Am facut o reductie ,la un capat cu iesirea din butelia englezeasca ,la celalalt capat cu iesirea din butelia romaneasca.Cind ma duc la incarcat ,montez reductia si gata.Nu stiu cum aveti voi iesirea din butelie dar eu asa am rezolvat-o.
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Popescu Niculae
Membru forum
14

Cristi cred ca nu vorbim de aceleasi butelii, butelia englezeasca nu are nici un fel de reductie , butelia englezeasca are cupla pe regulator care se cupleaza la ea cred ca tu ai altfel de butelie nu engelezeasca .
NAE - 0761211081
Stoica Cristian
Membru asociat
15
Data nasterii: 28 Iul 1957

Mesaj de Stoica Cristian »

Si regulatorul cum se prinde pe robinet ?Doar nu te duci cu regulatorul la incarcat.La mine regulatorul se infileteaza pe robinet.Eu scot regulatorul pun acea reductie si pe urma incarc.
Skoda Octavia Scout 4x4 si rulota Sterling Eccles Diamond stoica_cristi2007@yahoo.com . tel:0723536215
Popescu Niculae
Membru forum
14

Mai Cristi regulatorul se prinde de butelie prin Clic are la butelia un stut si vii cu regulatorul deasupra lui si pac apesi pe el si face clic si se ataseaza la butelie.
Simplu de tot.
Ce spui ca ai tu nu este butelie englezeasca . Cele englezesti au sistemul spus de mine cu clic.
NAE - 0761211081
Petrut Dobre
Membru forum
17
Data nasterii: 12 Aug 1974

Mesaj de Petrut Dobre »

se pare ca romanul e priceput la toate....am incarcat butelia englezeasca :D .
Mercedes Sprinter-Autorulota

Petrut Dobre
0722 225 686
Bucuresti
Popescu Niculae
Membru forum
14

Si e secret sau e doar o provocare_
Sa nu fie si a ta ca a colegului adica alta natie decit Englezeasca , dupa cum ai postat asa cred .
NAE - 0761211081
Petrut Dobre
Membru forum
17
Data nasterii: 12 Aug 1974

Mesaj de Petrut Dobre »

Nu e nici un secret. in Damaroaia pe strada Neajlovului dl. Viorel 0723 448 124 Incarca orice tip de butelie. Nu stiu exact sa va explic cum se ajunge, fiindca a fost tatal meu dar cred ca va explica dl. Viorel la telefon . Succes!

PS- butelia mea este englezeasca (cu bila), tipul la care se monteaza regulatorul prin cupla rapida
Mercedes Sprinter-Autorulota

Petrut Dobre
0722 225 686
Bucuresti
Popescu Niculae
Membru forum
14

Ms frumos am notat sper sa fie in regula si sa ma pot folosi in continuare de butelia englezeasca.
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Si eu cand am luat rulota m-am trezit la ea cu o butelioara cu un sistem de prindere mai ciudat cu regulator pe ea. Ma tot gandeam cum sa fac, pana la urma am rezolvat cel mai simplu: am taiat furtunul de langa filetul lor ciudat cu care se prindea regulatorul si i-am infipt acolo un regulator de-al nostru (cu colierul de rigoare) care vine pe orice butelie care se comercializeaza pe la noi gen Petrom sau Rompetrol.
Intra mai greu pe pozitie ale noastre dar pana la urma am rezolvat si asta scotand un suport de plastic, mai usor incap cele cu garda mai mica doar dintr-un cerc, Petrom Special parca le zice tot de 11 kg. Mie imi incap 2 butelii de 11 kg la cutia din fata la protap, in iesirea proaspat facuta in 11 zile cat am stat acolo cu incalzire in fiecare noapte (au fot de la -1 la 6 grade seara), frigider non stop, apa calda pentru spalat multe seturi de vase si vreo 6-7 dusuri, am consumat o butelie si jumatate. Cortul rulotei in care am avut paturi pliante l-am incalzit cu o soba cu IR tot cu butelie si in 7 zile cat a mers a consumat tot o butelie si jumatate, dar caldura data de acea soba e mult mai mare.
La urmatoarea iesire am sa incerc sa umplu buteliile cu propan sau GPL auto.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Popescu Niculae
Membru forum
14

Intrebarea este cum le incarci?
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Cum am mai incarcat si alte butelii mici la statiile GPL. La sfatul unui prieten am aflat ca se pot incarca si cele mari; deci te duci la om cu butelia in masina el ii pune reductia care o tine tot timpul la indemana, bagi pana la refuz, platesti 40-50 ron si ii mai dai si lui 10 lei sa fie multumit. Si in butelie nu o sa mai ai zeama aia chioara care o iei de la Petrom si care nu arde toata ramanand un sfert apa, ci si ceva propan care arde si cand e mai frig afara si ai nevoie de caldura.
El asa le incarca butelia unor rude la tara si tine mult mai mult, eu am fost multumit de cat a tinut o butelie mica incarcata cu GPL, urmeaza sa vad si cu cele mari cat tin.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Scrie răspuns